Η πρώτη «Crypto εταιρία» στην Ελλάδα, ξεκίνησε το δικό της ανταλλακτήριο

Η πρώτη «Crypto εταιρία» στην Ελλάδα, ξεκίνησε το δικό της ανταλλακτήριο

Το KaramelaDAO είναι το πρώτο ελληνικό Decentralized Autonomous Organization (DAO) και μόλις ξεκίνησε το δικό του “χρηματιστήριο”. Ξεκίνησε από τον Γιάννη Βλαχογιάννη (γνωστό στην Αμερική για τις επενδύσεις του σε Startups και Crypto) και τώρα έχει περίπου στα 300 μέλη. Ο στόχος του KaramelaDAO είναι να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει στο εξωτερικό και να πειραματιστεί με νέες τεχνολογίες

karamela0
Τι είναι όμως ένα DAO;

Τα DAOs είναι “εταιρείες” που δημιουργούνται και δραστηριοποιούνται στο χώρο του blockchain.

Αν και ακόμα η νομοθεσία δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις, αρκετά DAOs έχουν αγοράσει real estate στην Αμερική, προσπαθούν να αγοράσουν NBA ομάδες και ένα DAO παραλίγο να αγοράσει ένα αντίγραφο του συντάγματος της Αμερικής.
karamela3

Για να πάρει μέρος κάποιος σε ένα DAO συνήθως χρειάζεται να αγοράσει κάποιο NFT που του δίνει πρόσβαση και δικαιώματα μέσα στην οργάνωση. Στο KaramelaDAO, “πολίτης” είναι αυτός που έχει στην κατοχή του ένα Citizenship NFT. Το συγκεκριμένο NFT είναι digiphysical - που σημαίνει ότι έρχεται με ένα μοναδικό πραγματικό καπέλο με το λογότυπο του KaramelaDAO.

Κλείσιμο
Οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά online chatrooms, δικαίωμα να ψηφίζουν και να καταθέτουν προτάσεις στην αποκεντρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του KaramelaDAO και να λαμβάνουν κάθε χρόνο 250 lollipops.

Τι είναι τα Lollipops ($loll);

Τα Lollipops είναι το cryptocurrency του KaramelaDAO. Υπάρχουν διαθέσιμα 1,000,000 lollipopsκαι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κάποιος να κερδίσει κάποιο από αυτά, είναι να κάνει κάποιες εργασίες για το DAO - όπως web design, development, marketing, copy-writing κτλ.

Οι έχοντες $loll μπορούν να τα μετατρέψουν σε $Ether (το crypto νόμισμα του Ethereum) μέσα από το ανταλλακτήριο που έφτιαξαν οι προγραμματιστές του KaramelaDAO.
karamela1

Πώς υπολογίζεται η τιμή του $loll;

Τα tokenomics (η οικονομία του DAO) του $loll είναι διαφορετικά από τα περισσότερα crypto currencies.

Αν έχεις 1000 $loll έχεις 0.001% των διαθέσιμων $loll και μπορείς να πάρεις το 0.001% από τα Ether που είναι διαθέσιμα στο Treasury του DAO, αυτόματα, μέσα από το αποκεντρωμένο ανταλακτήριο (DEX - decentralized exchange). Όσα περισσότερα Ether κερδίζει το DAO μέσα από project ή από πωλήσεις, τόσο αυξάνεται η τιμή των $loll.

Πως μπορώ να μάθω περισσότερα;

Υπάρχουν αρκετές ομάδες μέσα στο KaramelaDAO (από προγραμματιστές, μέχρι finance, μέχρι on boarding) και κάθε Τετάρτη ώρα 7μμ Ελλάδος, το DAO έχει ένα community call μέσα στο Discοrd του κανάλι. Μέσα στην εβδομάδα υπάρχουν αρκέτα onboarding sessions όπου μέλη του DAO βοηθούν νέο κόσμο να καταλάβει τι γίνεται μέσα σε αυτό τον τρελό κόσμο του crypto.

Αν θες να μάθεις περισσότερα και πάρεις μερικά $loll δωρεάν, έλα στο Discord κανάλι και μίλησε με την κοινότητα.

Ενδιαφέροντα links:
Website, Discord, Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης