Υπολογιστής λύνει τον διασημότερο σκακιστικό γρίφο

Υπολογιστής λύνει τον διασημότερο σκακιστικό γρίφο

Με τη βοήθεια ενός υπολογιστή ο Τσέχος προγραμματιστικής και Διεθνής Μετρ στο σκάκι Vasik Rajlich

Με τη βοήθεια ενός υπολογιστή ο Τσέχος προγραμματιστικής και Διεθνής Μετρ στο σκάκι Vasik Rajlich υποστηρίζει πως έλυσε ένα από τα διασημότερα ανοίγματα στην ιστορία του παιχνιδιού αποδεικνύοντας πως παρ’όλο που αγαπήθηκε από κορυφαίους σκακιστές της ιστορίας, οδηγεί σε βέβαιη ήττα των λευκών. 

Ο λόγος για το διάσημο άνοιγμα «Γκαμπί του Βασιλιά» που επιλέγεται εδώ και 300 περίπου χρόνια και χρησιμοποιήθηκε και στην λεγόμενη «Αθάνατη Παρτίδα» του 1851 ανάμεσα στον Γερμανό Άντολφ Άντερσεν και τον Ρώσο Λιονέλ Κιζέρτζκι. 

Η βαριάντα του «Γκαμπί του Βασιλιά» ξεκινά με το «πιόνι του Βασιλιά» στο ε4 και ακολουθεί η απάντηση των μαύρων στο ε5. Τα λευκά συνεχίζουν με «θυσία» πιονιού στο ζ4 και έπειτα αξιωματικό στο δ4 ή ίππο στο ζ3. 

Το «Γκαμπί του Βασιλιά» αμφισβητήθηκε ως προς την αποτελεσματικότητά του πριν από 50 χρόνια από τον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ, Γκραν Μετρ και παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, 

Το πρόγραμμα που δημιούργησε ο Τσέχος Vasik Rajlich και που μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια 99,99999% μερικά εκατομμύρια πιθανές κινήσεις στη σκακιέρα, επιβεβαίωσε τη σκακιστική ιδιοφυία του Φίσερ. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

virgin_space

Απόλυτα πετυχημένη η δοκιμαστική πτήση του διαστημικού λεωφορείου, που εκτοξεύθηκε από την έρημο Μοχάβε - Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν ήδη πληρώσει εισιτήριο για το ταξίδι στο Διάστημα

3
huawei_technology

Την εκπαιδευτική αποστολή της Huawei Seeds for the Future υποδέχθηκαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης και η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

viber123

Το Viber συγκεντρώνει τα γιορτινά χαρακτηριστικά του σε ένα μέρος και σας καλεί να μοιραστείτε χαρούμενα vibes και να διαδώσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο!