Μάθετε πώς να κάνετε συναλλαγές… με το smartwatch σας

Μάθετε πώς να κάνετε συναλλαγές… με το smartwatch σας

Η εποχή των mobile payments έχει φτάσει και πλέον δεν χρειάζεται να κουβαλάτε πορτοφόλι, αφού τώρα μπορείτε να κάνετε τις πληρωμές σας εύκολα μέσω του smartwatch

shutterstock_1944215425-1
Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, όπως και ο τρόπος που πληρώνουμε για όσα αγαθά αποκτούμε ή υπηρεσίες που απολαμβάνουμε. Με τις ανέπαφες πληρωμές να κερδίζουν πλέον ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος ως ένας απλός και υγιεινός τρόπος πληρωμών, ίσως αναρωτιέστε ποιες είναι οι επιλογές σας όταν πρόκειται για το smartwatch σας, αφού ήδη τα έχετε καταφέρει με το κινητό.

Στην πραγματικότητα, πιθανότατα έχετε πολλές επιλογές, καθώς η διαθέσιμη τεχνολογία υποστηρίζει χιλιάδες τράπεζες και αμέτρητα καταστήματα, εστιατόρια και άλλους χώρους. Παρακάτω, θα δούμε τις πιο κοινές και λειτουργικές επιλογές όπως η Apple Pay και η Google Pay αλλά και τα βήματα για να τις ρυθμίσετε.

Πληρωμή με smartwatch μέσω Apple Pay

Το Apple Pay λειτουργεί στo iPhone 6 και κάθε μεταγενέστερο iPhone και σε όλα τα Apple Watches, μέσω της μαγείας του NFC. Μπορείτε να προσθέσετε έως και 12 κάρτες στον λογαριασμό σας Apple Pay.

Το Apple Pay λειτουργεί επίσης στο διαδίκτυο αλλά αν είστε έξω και κάνετε τα ψώνια σας, τότε θα σας ενδιαφέρει περισσότερο να πληρώσετε με την ευκολία του ρολογιού σας.

Για να ρυθμίσετε νέες κάρτες στο iPhone σας, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις iOS και μεταβείτε στο Wallet & Apple Pay (Πορτοφόλι & Apple Pay) και μετά προσθέστε την κάρτα σας πατώντας «Add Card». Το Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε μπορούν να γίνουν ανέπαφες πληρωμές (με πιστωτική κάρτα, για παράδειγμα).

1_Apple_Watch_Series_8_Aluminium_Midnight
Κλείσιμο


Apple Watch Series 8

Για να πληρώσετε με το Apple Pay με το smartwatch, πατήστε δύο φορές το πλευρικό κουμπί και θα εμφανιστεί η προεπιλεγμένη κάρτα σας. Κρατήστε το ρολόι σας κοντά στη συσκευή ανάγνωσης ανέπαφων μέχρι να νιώσετε μια μικρή δόνηση στον καρπό σας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική κάρτα από την προεπιλεγμένη σας, σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά στην ίδια την κάρτα.

Πληρωμή με smartwatch μέσω Google Pay

Το Google Pay, γνωστό παλιότερα και ως Android Pay, λειτουργεί παρόμοια με το Apple Pay. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο διαδίκτυο καθώς και σε φυσικά καταστήματα χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή ένα smartwatch μέσω της ασύρματης τεχνολογίας NFC.

Η Google δεν αναφέρει αυστηρό όριο όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό υποστηριζόμενων τρόπων πληρωμής και μπορείτε να συνδέσετε κάρτες από πολλές διαφορετικές τράπεζες.

GA-010-02384-11_1


Smartwatch Garmin Lily Sport Aluminium

Το Google Pay είναι διαθέσιμο για Android και iOS, αλλά η έκδοση Android σάς επιτρέπει να πληρώνετε σε φυσικά καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις. Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε Προσθήκη τρόπου πληρωμής για να προσθέσετε μια νέα κάρτα στον λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες.

Εάν έχετε πολλές κάρτες, πατήστε Ορισμός προεπιλογής κάτω από οποιαδήποτε από αυτές για να ορίσετε αυτή που θα εμφανίζεται πρώτη κάθε φορά που πληρώνετε για κάτι.

0028601_watch-samsung-galaxy-3-r840-45mm-silver-eusm-r840nzs-samsm-r840nzs_0_1000


Smartwatch Samsung Galaxy Watch 3

Υπάρχουν μερικές άλλες ρυθμίσεις που πρέπει να ελέγξετε, όπως αν το τηλέφωνό σας έχει ενεργοποιημένο το NFC.

Για να πληρώσετε με ένα smartwatch, πρέπει να είναι συμβατό μοντέλο, να έχει δηλαδή προεγκατεστημένο το Google Pay. Εφόσον υπάρχει, ανοίξτε την εφαρμογή Google Pay και κρατήστε το ρολόι σας κοντά στο τερματικό για να πληρώσετε.

Εάν ακόμα δεν έχετε προμηθευτεί το δικό σας, μπορείτε να το βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε smartwatches ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Και μην ξεχνάτε ότι γιορτάζουν 1 χρόνο Shopflix με μοναδικά και πλούσια δώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης