Νέα αναβολή στην πτήση Red Bull Stratos

Νέα αναβολή στην πτήση Red Bull Stratos

Θρίλερ με τους ισχυρούς ανέμους...

Αιματηρές συγκρούσεις στην Σομαλία
Νέα αναβολή στην πτήση Red Bull Stratos
Η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή Red Bull Stratos, επιμηκύνθηκε κατά μια μέρα. Η  απογείωση της ιστορικής πτήσης μετατέθηκε από την Δευτέρα στην Τρίτη λόγω των ανέμων. Ωστόσο, σημειώθηκε και νέα αναβολή.

ROSWELL (Νέο Μεξικό). Ο Felix Baumgartner μόλις είχε φτάσει στη βάση του Red Bull Stratos, όταν έλαβε τα νέα από τον ειδικό μετεωρολόγο Don Day. Η απογείωση της αποστολής στην άκρη του διαστήματος δεν θα γίνει τη Δευτέρα όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά πιθανότατα την Τρίτη.

Ο λόγος για την καθυστέρηση  είναι ένα ισχυρό ψυχρό μέτωπο με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, χαμηλές νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις, που θα μετακινηθεί στο ανατολικό  Νέο Μεξικό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αν και ο καιρός θα έχει βελτιωθεί μέχρι τη Δευτέρα, με καθαρό ουρανό και υψηλότερες θερμοκρασίες, η ταχύτητα των ανέμων αναμένεται να είναι πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα για μια ασφαλή απογείωση τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Οι ταχύτητες των ανέμων αναμένεται να είναι μεταξύ 8-16 χλμ/ώρα στην επιφάνεια του εδάφους και στην κορυφή του αερόστατου μεταξύ 16-24 χλμ/ώρα, εξηγεί ο εμπειρογνώμονας Don Day. Ο Baumgartner θα απογειωθεί με το μεγαλύτερο επανδρωμένο αερόστατο στην ιστορία: 168 μέτρα ψηλό κατά την απογείωση με όγκο 850.000 κυβικά μέτρα!

"Τα καλά νέα είναι ότι μετά από την κίνηση τέτοιων ψυχρών μετώπων, συνήθως ακολουθούν μία ή δύο μέρες όπου οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι πολύ ευνοϊκές για την απογείωση του αερόστατου" λέει ο Don.

Κλείσιμο
Η καθυστέρηση αυτή δεν  επηρεάζει τις προετοιμασίες  στο έδαφος. Στην πρόβα τζενεράλε που έγινε το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, ο Felix Baumgartner και η ομάδα του, επανέλαβαν την επτάωρη διαδικασία πριν την απογείωση ακριβώς όπως θα γίνει την Τρίτη το πρωί.





Φωτογραφίες: Predrag Vuckovic, Joerg Mitter, Balazs Gardi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης