Apple: Σχεδιάζει «αναδιπλούμενη» κάμερα για κορυφαίο οπτικό ζουμ στα iPhone νέας γενιάς

Apple: Σχεδιάζει «αναδιπλούμενη» κάμερα για κορυφαίο οπτικό ζουμ στα iPhone νέας γενιάς

Πώς θα ενσωματώσει έναν φακό ζουμ στη συσκευή του λεπτού smartphone

iphone122_2
Νέα πατέντα της Apple έρχεται στο φως και αναμένεται να θέσει γερές βάσεις για τα μελλοντικά iPhones προσφέροντας προηγμένο οπτικό ζουμ, πολύ μεγαλύτερο από το 5x που βρίσκουμε στο iPhone 12 Pro Max.

Η Apple ενέκρινε πατέντα για μια αναδιπλούμενη κάμερα, κάτι που κατά τον κόσμο είναι γνωστό απλά ως περισκοπικός φακός και είναι μια έξυπνη λύση για ενσωμάτωση ενός ζουμ φακού σε ένα λεπτό σύγχρονο smartphone. Όπως είναι φυσικό όσο πιο μεγάλο το ζουμ που θέλουμε να πετύχουμε τόσο πιο μεγάλος σε μήκος θα πρέπει να είναι και ο φακός μας, και η τεχνική της Apple προσπερνά το παραπάνω εμπόδιο στρέφοντας το φως κατά 90 μοίρες, κάθετα στο εσωτερικό της συσκευής.

Ουσιαστικά αυτό που μας περιγράφει η Apple με τη πατέντα της είναι ένας περισκοπικός φακός με δύο πρίσματα όπου το ένα στρέφει το φως κατά 90 μοίρες στο εσωτερικό της συσκευής και άλλο ένα στρέφει το φως προς τον αισθητήρα στο εσωτερικό του smartphone. Με αυτόν τον τρόπο η Apple μπορεί να πετύχει κορυφαίο οπτικό ζουμ χωρίς να αυξήσει το πάχος της συσκευής και έτσι το επόμενο iPhone είναι δυνατόν να έχει οπτικό ζουμ που φτάνει και τα 10x, το διπλάσιο από αυτό του iPhone 12 Pro Max.

Η Apple κατοχύρωσε την πατέντα αυτή τον Ιανουάριο του 2019 και έκτοτε ενδέχεται να έχει ήδη βρει θέση σε κάποιο επερχόμενο προϊόν της, όπως το iPhone 13, ενώ ας μη ξεχνάμε ότι από την εταιρία με έδρα το Κουπερτίνο περιμένουμε το επόμενο iPhone να ενσωματώσει μικρότερο notch και πιθανόν, always-on-display.

Πηγή: gr.pcmag.com

Ειδήσεις σήμερα

Οι νέοι μεταφέρουν τη λοίμωξη από τα νησιά - Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση

Σάμος: Μαίνεται η φωτιά στους Βουρλιώτες - Εκκενώνονται προληπτικά το Κοκκάρι και ξενοδοχεία

Κορωνοϊός: Στα 2.794 τα νέα κρούσματα - Tα 402 με μετάλλαξη Δέλτα και 215 με νοτιοαφρικανική έως τις 7 Ιουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης