PS5 ή XBOX Series X; Ποια κονσόλα σας ταιριάζει

PS5 ή XBOX Series X; Ποια κονσόλα σας ταιριάζει

Σύντομος οδηγός με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις δύο κορυφαίες κονσόλες PS5 και XBOX Series X για να κάνετε την πιο fun επιλογή

flat-lay-gamepad-desktop-night
Τόσο η Sony όσο και η Microsoft έχουν βάλει ψηλά τον πήχη στον τομέα του gaming, με την κυκλοφορία δύο εξαιρετικά κορυφαίων κονσόλων. Το Xbox Series S/X και το PlayStation 5 προσφέρουν εξαιρετικές προδιαγραφές και υψηλές εμπειρίες gaming, αλλά ποιο είναι αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο;

PS5 ή XBOX Series X;

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή, δημιουργήσαμε ένα σύντομο οδηγό με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις δύο κονσόλες PS5 και XBOX Series S/X, τις οποίες μπορείτε να βρείτε σε ασυναγώνιστες τιμές, στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε gaming κονσόλες ενώ θα την παραλάβετε στην ώρα της, στην πόρτα σας, χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Κι αν θέλετε να κάνετε στους αγαπημένους σας το πιο διασκεδαστικό δώρο, επιλέγοντας μια από τις πιο διασκεδαστικές κονσόλες, όπως το Xbox One X, τώρα μπορείτε να τις παραλάβετε όλες σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βρείτε τις αγαπημένες σας κονσόλες PS5, XBOX Series S/X σε Black Friday τιμές, αφού το SHOPFLIX.GR θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη Black Friday.

Διαφορετικός σχεδιασμός

Όσον αφορά το σχεδιασμό, τα Xbox Series S και PS5 είναι κονσόλες με πολύ διαφορετική εμφάνιση. Δεν μοιάζουν καθόλου με οτιδήποτε έχει προηγηθεί. Το PS5 πρόκειται για την πιο ψηλή κονσόλα της αγοράς και είναι επίσης μοναδικά σχεδιασμένο με δύο πλάκες πρόσοψης που προστατεύουν την κύρια μονάδα της κονσόλας.

Μπορεί να τοποθετηθεί στην άκρη δίπλα από την τηλεόρασή σας, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να είναι δύσκολο να χωρέσει σε ένα ντουλάπι μεσαίου μεγέθους.

Κλείσιμο
Το Xbox Series S πρόκειται για μικρότερη πλατφόρμα και είναι το μόνο μηχάνημα της τρέχουσας γενιάς, που έχει κατασκευαστεί σκόπιμα για να λειτουργεί καλύτερα όταν είναι σε επίπεδη θέση, γεγονός που σας διευκολύνει πολύ κατά την αποθήκευση.

Επεξεργαστές και γραφικά

Και οι δύο κονσόλες είναι σημαντικά πιο ισχυρές από τα προηγούμενα μοντέλα τους.

Το Xbox Series S διαθέτει έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή AMD οκτώ πυρήνων, επεξεργασία γραφικών στα 4 teraflops και 10 GB DDR6 RAM.. Απολαύστε ταχύτερους χρόνους, με τα παιχνίδια να φορτώνονται σημαντικά ταχύτερα με τον προσαρμοσμένο δίσκο SSD που διαθέτει.

Με την συγκεκριμένη κονσόλα παίζετε ψηφιακά και δημιουργείτε την δική σας βιβλιοθήκη ψηφιακών παιχνιδιών. Τα παιχνίδια, η πρόοδος και τα αντίγραφα ασφαλείας σας παραμένουν αποθηκευμένα στο Cloud για να μπορείτε να τα βρείτε ανά πάσα στιγμή.

sHLWQU_CB0KY8-600x600


Χάρη στις αρχιτεκτονικές Zen 2 και RDNA της AMD, το DirectX Raytracing παρέχει ρεαλιστικό φωτισμό, σκιάσεις και αντανακλάσεις ακριβείας, για να απολαμβάνετε δυναμικούς και ζωντανούς κόσμους ενώ βυθίζεστε στο παιχνίδι σας.

Απολαύστε αναβαθμισμένη οπτικοακουστική εμπειρία παιχνιδιού, χάρη στον τρισδιάστατο χωρικό ήχο, που αποτελεί το επόμενο βήμα της εξέλιξης στην τεχνολογία ήχου.

Αγοράστε το εδώ

Το PlayStation 5 διαθέτει επεξεργαστή Zen 2 οκτώ πυρήνων στα 3,5 GHz ανά πυρήνα και μνήμη RAM 16 GB GDDR6. Με δίσκο SSD εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, απολαμβάνετε ασύλληπτα γρήγορη φόρτωση και μια ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας, με υποστήριξη για απτική ανάδραση, σκανδάλες δυναμικής απόκρισης και ήχο 3D.

Χάρη στην προσαρμοσμένη CPU, GPU και τον παντοδύναμο δίσκο του με ενσωματωμένο σύστημα I/O, οι κανόνες του PlayStation® ξαναγράφονται!

20200612173902_sony_playstation_5


Χάρη στην τεχνολογία haptic feedback και τη δυναμική αντίσταση στις σκανδάλες (adaptive triggers) το νέο ασύρματο χειριστήριο DUALSENSE™, σας χαρίζει αίσθηση αφής που συναρπάζει και μαζί της μια καθηλωτική εμπειρία gaming.

Οι δονήσεις υψηλής απόκρισης ανταποκρίνονται στις επιλογές σας στο παιχνίδι και προσομοιώνουν περιβαλλοντικούς παράγοντες σε επιλεγμένα παιχνίδια PS5. Ο άνετος σχεδιασμός του και το ενσωματωμένο του μικρόφωνο κάνουν το παιχνίδι σας πιο εντυπωσιακό και διασκεδαστικό από ποτέ.

Αγοράστε το εδώ

Τι παίζει με το Xbox One X;


Το Xbox One X πρόκειται για την ισχυρότερη κονσόλα, με τα επίπεδα απόδοσής της να αγγίζουν εκείνα ενός ισχυρού υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας. Είναι εξοπλισμένο με custom 8-πύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.3 GHz, δημιουργημένο σε συνεργασία με την AMD για… «καυτές» αποδόσεις!

Απολαύστε παιχνίδια σε native 4K ανάλυση και υψηλής ποιότητας VR περιεχόμενο, χάρη στην custom κάρτα γραφικών, που διαθέτει 40 compute units στα 1173 MHz, και τα 12 GB GDDR5 RAM.

1-8bgx-d3-600x600


Δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες και ψηφιακό περιεχόμενο σε ανάλυση 4K που προσφέρει το 4K UHD Blu-ray drive με ενισχυμένο, τρισδιάστατο ήχο και υποστήριξη Dolby Atmos για την μεγαλύτερη δυνατή ηχητική απόλαυση.

Αν θέλετε να κάνετε την μετάβαση από το Xbox One στο Xbox One X, τότε είστε ακόμη πιο προνομιούχος, μιας και παιχνίδια και αξεσουάρ που χρησιμοποιούσες στο Xbox One ή Xbox One S σου είναι συμβατά με το Xbox One X και η μετατροπή τους γίνεται μέσω δωρεάν αναβάθμισης.

Αγοράστε το εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης