Το απόλυτo φουτουριστικό σκηνικό στην Ιταλία: Εστιατόρια σε πύργους και ιπτάμενα ταξί για τους τουρίστες - Φωτογραφίες

Το απόλυτo φουτουριστικό σκηνικό στην Ιταλία: Εστιατόρια σε πύργους και ιπτάμενα ταξί για τους τουρίστες - Φωτογραφίες

Ιταλοκινεζική κοινοπραξία ετοιμάζει τις διακοπές του μέλλοντος - Το project περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας

italy1
Πώς θα είναι το σκηνικό του μέλλοντος; Τα «μεγάλα μυαλά» σχεδιάζουν ήδη τη νέα πραγματικότητα, η οποία -βέβαια- θα στηρίζεται στην τεχνολογία και στους αυτοματισμούς. Μεγάλη φιλοδοξία, ωστόσο, της ανθρωπότητας, είναι να συνδυαστεί η τεχνολογία με το περιβάλλον. Στο σκεπτικό αυτό βασίζεται το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Giancarlo Zema Design Group, το οποίο βρίσκεται στη Ρώμη και της κινεζικής εταιρείας EHang Holdings, η οποία διαθέτει την πατέντα για τα ιπτάμενα ταξί.

Το όλο concept έχει ως εξής. Οι τουρίστες του μέλλοντος -όσοι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα- θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με πανέμορφη θέα του ιταλικού δάσους και να έχουν άμεση πρόσβαση.

italy2


Οι Ιταλοί αρχιτέκτονες βάσισαν το σχέδιο των εστιατορίων-πύργων στο σχήμα των δέντρων Baobab, τα οποία απαντώνται στην Αφρική. Οι τουρίστες θα μεταβαίνουν στην Ιταλία. Από τα ξενοδοχεία που διαμένουν, θα μεταφέρονται με ιπτάμενα ταξί στα εστιατόρια, όπου θα απολαμβάνουν τα μοναδικά πιάτα των σεφ, με πανοραμική θέα τη φύση και τον ορίζοντα.

Κάθε εστιατόριο θα είναι 200 τετραγωνικά μέτρα και θα τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, με στόχο να είναι απόλυτα οικολογική κατασκευή. Εκτός από τα εστιατόρια, στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν καφετέρια, σαλόνι αναμονής με δραστηριότητες. Στην κορυφή των πύργων θα υπάρχει ο ενεργειακός συλλέκτης, οι χώροι προσγείωσης των ιπτάμενων ταξί και κήποι.

italy3


Τα ιπτάμενα ταξί θα στηρίζονται στην τεχνολογία των drones, ωστόσο θα τα κατευθύνουν πιλότοι, για την ασφάλεια των επιβατών.

Η ακριβής τοποθεσία στην Ιταλία που θα ξεκινήσει η κατασκευή του project δεν έχει οριστεί, καθώς εξετάζονται αρκετές περιοχές. Το πλάνο της ιταλοκινεζικής κοινοπραξίας, ωστόσο, περιλαμβάνει την κατασκευή ανάλογων εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης