Διεθνής Ημέρα Καφέ: 4 tips για να τη γιορτάσεις όπως της αξίζει

Διεθνής Ημέρα Καφέ: 4 tips για να τη γιορτάσεις όπως της αξίζει

Πειραματιστείτε με τον εξοπλισμό που έχετε στο σπίτι, δείτε τις αναλογίες, τους χρόνους και τα χαρμάνια που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς και τη μηχανή ή το μπρίκι σας και απολαύστε τον καφέ σας

barista-using-coffee-machine-cafe
Καφές! Και μόνο η αναφορά στο δημοφιλέστερο αυτό αρωματικό ρόφημα αρκεί για να χαρίσει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα μας.

Για περισσότερα από 600 χρόνια οι κόκκοι καφέ βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλον τον κόσμο κάνοντας το καθημερινό τους ταξίδι από της τροπική Αφρική στα φλιτζάνια μας.

Αυτό το πρωινό φλιτζάνι έχει γίνει περισσότερο μια ιεροτελεστία παρά ένα απλό ρόφημα, χωρίς το οποίο αρνούμαστε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας και γιορτάζεται Παγκοσμίως την 1η Οκτωβρίου.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που τον καταναλώνουμε, ο καφές μπορεί να μας δώσει ενέργεια, να μας ζεστάνει, να μας δροσίσει, να μας κρατήσει ξύπνιους, ακόμα και να αποτελέσει αφορμή για μια συνάντηση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Στα παραπάνω προσθέσετε και τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας καθώς έρευνες αναφέρουν πως ένα φλιτζάνι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από λαχανικά όπως το μπρόκολο. Αλλωστε ο καφές μπορεί να συμβάλει πέρα από τη μείωση του διαβήτη τύπου, 2 στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, τη νόσο του Πάρκινσον, ασθένειες του ήπατος κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, αν είστε λάτρης του είδους, θα συμφωνήσετε πως δεν αναζητάτε τον καφέ μόνο για τη γεύση που σας προσφέρει, αλλά και για όλα εκείνα τα μικρά ή μεγάλα συναισθήματα που συνδέονται με την πολύτιμη αυτή συνήθεια.

Κλείσιμο
Για σας λοιπόν που το ψάχνετε και θέλετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις του καφέ μπείτε στην πλατφόρμα του SHOPFLIX.gr και διαλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία από καφετιέρες και μηχανές εσπρέσο για να απολαμβάνεται τον αγαπημένο σας καφέ. Κάντε τώρα την παραγγελία σας και η νέα σας μηχανή θα σας παραδοθεί άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκετε.

Κάντε δώρο στον εαυτό σας μια μηχανή καφέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, χαρίστε στον εαυτό σας μια υπέροχη μηχανή εσπρέσο. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η καλύτερη αφορμή για να επιδοθείτε σε μια ολοκαίνουργια μέθοδο παρασκευής καφέ.

Με μια μηχανή με κάψουλες μπορείτε να φτιάχνετε τον καφέ εσπρέσο σας με πολύ ποιοτικό αποτέλεσμα μέσα σε δευτερόλεπτα!

Σε αυτή την περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία από κάψουλες από διαφορετικά χαρμάνια, ένταση και φυσικά επίγευση.

20211110171728_delonghi_essenza_mini_kafetiera_gia_kapsoules_nespresso_black


Καφετιέρα DeLonghi EN 85 B Essenza Mini Nespresso, 82,90

Σίγουρα, οι αγαπημένοι ελληνικοί παγωμένοι καφέδες είναι χωρίς αμφιβολία ο Freddo Espresso και ο Freddo Cappuccino. Καλέστε τους φίλους σας σπίτι και απολαύστε μαζί τους το καφέ. Δείξτε τους πώς είναι ο τέλειος home barista και τι μπορείτε να κάνετε με την μηχανή του καφέ σας.


epaggelmatiki_kafetiera_Express_Power_Espresso_20_Bar_Cecotec_CEC_01556_1


Καφετιέρα Espresso Cecotec Επαγγελματική Express Power 20 Bar CEC – 01556, 109,95€

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε χαρμάνια σε κόκκους ή αλεσμένο καφέ και φτιάχνετε ένα κανονικό εσπρέσο ή decaf με σχεδόν επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Δεν έχετε μηχανή;

Τότε για να φτιάχνετε τον καφέ εσπρέσο μπορείτε να προμηθευτείτε ένα πολύ οικονομικό moka pot ή αλλιώς μπρίκι εσπρέσο και με λίγη εξάσκηση στα barista skills σας θα απολαμβάνετε τον αγαπημένο σας καφέ κάθε μέρα.

Προσθέστε νερό στο κάτω μέρος της συσκευής και το καλαθάκι με τον καφέ και αφήστε το να ζεσταθεί για λίγα λεπτά συνήθως 2’ με 2,5’.

Είστε έτοιμοι να σερβίρετε τον καφέ!

tNlu6C_xP0SY3


Μπρίκι Espresso Bialetti Brikka για 2 Φλιτζάνια Ασημί, 59€

Βάλτε φίλτρο στον καφέ σας

Λατρεύετε τα απογεύματα στον καναπέ με μια κούπα ζεστό καφέ φίλτρου και ένα βιβλίο αγκαλιά…Ε, τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε στην καφετιέρα σας τον κλασικό γαλλικό καφέ.

Για να φτιάξετε τον τέλειο καφέ φίλτρου, δεν χρειάζεστε να είστε ειδικός!! Αν χρησιμοποιείτε χάρτινα φίλτρα για να φτιάξετε γαλλικό καφέ, οι ειδικοί συνιστούν, πριν τα βάλετε στην καφετιέρα, να τα βρέχετε με λίγο ζεστό νερό. Είναι ένα μικρό και γρήγορο τρικ που θα δώσει πλουσιότερο άρωμα και γεύση στον καφέ σας.

20161026144413_bosch_tka_6a044


Καφετιέρα Φίλτρου Bosch TKA6A044 Κόκκινο 44,19€
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης