Ρωσία: Άγνωστο αντικείμενο θα προσεγγίσει την Πέμπτη τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Δείτε βίντεο

Ρωσία: Άγνωστο αντικείμενο θα προσεγγίσει την Πέμπτη τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Δείτε βίντεο

Δεν επιβεβαιώνει την περίπτωση απειλής  ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Roskosmos - Αποκαλυπτικό βίντεο απο κάμερα της NASA, φέρεται να δείχνει «άγνωστα αντικείμενα» πάνω από τη Γη στις 3 Ιουλίου

iss_nanotechnology
Ένα άγνωστο αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρωί της Πέμπτης, τα ρωσικά μέσα ελέγχου παρακολουθούν την κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει απειλή, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αμερικανική πλευρά, η προσέγγιση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται «UNKNOWN», προβλέπεται να γίνει στις 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η ελαχίστη απόσταση είναι 4,8 χιλιόμετρα. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.28Ε-05. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικών μας μέσων παρακολούθησης, η προσέγγιση με τον ISS με το διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται «ΑΓΝΩΣΤΟ» προβλέπεται να γίνει 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.12Ε-11» έγραψε ο Ρογκόζιν στο κανάλι του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο Ρογκόζιν υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά συμφωνεί μόνο ως προς την εκτίμηση της απόστασης. «Δεν επιβεβαιώνουμε την απειλή, συνεχίζουμε την παρακολούθηση», διευκρίνισε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του πληροφοριακού αναλυτικού κέντρου СHNIImash (υπάγεται στην Roskosmos) Ίγκορ Μπάκαρας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS, ότι το ρωσικό Αυτοματοποιημένο σύστημα προειδοποιήσεις επικίνδυνων καταστάσεων στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης το 2020 κατέγραψε 220 επικίνδυνες προσεγγίσεις στον ISS αντικειμένων που εντάσσονται στην κατηγορία των διαστημικών σκουπιδιών. Τον περασμένο χρόνο οι εμπειρογνώμονες αναγκάσθηκαν να αλλάξουν δύο φορές την τροχιά του Διαστημικού σταθμού για να αποφευχθούν συγκρούσεις με «διαστημικά σκουπίδια».

Στο μεταξύ, ένα στιγμιότυπο που «τράβηξε» ο χρήστης του YouTube, «Mr MBB333» - ασχολείται με τις εξελίξεις στη Γη και στον Γαλαξία μας - από ζωντανή μετάδοση της NASA από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δείχνει αντικείμενα που μοιάζουν με σφαίρες να κινούνται μπροστά ​​από την κάμερα.

Small Fleet of Mysterious Black Objects Above the Earth


Κλείσιμο
Κατά τη δημοσίευση του βίντεο, ανέφερε πως «αυτή είναι μια λήψη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό, περίπου στις 8.30 π.μ. της 3ης Ιουλίου Δέκα άγνωστα αντικείμενα ταξιδεύουν γύρω από τον διαστημικό σταθμό, πάνω από τον πλανήτη Γη».

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας που ήταν μπροστά στο περιστατικό μαζί με το παιδί του

Από 19 Ιουλίου τέλος η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που γυρνούν από Ελλάδα και άλλες «πορτοκαλί» χώρες

Βασίλης Τοκάκης: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επικοινωνιολόγος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης