Θέλεις να αναβαθμίσεις το PC σου; Στο SHOPFLIX.gr θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να αναβαθμίσεις το PC σου; Στο SHOPFLIX.gr θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι!

Ποια αναβάθμιση θα εκτινάξει τις επιδόσεις του υπολογιστή σας;

shutterstock_2179788797-1024x682
Είναι ο υπολογιστής σας αρκετά γρήγορος για τα πράγματα που θέλετε να κάνετε; Χρειάζεται πολύ χρόνο για να εκκινήσει ή κολλάει όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το Photoshop; Αν ναι, είναι μάλλον καιρός να προχωρήσετε στην αναβάθμισή του.

Αλλά τώρα αναρωτιέστε: «Τι πρέπει να αναβαθμίσω στον υπολογιστή μου;». Τι πρέπει να αντικαταστήσω για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Αν ψάχνετε απαντήσεις για το πως θα αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε τα πάντα είτε για το PC είτε για το λάπτοπ σας σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές.

Από κάρτες γραφικών, μνήμες RAM, σκληρούς δίσκους και μητρικές κάρτες έως κάρτες ήχου, τροφοδοτικά καλώδια και ανεμιστήρες.

Αγοράστε ό,τι χρειάζεστε για την αναβάθμιση του υπολογιστή σας και πληρώστε σε έως 60 άτοκες δόσεις. Επιλέξτε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA και όλα σας τα προϊόντα θα σας παραδοθούν σε μια αποστολή, έγκαιρα, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Κλείσιμο
Τώρα οι αγορές σας γίνοντας ακόμα πιο εύκολες και γρήγορες με την νέα υπηρεσία SHOPFLIX.

Ας δούμε όμως τι χρειάζεστε για την αναβάθμιση του υπολογιστή σας.

Αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM

Η προσθήκη περισσότερης μνήμης είναι ο ευκολότερος και πιο προσιτός τρόπος για να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας.

Μια αναβάθμιση της μνήμης RAM προσφέρει μια άμεση αύξηση της απόδοσης σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές που λειτουργούν αργά.

Όσο περισσότερη μνήμη RAM έχετε για εργασίες που απαιτούν πολλούς πόρους, όπως η επεξεργασία βίντεο ή το παιχνίδι, τόσο το καλύτερο. Ακόμη και για περιστασιακή χρήση, η επιπλέον RAM θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ή να διατηρείτε μεγαλύτερο αριθμό καρτελών ανοιχτών στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Αν απλά χρησιμοποιείται τον υπολογιστή σας για τα social media και για να απαντάται στα email σας μια μνήμη 4 GB είναι ιδανική, ενώ σημαντική βελτίωση θα παρατηρήσετε αν την αναβαθμίσετε σε 8 GB. Η συγκεκριμένη RAM είναι ιδανική για σοβαρό multi-tasking, περιήγηση με έως και 30 καρτέλες ανοιχτές, επεξεργασία φωτογραφιών RAW και gaming μεσαίου επιπέδου. Για απαιτητικούς χρήστες αγοράστε μνήμη άνω των 16 GB.

Επενδύστε στις κάρτες γραφικών

Το έχουμε δεύτερο στη λίστα, αλλά αν είστε σοβαρός παίκτης, τότε μάλλον θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναβαθμίσετε. Αν δεν είστε σοβαρός παίκτης, τρισδιάστατος μοντελιστής ή τρισδιάστατος animator, τότε ίσως να μην χρειαστεί ποτέ να την αναβαθμίσετε καθόλου.

Η περικοπή των γραφικών είναι ένας εύκολος τρόπος εξοικονόμησης κόστους, γι’ αυτό και οι κατασκευαστές υπολογιστών τείνουν να επιλέγουν ενσωματωμένες κάρτες γραφικών αντί για ειδικές κάρτες γραφικών.

Και στα σύγχρονα συστήματα, τα ενσωματωμένα γραφικά είναι αρκετά καλά για τους περισσότερους χρήστες. Θα σας επιτρέψουν να κάνετε κάποιες εργασίες στο Photoshop ή να παρακολουθήσετε βίντεο 4K.

Αποκτήστε έναν ταχύτερο δίσκο αποθήκευσης

Υπάρχουν δύο λόγοι για να αναβαθμίσετε τον σκληρό σας δίσκο: θέλετε ταχύτερες επιδόσεις ή δεν έχετε καθόλου ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.

Αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε έναν παλιό σκληρό δίσκο, μία από τις πιο χρήσιμες αναβαθμίσεις υπολογιστή που μπορείτε να κάνετε είναι να μεταβείτε σε μονάδα στερεάς κατάστασης. Αυτές χρησιμοποιούν μνήμη flash αντί για περιστρεφόμενο δίσκο και είναι πολλές φορές ταχύτερες από έναν τυπικό δίσκο.

Κατά μέσο όρο, ένας δίσκος 5400RPM μπορεί να επιτύχει ταχύτητες εγγραφής έως και 100Mbps, ένας δίσκος 7200RPM έως και 150Mbps και ένας δίσκος στερεάς κατάστασης πάνω από 500Mbps. Οι SSD υψηλών προδιαγραφών, έχουν απίστευτα υψηλές ταχύτητες εγγραφής 3300Mbps και άνω.

Αλλωστε μια ταχύτερη μονάδα δεδομένων επηρεάζει ολόκληρο το σύστημά σας. Σημαίνει ταχύτερους χρόνους εκκίνησης, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης εφαρμογών, ταχύτερες ταχύτητες για την εκκίνηση παιχνιδιών και μεγαλύτερη απόκριση σε προγράμματα που χρησιμοποιούν μεγάλα αρχεία (όπως η επεξεργασία βίντεο ή η επεξεργασία φωτογραφιών RAW).

Ο άλλος λόγος για να αναβαθμίσετε είναι ο χώρος. Εάν έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να απελευθερώσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο και παρόλα αυτά σας τελειώνει τακτικά ο χώρος, τότε θα πρέπει να τον ανταλλάξετε με έναν μεγαλύτερο. Ένας γεμάτος δίσκος όχι μόνο καθιστά αδύνατη την αποθήκευση νέων δεδομένων, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την απόδοση. Προσπαθήστε τουλάχιστον να διατηρείτε 10 GB ελεύθερου χώρου για χρήση από το λειτουργικό σύστημα.

Αναβάθμιση του επεξεργαστή

Η αναβάθμιση του επεξεργαστή δεν είναι πάντα κάτι καλό και μπορεί να μην σας προσφέρει τη βελτίωση των επιδόσεων που αναζητάτε.

Ένας επεξεργαστής αξίζει να αναβαθμιστεί μόνο αν η αναβάθμιση είναι σημαντική, όπως η μετάβαση από έναν Intel Core i3 σε έναν Core i5 ή από μια παλαιότερη γενιά σε μια νεότερη. Μην επιλέξετε κάτι μόνο και μόνο επειδή έχει μεγαλύτερη ταχύτητα ρολογιού.

Οι επεξεργαστές είναι ακριβοί και μπορεί να απαιτήσουν την αναβάθμιση της μητρικής σας πλακέτας (η οποία με τη σειρά της μπορεί να απαιτήσει την αγορά νέας μνήμης RAM). Ακόμη και αν η μητρική σας πλακέτα είναι συμβατή με έναν νέο επεξεργαστή στα χαρτιά, μπορεί να χρειαστεί ενημέρωση του BIOS για να λειτουργήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης