LIVE

Κορωνοϊός

Πλέον μια επιχείρηση ελέγχει και διαχειρίζεται τον εξοπλισμό της από μακριά

cosmote00

Ακούγεται σαν μια δυνατότητα που έρχεται από το μέλλον. Κι όμως συμβαίνει σήμερα, χάρη στο IoT και αφορά πολλές επιχειρήσεις, αφού έχει πολλές εφαρμογές

Στην αιχμή των εξελίξεων του Internet of Thinks βρίσκεται σήμερα η δυνατότητα που έχουν οι επιχειρήσεις να παρακολουθούν, να ελέγχουν και να διαχειρίζονται, 24 ώρες το 24ωρο, απομακρυσμένα, τα πάγια περιουσιακά τους στοιχεία μεγάλης αξίας ή μεγάλης σημασίας για την παραγωγικότητά τους.

Μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers, γερανοί, κάθε είδους όχημα, αποθηκευτικοί χώροι και θερμοκήπια είναι κάποια μόνο παραδείγματα από τις εφαρμογές που προσφέρει η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες.
Agriculture

Το COSMOTE Asset Tracker στηρίζεται στις δυνατότητες και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT). Αξιοποιώντας μία συσκευή GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας, βαρομετρικής πίεσης και έκθεσης σε φως, που εγκαθίσταται στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης,δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες:

  • Να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων
  • Να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως: θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση και έκθεση στο ηλιακό φως
  • Να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα assets της επιχείρησής τους από τυχόν φθορές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση.


Η διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων γίνεται απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές (smartphone / tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές. Έτσι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες μπορούν να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και να «δουλεύουν» πιο δημιουργικά κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.
AT1-on-trailer

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι, χάρη στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στους αισθητήρες που τοποθετούνται στα πάγια στοιχεία (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση). Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με €11,78/μήνα με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, εδώ.
ConstructionTrailer

Λύσεις Internet of Things από την COSMOTE

H COSMOTE, μέσω του δικτύου COSMOTE NB-IoT, ανοίγει το δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις ΙοΤ, που καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε κλάδου για απομακρυσμένη διαχείριση, όπως οι υπηρεσίες COSMOTE Asset Tracker και COSMOTE Fleet Tracker. Η COSMOTE διαθέτει επίσης την IoT υπηρεσία Energy Management, που επιτρέπει την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα άμεσης απομακρυσμένης παρέμβασης για διορθώσεις. Στον Δημόσιο τομέα, η COSMOTE αναπτύσσει τεχνολογίες ICT και IoT, που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα του αστικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος (Smart Cities).
ConstructionEquipment
iStock-1072538480

Πανελλαδική κάλυψη από το δίκτυο COSMOTE NB-IoT

Η COSMOTE επεκτείνει εντατικά το δίκτυο NB-IoT, προσφέροντας σήμερα τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, που φτάνει το 97%. Η τεχνολογία NB-IoT απαιτεί μικρό όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση συσκευών (π.χ. αισθητήρες, μετρητές, trackers) μέσω του δικτύου κινητής, μειώνοντας έτσι δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και δεδομένων και δίνοντας ώθηση σε ένα ευρύ φάσμα νέων εφαρμογών. Παράλληλα, προσφέρει κάλυψη παντού -ακόμη και σε υπόγεια-, ασφάλεια στην κίνηση δεδομένων και χαμηλό κόστος χρήσης.

Η COSMOTE επενδύει δυναμικά σε δίκτυα νέας γενιάς και συνεχώς εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ΙοΤ υπηρεσιών της, προσφέροντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης