ΗΠΑ: «Mπλόκο» στην απόφαση Τραμπ για αναστολή του TikTok

ΗΠΑ: «Mπλόκο» στην απόφαση Τραμπ για αναστολή του TikTok

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής ανέβαλε την εντολή της διοίκησης Τραμπ που θα απαγόρευε τη δημοφιλή εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών smartphone των ΗΠΑ τα μεσάνυχτα της Κυριακής

tiktok
Το άμεσο μέλλον της TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες κρινόταν σήμερα, σε ακροαματική συνεδρίαση ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφάσιζε αν θα επιβεβαιώσει ή θα αναστείλει την εξαφάνιση από απόψε της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok στη χώρα, όπως το αποφάσισε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ακροαματική συνεδρίαση, η πραγματοποίηση της οποίας αποφασίσθηκε έπειτα από επείγουσα προσφυγή της TikTok, έγινε στην Ουάσινγκτον ενώπιον του δικαστή Καρλ Νίκολς, ο οποίος εξέδωσε μια προκαταρκτική διαταγή, η οποία θα επέτρεπε να εξακολουθεί να προσφέρεται η δημοφιλής εφαρμογή στα καταστήματα της Apple και της Google, λίγο πριν από την έναρξη της απαγόρευσης την Κυριακή μεσάνυχτα. Νωρίτερ, ο δικαστής Νίκολς επέτρεψε ακρόαση 90 λεπτών, όπου ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε την TikTok έθεσε την υπόθεση για να παραμείνει στη διάθεση των χρηστών στις ΗΠΑ.
Η πλατφόρμα είχε επίσης υπογραμμίσει πως το μπλοκάρισμα των τηλεφορτώσεων θα της προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές, καθώς στην αρχή του καλοκαιριού κέρδιζε περίπου 424.000 νέους αμερικανούς χρήστες κάθε μέρα.

Την 1η Αυγούστου, ο Πρόεδρος Τραμπ είχε δεσμευτεί να απαγορεύσει την πλατφόρμα κοινοποίησης βίντεο εν μέσω φόβων ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για σκοπούς κατασκοπείας. Η εντολή της διοίκησης του Τραμπ προσπάθησε να απαγορεύσει τις νέες λήψεις της εφαρμογής, αλλά θα επέτρεπε τη χρήση του TikTok έως τις 12 Νοεμβρίου, όταν θα αποκλειστεί όλη η χρήση.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανικές εκλογές 2020: Θρίλερ στις πολιτείες-κλειδιά - Οι «πονοκέφαλοι» του Τραμπ

Αποκάλυψη βόμβα Νew York Times: O Tραμπ πλήρωνε 750 δολάρια φόρους το χρόνο!

Βρετανία: Έρχεται νέο γενικό «lockdown»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης