Starship: Αποτυχία ή ιστορικό επίτευγμα η έκρηξη του πυραύλου του Έλον Μασκ;

Starship: Αποτυχία ή ιστορικό επίτευγμα η έκρηξη του πυραύλου του Έλον Μασκ;

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης - Παρ' ότι το Starship εξερράγη λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του, ο Έλον Μασκ έδωσε συγχαρητήρια στη SpaceX και προανήγγειλε νέα δοκιμή «σε λίγους μήνες»

starship
«Ο πύραυλος της SpaceX, Starship, εκρήγνυται λίγο μετά την εκτόξευση». «Το Starship εκτοξεύεται τελικά αλλά ανατινάζεται μετά την απογείωση». «Ο πύραυλος Starship του Έλον Μασκ ανατινάσσεται λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση». «Ο πύραυλος της SpaceX εκτοξεύεται σε μια ιστορική δοκιμή αλλά εκρήγνυται στη μέση της πτήσης». «Το Starship του Έλον Μασκ εκρήγνυται στον αέρα κατά τη διάρκεια της πρώτης ολοκληρωμένης δοκιμαστικής πτήσης».

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο: The New York Times, BBC, Guardian, CNBC, New York Post. Όλα τους κάνουν λόγο για αποτυχία. «Ο γιγάντιος πύραυλος εκτοξεύθηκε με επιτυχία από το Τέξας, αλλά εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα όταν ο διαχωρισμός του προωθητικού πυραύλου απέτυχε» γράφει το BBC. 

«Φαίνεται ότι τα δύο τμήματα του πυραυλικού συστήματος, ο εκτοξευτήρας και το σκάφος, δεν μπόρεσαν να διαχωριστούν σωστά μετά την απογείωση, προκαλώντας ενδεχομένως την έκρηξη. Δεν ήταν άμεσα σαφές αν ο πύραυλος εξερράγη αυθόρμητα ή αν ενεργοποιήθηκε το σύστημα τερματισμού της πτήσης, ένα σύστημα ασφαλείας που καταστρέφει το διαστημικό σκάφος για να μην παρεκκλίνει πολύ από την πορεία του» αναφέρει ο Guardian.

bbc
guardian
cnbc
new-york-post


Ωστόσο, η SpaceX και ο πολυμήχανος δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ εμφανίζονται χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της σημερινής εκτόξευσης ενώ και την ώρα του βίντεο ακούγονται άτομα να ζητωκραυγάζουν και να χειροκροτούν για το εγχείρημα. Παράλληλα, και στο πρόσωπο του Έλον Μασκ, ο οποίος επίσης, εμφανίζεται στο βίντεο, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ίχνος ανησυχίας.

Δείτε το βίντεο με τους πανηγυρισμούς από το 53ο λεπτό:

Κλείσιμο
Watch: SpaceX's Starship rocket explodes after launch

Η έκρηξη αυτή δεν συνιστά μια αποτυχία λοιπόν, σύμφωνα με την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου καθώς το γεγονός ότι ο πύραυλος αυτός, ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, κατάφερε να εκτοξευθεί, αποτελεί ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

«Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό», έγραψε η SpaceX στο Twitter.


Ακόμη επισημαίνει ότι «με μια δοκιμή όπως αυτή, η επιτυχία έρχεται από αυτά που μαθαίνουμε, και η σημερινή δοκιμή θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την αξιοπιστία του Starship, καθώς η SpaceX επιδιώκει να κάνει τη ζωή πολυπλανητική».

Τα συγχαρητήρια Έλον Μασκ στη SpaceX

Άλλωστε, ο ιδρυτής και πρόεδρος της SpaceX, 'Ελον Μασκ, συνεχάρη σήμερα τις ομάδες της εταιρείας του μετά την πρώτη εκτόξευση του τεράστιου πυραύλου Starship, του μεγαλύτερου στον κόσμο, και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή «σε λίγους μήνες».

«Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση», έγραψε στο Twitter. «Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες».

Το Starship του Έλον Μασκ εξερράγη λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του

Το Starship της SpaceX εκτοξεύθηκε από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας αλλά σχεδόν τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του ακολούθησε έκρηξη.

Η κάψουλα είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, αλλά ο διαχωρισμός δεν έγινε και ο πύραυλος ανατινάχθηκε.




Νωρίτερα, η Daily Mail έγραφε πως το Starship του Έλον Μασκ, αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα όχημα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για τα διαστημικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Να σημειωθεί ότι το ύψος του πυραύλου είναι 120 μέτρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Εξερράγη το Starship της SpaceX λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του

Πάρος: Συντετριμμένη η μητέρα του 26χρονου που σκοτώθηκε με ηλεκτρικό πατίνι

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν άλλαξε κάτι στη συμπεριφορά του όταν έμαθε για την καταγγελία» λέει φίλος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης