Η Microsoft ανακοίνωσε απολύσεις 10.000 εργαζομένων

Η Microsoft ανακοίνωσε απολύσεις 10.000 εργαζομένων

Μείωση του κόστους εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας επιχειρεί η τεχνολογική εταιρεία

microsoft1
Τα σχέδιά της για απόλυση 10.000 εργαζομένων, αρχής γενομένης από σήμερα, ανακοίνωσε η Microsoft, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του κόστους, εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας. Παράλληλα, η τεχνολογική εταιρεία αναμένεται να εστιάσει εκ νέου σε στρατηγικές προτεραιότητες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η Microsoft απασχολούσε 221.000 εργαζομένους. Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις αφορούν περίπου το 5% του εργατικού της δυναμικού, ωστόσο πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα περικοπών θέσεων εργασίας εδώ και περίπου οκτώ χρόνια. Το 2014 και το 2015, είχαν περικοπεί 25.000 θέσεις εργασίας, αφότου η Microsoft εγκατέλειψε την προσπάθεια εξαγοράς της Nokia.


«Αυτές είναι οι δύσκολες επιλογές που κάναμε κατά τη διάρκεια της 47χρονης ιστορίας μας για να παραμείνουμε μια σημαντική εταιρεία σε αυτόν τον κλάδο που δεν συγχωρεί οποιονδήποτε δεν προσαρμόζεται στις αλλαγές» έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σε μήνυμά του προς το προσωπικό.

Όπως και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, η Microsoft επεκτάθηκε γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από το 2019 είχε προσλάβει πάνω από 75.000 άτομα, αξιοποιώντας την άνοδο των διαδικτυακών υπηρεσιών και την επέκταση του cloud computing.

Μέσα σε τρία χρόνια, τα έσοδα της Microsoft αυξήθηκαν κατά 58%. Όμως, τα αυξανόμενα επιτόκια και η προοπτική ύφεσης έχουν μετριάσει τις προοπτικές της εταιρείας. Το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο, ανακοινώθηκε η χαμηλότερη ανάπτυξη μέσα σε πέντε χρόνια. Τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν την Τρίτη ενδέχεται να είναι ακόμη πιο χλιαρά.

Οι αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων απόλυσης και άλλων δαπανών αναδιάρθρωσης, θα κοστίσουν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία έχει θέσει στο επίκεντρό της τους νέους στόχους, με τους αρμόδιους να εξετάζουν την πιθανότητα επένδυσης επιπλέον 10 δισ. δολαρίων στο OpenAI για το δημοφιλές σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT και μια εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision, που θα κοστίσει 69 δισ. δολάρια.



Ειδήσεις σήμερα:

Γκέι ζευγάρι καταγγέλλει ότι διώχθηκε από ταβέρνα στο Ναύπλιο - «Ενοχλήθηκαν πελάτες» απαντά ο ιδιοκτήτης


Συνελήφθη η λογίστρια του Παντσέρι - Κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος


«O πρίγκιπας Ουίλιαμ προτίμησε να βάλει ποδιά αντί να πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου» λένε οι Γερμανοί  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης