Υγεία app την αρχή: Κάντε το smartphone σας «κλειδί» για μια καλύτερη ζωή

Υγεία app την αρχή: Κάντε το smartphone σας «κλειδί» για μια καλύτερη ζωή

Κι όμως το smartphone μπορεί να γίνει και «σύμμαχος» καλύτερης υγείας. Δείτε πώς...

shutterstock_757115389
Το smartphone είναι πολύτιμος και για πολλούς λόγους απαραίτητος «σύμμαχος» της σύγχρονης καθημερινότητας. Πρόκειται για ένα εξατομικευμένο εργαλείο, που ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες και τα μέτρα μας, αφού η έξυπνη τεχνολογία που διαθέτει του επιτρέπει να μάθει και να συμβαδίζει με το πρόγραμμά μας, τις συνήθειές μας και κάθε μας δραστηριότητα.

Εκτός από το να μας ειδοποιεί για όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας απασχολούν, ολοένα και περισσότεροι αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητά τους μετατρέποντας τα smartphones σε προσωπικά συστήματα διαχείρισης υγείας, με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Σε επιστημονική ανασκόπηση, μάλιστα αναφέρεται ότι η η χρήση μιας εφαρμογής που στέλνει ενθαρρυντικές υπενθυμίσεις μηνυμάτων κειμένου αυξάνει την πιθανότητα να «κόψετε» για πάντα μια κακή συνήθεια, όπως το κάπνισμα ή οι αρνητικές σκέψεις.

Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές γυμναστικής ή υγείας και να τις χρησιμοποιείτε καθημερινά για να οργανώνετε το πρόγραμμα προπονήσεών σας ή και για τα γεύματά σας για την εβδομάδα που έρχεται.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αξιοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο στο έπακρο και να πετύχετε κάθε στόχο υγείας και ευεξίας, περιλαμβάνουν:

1. Υπενθυμίσεις υγείας από το smartphone

Αξιοποιήστε την λειτουργία υπενθυμίσεων ή και το ξυπνητήρι σας για να θυμάστε να πίνετε περισσότερο νερό, να κινείστε λίγο παραπάνω ή και να σηκώνεστε πιο συχνά από το γραφείο σας όσο δουλεύετε. Αυτές οι υπενθυμίσεις μπορούν να έρχονται και από μια εφαρμογή, που θα την έχετε ορίσει εσείς για να σας θυμίζει όλα όσα πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στην πιο υγιή εκδοχή σας.

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να σας υπενθυμίζει να παίρνετε τα φάρμακά σας ή τις βιταμίνες σας και να προγραμματίζετε προπονήσεις (καθιστώντας λιγότερο πιθανό να τις αποφύγετε). Επίσης εάν έχετε την τάση να κοιμάστε αργά, ρυθμίστε το ξυπνητήρι το βράδυ για να σας υπενθυμίσει να πάτε νωρίτερα για ύπνο.

2. Χρησιμοποιήστε το χρονόμετρο

Ξέρουμε ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας για δύο λεπτά. Πόσοι όμως από εμάς το κάνουμε; Αφήστε το χρονόμετρο του κινητού σας να σας βοηθήσει. Αντιμετωπίζετε δυσκολίες με την διαχείριση χρόνου; Χρησιμοποιήστε το χρονόμετρο για να παρακολουθείτε πόσο χρόνο χρειάζεται για να κάνετε βασικά πράγματα, όπως το να καθαρίσετε την κουζίνα ή να κάνετε την λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας.

Κλείσιμο
Μόλις μάθετε πόσο χρόνο χρειάζεται κάτι (αυτό που φαίνεται σαν 15 λεπτά μπορεί στην πραγματικότητα να σας παίρνει μισή ώρα), θα είστε σε καλύτερη θέση να προγραμματίσετε εργασίες και να βάλετε προτεραιότητες.

3. Καταγράψτε την πρόοδο σας

Οι εφαρμογές γυμναστικής στα smartphones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση μιας ποικιλίας προπονήσεων, επομένως φροντίστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δική σας. Οι βασικές λειτουργίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της ταχύτητας, του αριθμού των βημάτων, της απόστασης, του υψομέτρου και της διαδρομής.

Ορισμένες εφαρμογές μάλιστα σας ενθαρρύνουν να μην χάσετε προπόνηση και να συνεχίσετε την προσπάθειά σας, επιτρέποντάς σας να ανταγωνίζεστε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

4. Κλικ στην πιο υγιεινή διατροφή

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας για να εμπνέεστε και να φτιάχνετε πιο υγιεινά και θρεπτικά πιάτα αλλά και για να μπορείτε να προγραμματίζετε σωστά τα γεύματά σας για να προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

5. Καταγραφή ύπνου για όνειρα γλυκά

Εάν θέλετε να καταγράψετε τα μοτίβα του ύπνου σας, ώστε το κινητό σας να σας ξυπνά πιο ομαλά όταν βρίσκεστε στον πιο ελαφρύ κύκλο, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε εφαρμογές καταγραφής ύπνου, που μπορείτε να βρείτε στο App ή στο Play Store.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τον ύπνο σας κάθε βράδυ για να βρείτε τη σωστή ποσότητα για εσάς ώστε να ξυπνάτε κάθε πρωί φρέσκοι και ανανεωμένοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης