Στείλε μια ιστορία στο Twitter!

Στείλε μια ιστορία στο Twitter!

Μπορείτε να πείτε μία ιστορία σε 140 χαρακτήρες; To Twitter πιστεύει ότι μπορείτε και θα ανταμείψει γι αυτό τους πιο ταλαντούχους!

Στείλε μια ιστορία στο Twitter!
Μπορείτε να πείτε μία ιστορία σε 140 χαρακτήρες; To Twitter πιστεύει ότι μπορείτε και θα ανταμείψει γι αυτό τους πιο ταλαντούχους!

Mε μια ανάρτηση στο επίσημο blog του Τwitter, οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή ενός online φεστιβάλ μυθοπλασίας, καλώντας τους χρήστες να συμμετάσχουν.

«Το Twitter είναι ένας τόπος όπου αφηγούμαστε ιστορίες. Συχνά αφορούν την ειδησεογραφία, την πολιτική, τα σπορ ή τη μουσική, αλλά, όπως προκύπτει, το Twitter είναι κατάλληλος τόπος και για την αφήγηση φανταστικών ιστοριών. Όπως υποστήριξε ένας καθηγητής από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, “η αποστολή μηνυμάτων tweet μπορεί να θεωρηθεί μια νέα λογοτεχνική πρακτική”. Θέλουμε να το γιορτάσουμε!». Με αυτά τα λόγια η ομάδα του Twitter ανακοινώνει την έναρξη του Twitter Fiction Festival (#twitterfiction), ενός δημιουργικού πειράματος μυθοπλαστικής αφήγησης, καλώντας συγγραφείς κι απλούς χρήστες από όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του μέσου στο πλαίσιο του πενθήμερου φεστιβάλ.

Κλείσιμο
 «Το Twitter έχει φιλοξενήσει ήδη σπουδαία λογοτεχνικά πειράματα, όπως το "Black Box" της Τζένιφερ Ίγκαν, το "Small Fates" του Τέτζου Κόουλ ή το @mayoremanuel του Νταν Σίνκερ. Τώρα θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο», δηλώνει η ομάδα του Twitter.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του μέσου που διεξάγεται ένα τέτοιο φεστιβάλ, αν και ήδη υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα αφήγησης λογοτεχνικών ιστοριών μέσω του Twitter, με πλέον χαρακτηριστικό τη δημοσίευση ενός έργου έκτασης 8.500 λέξεων από τη βραβευμένη με Πούλιτζερ Τζένιφερ Έγκαν.

Πρόσφατα μάλιστα, ο Guardian κάλεσε 21 γνωστούς συγγραφείς να αναμετρηθούν στη συγγραφή μιας ιστορίας μήκους μόλις 140 χαρακτήρων, όσων δηλαδή χωρούν σε ένα και μόνο tweet.

Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν συμμετοχή στο Twitter Fiction Festival μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση ως τις 15 Νοεμβρίου. Οι επιλεγμένοι συγγραφείς θα ανακοινωθούν στις 19 Νοεμβρίου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί online από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης