Μέριλιν Μονρόε - Blonde: Όσα ξέρουμε για την ταινία που κάνει αύριο πρεμιέρα στο Netflix

Μέριλιν Μονρόε - Blonde: Όσα ξέρουμε για την ταινία που κάνει αύριο πρεμιέρα στο Netflix

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη ταινία για τη ζωή της θρυλικής σταρ του Χόλιγουντ

ana-de-armas-blonde
Τι άλλο έχει μείνει να ειπωθεί για τη ζωή ενός από τα λαμπρότερα αστέρια του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος; Σύμφωνα με τον Άντριου Ντόμινικ, σκηνοθέτη του «Blonde» (και του παλιότερου αριστουργήματος The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), πάρα πολλά. Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Blonde στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώσαμε όσα πρέπει να ξέρεις για την ταινία που είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί πολύ.

Θα είναι σκληρή. Πολύ σκληρή.

Αν υπάρχει κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνους όλους τους κριτικούς που παρακολούθησαν την ταινία στο πρόσφατο φεστιβάλ της Βενετίας και σε κλειστές προβολές στις ΗΠΑ, αυτό είναι ότι πρόκειται για μια πολύ σκληρή ερμηνεία και παρουσίαση της ζωής της Μέριλιν. Η κακοποίηση, σωματική, ψυχική και σεξουαλική, ο πόνος που την οδήγησε σε μια ζωή μπροστά στα φώτα κι εκείνος που γεννήθηκε από αυτή, όπως επίσης και η ψυχική ασθένεια βρίσκονται στο επίκεντρο της ματιάς του Ντόμινικ, σε μια ταινία που όπως όλα δείχνουν δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη φωτεινή εικόνα της ίδιας της Μονρόε.

BLONDE | From Writer and Director Andrew Dominik | Official Trailer | Netflix


Δεν θα είναι ακριβώς βιογραφία

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρόλο που στην πλειοψηφία τους τα γεγονότα που θα δούμε στην οθόνη αντλούνται πράγματι από τη ζωή της Μονρόε, η ταινία φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται τόσο για μια ακριβή απόδοσή τους, όσο για ένα σχόλιο επάνω στη λάμψη της διασημότητας και τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει ως καταδίκη. Πράγμα που κατά τη γνώμη μας την καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Διψάει για μεγάλη οθόνη

Δεν θα πούμε ψέματα: χαιρόμαστε που το Blonde θα είναι διαθέσιμο στο Netflix, για να το δούμε άνετα από το σαλόνι μας. Όμως από τη στιγμή που κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τη σκηνοθετική δεξιοτεχνία του Ντόμινικ, η ταινία απαιτεί προβολή σε διαστάσεις που θα αναδείξουν την καλλιτεχνική της αξία.

Κλείσιμο
Με άλλα λόγια, αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σύντομα σε αναβάθμιση της τηλεόρασής σου, αξίζει να περιμένεις μέχρι να παραλάβεις τη νέα σου Smart TV για να την παρακολουθήσεις. Άλλωστε, αν επιλέξεις για τις αγορές σου το SHOPFLIX.gr, όχι μόνο θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από τηλεοράσεις σε πολύ συμφέρουσα τιμή, αλλά και θα έχεις τη νέα σου Smart TV στην πόρτα σου άμεσα και στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.

lg-smart-tv-65UP81003LR-LED-UHD


Το ταλέντο της Άνα ντε Άρμας θα λάμψει σε όλο του το μεγαλείο στις 65 ίντσες της LG 65UP81003LR, με τη λειτουργία Filmmaker Mode να αποδίδει στο 100% το όραμα του Ντόμινικ, διατηρώντας τους αρχικούς λόγους διαστάσεων, τα χρώματα και τους ρυθμούς καρέ, ενώ το Active HDR θα εξασφαλίσει ιδανικές αντιθέσεις σε κάθε σκηνή.

Αγόρασέ τη από 552€.

Samsung-smart-tv-ue55tu7092


Στην περίπτωση της Samsung 4K Smart TU7092, είναι ο επεξεργαστής Crystal Processor 4K που θα κάνει το θαύμα του, ρυθμίζοντας άψογα το χρώμα και βελτιστοποιώντας τις αντιθέσεις. Στην κινηματογραφική εμπειρία συμβάλλει και ο κομψός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός της οθόνης των 55 ιντσών, που σου επιτρέπει να απολαμβάνεις την εικόνα εξίσου από κάθε γωνία. Με λίγα λόγια, πρόκειται για την ιδανική επιλογή αν έχεις σκοπό να παρακολουθήσεις την ταινία με φίλους.

Αγόρασέ τη από 518€.

lg_smart_tileorasi_led_4k_uhd_75up77003lb_hdr


Στις 75 ίντσες, η LG Smart TV 75UP77003LB θα μεταμορφώσει το σαλόνι σου σε πραγματικό σινεμά. Και εδώ θα βρεις το Filmmaker Mode και το Active HDR, που θα αποδειχθούν πολύτιμα, ειδικά στις ασπρόμαυρες σκηνές που ακούμε ότι περιλαμβάνει η ταινία. Μην σε ανησυχεί ο όγκος της: η υψηλή ανάλυση και το λεπτό της πλαίσιο θα την κάνουν να ταιριάξει σε κάθε σαλόνι.

Αγόρασέ τη από 735€.

Θα δεις την Άνα ντε Άρμας όπως δεν την έχεις ξαναδεί

Δεκατέσσερα λεπτά. Τόσο διήρκεσε το χειροκρότημα για το Blonde στο Φεστιβάλ της Βενετίας, και κατά γενική ομολογία η ερμηνεία της εντυπωσιακής ηθοποιού έπαιξε εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην αντίδραση του κοινού. Η πανέμορφη Κουβανή απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το ταλέντο της λάμπει (τουλάχιστον) όσο και η εμφάνισή της – ενώ η μεταμόρφωσή της σε Μέριλιν είναι σοκαριστικά επιτυχημένη.

Η ταινία θεωρείται ήδη αμφιλεγόμενη

Το γεγονός ότι στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο μυθοπλασίας της Τζόις Κάρολ Όουτς για τη ζωή της Μονρόε, αλλά και η τάση του Ντόμινικ να ακολουθεί τα πιο σκοτεινά πιθανά μονοπάτια στην κινηματογράφηση, προκάλεσαν ανάμεικτες αντιδράσεις στους κριτικούς, με ορισμένους να θεωρούν ότι η ταινία καταλήγει να εκμεταλλεύεται τη Μέριλιν όσο και οι άνθρωποι τους οποίους καυτηριάζει. Από τη στιγμή, πάντως, που κυριολεκτικά κανείς δεν αμφισβήτησε το ταλέντο όλων των συντελεστών, αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα, πιστεύουμε ότι αξίζει να παρακολουθήσουμε το Blonde – αν όχι για άλλους λόγους, τότε τουλάχιστον για να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άμεση ανάλυση της «Guardian» για τις ιταλικές εκλογές - Οι... κωλοτούμπες της Μελόνι την τελευταία πενταετία

Αιφνιδιαστική μεταμεσονύχτια σύσκεψη του Ακάρ με τους αρχηγούς στρατού με θέμα την Ελλάδα

Κόλαφος το πόρισμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης