SpaceX: O αστέρας της K-pop «TOP» και ο DJ Steve Aoki ανάμεσα σε αυτούς που θα ταξιδέψουν στο φεγγάρι

SpaceX: O αστέρας της K-pop «TOP» και ο DJ Steve Aoki ανάμεσα σε αυτούς που θα ταξιδέψουν στο φεγγάρι

Το πλήρωμα επέλεξε ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa έχοντας αγοράσει κάθε θέση

spacex
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa αποκάλυψε σήμερα, Παρασκευή (9/12), ότι ο αστέρας της K-pop «TOP» και ο DJ Steve Aoki θα είναι μεταξύ των οκτώ μελών του πληρώματος που σχεδιάζει να πάρει μαζί του σε μια αποστολή στο φεγγάρι με έναν από τους πυραύλους της SpaceX του Έλον Μασκ, το επόμενο έτος.

Ο Maezawa αγόρασε κάθε θέση για το ταξίδι του στη Σελήνη, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά από το 2018. Το ποιους επέλεξε ο δισεκατομμυριούχος το ανακοίνωσε ο ίδιος ενώ έχει ξεκινήσει και το «#dearMoonProject». Ο μεγιστάνας της μόδας και το πλήρωμά του θα γίνουν οι «επιβάτες της πτήσης» της SpaceX προς το φεγγάρι, όπως αναφέρει και το Reuters.

Το πλήρωμα στην αποστολή της SpaceX

Η αποστολή με το Starship της SpaceX έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει οκτώ ημέρες από την εκτόξευση έως την επιστροφή στη Γη, συμπεριλαμβανομένων τριών ημερών περιπλάνησης γύρω από το φεγγάρι, πλησιάζοντας σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη σεληνιακή επιφάνεια. Αν και η πτήση ήταν προγραμματισμένη για το 2023, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω των συνεχιζόμενων δοκιμών.

Ο Maezawa χρησιμοποίησε τον ιστότοπο micro-blogging για να «στρατολογήσει» οκτώ μέλη του πληρώματος από όλο τον κόσμο για να τον ακολουθήσουν στο ταξίδι στη Σελήνη, λέγοντας ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν υποβάλει αίτηση.

A Message From MZ - dearMoon Crew Announcement | 前澤友作、ついにdearMoonクルーを発表


Κλείσιμο
Ο «TOP», το καλλιτεχνικό όνομα του Choi Seung Hyun, ο οποίος έκανε θραύση με το συγκρότημα K-pop «Big Bang», είναι μεταξύ των μελών που επιλέχθηκαν, μαζί με τον Steve Aoki, τον DJ του οποίου ο πατέρας ίδρυσε την αλυσίδα εστιατορίων Benihana.

«Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια και ευθύνη που θα γίνω ο πρώτος Κορεάτης πολίτης που θα πάει στο φεγγάρι», δήλωσε ο «TOP» σε βίντεο που αναρτήθηκε μετά την ανακοίνωση.

Ο Ινδός ηθοποιός Dev Joshi ήταν επίσης μεταξύ των επιλογών για την ομάδα, που αποτελείται κυρίως από καλλιτέχνες και φωτογράφους. Η Αμερικανίδα ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ Kaitlyn Farrington και η Γιαπωνέζα χορεύτρια Miyu ορίστηκαν ως βοηθητικά μέλη του πληρώματος.

Ποιος είναι ο 47χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa

Ο 47χρονος Maezawa σημείωσε ότι είχε μια διαδικτυακή συνάντηση με τον Έλον Μασκ και ετοιμάζει μια «μεγάλη ανακοίνωση για το διάστημα».

Ο Maezawa έκανε την περιουσία του με την ίδρυση της διαδικτυακής εταιρείας λιανικής πώλησης μόδας Zozo Inc (3092.T), στην οποία η Softbank Group Corp (9984.T) είναι τώρα ο κορυφαίος μέτοχος.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - 'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και χαλάζι

Γρίπη - Κορωνοϊός - RSV: Συναγερμός για τον χειμώνα λόγω της «τριδημία»

Νίκος Παππάς: Η Σλοβάκα απατεώνισσα «έφαγε» από τον μπασκετμπολίστα 880 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης