Jeanne Baret: Δείτε το σημερινό Google Doodle με βίντεο και φωτογραφίες

Jeanne Baret: Δείτε το σημερινό Google Doodle με βίντεο και φωτογραφίες

Ποια ήταν η Γαλλίδα βοτανολόγος και εξερευνήτρια Ζαν Μπαρέ που τιμά η  Google

bare_google_doodle_kedriki
Αφιερωμένο στην  Γαλλίδα βοτανολόγο και εξερευνήτρια είναι το σημερινό Google Doodle. Το 1766, η Ζαν Μπαρέ, αναχώρησε από την Γαλλία με το πλοίο «Étoile» («Αστέρι»),ως μέλος μιας εξερευνητικής αποστολής και με την επιστροφή της στην Γαλλία έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε τον περίπλου της γης. Στην Μπαρέ πιστώνεται η ανακάλυψη του αναρριχητικού φυτού βουκαμβίλια, κατά την διάρκεια των ερευνών της στην Βραζιλία.

Η Ζαν Μπαρέ γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1740, στο χωριό Λα Κομέλ της Βουργουνδίας. Χάρη στην αγροτική της ανατροφή, έγινε ικανή στον εντοπισμό φυτών και κέρδισε αναγνώριση ως ειδική στη φυτική ιατρική. Στις αρχές της δεκαετίας του 1760, άρχισε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός για τον γνωστό βοτανολόγο Φιλιμπέρ Κομερσόν.

Όταν η Γαλλία οργάνωσε τον πρώτο της περίπλου της γης το 1765, ο Κομερσόν προσκλήθηκε ως βοτανολόγος της αποστολής. Ζήτησε ως βοηθό του την Μπαρέ, έχοντας εκτιμήσει τις γνώσεις της στην βοτανολογία. Με την πάροδο του χρόνου, η σχέση τους είχε γίνει πιο στενή και ο καρπός του έρωτά τους ήταν ένα παιδί, που δόθηκε προς υιοθεσία για να μπορέσει η Μπαρέ να ακολουθήσει τον αγαπημένο της στο ταξίδι.

Οι γαλλικοί νόμοι όμως απαγόρευαν στις γυναίκες να επιβιβάζονται σε πλοία και έτσι αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε άντρα. Το ζευγάρι, κατά την διάρκεια της αποστολής, συνέλεξε πάνω από 6.000 δείγματα φυτών. Στην Μπαρέ πιστώνεται η ανακάλυψη της βουκαμβίλιας, αν και το αναρριχητικό φυτό πήρε το όνομά του από τον αρχηγό της αποστολής, τον γάλλο ναύαρχο Λουί Αντουάν ντε Μπουγκανβίλ.

Δείτε βίντεο

A Female Sailor Pretended to Be Man to Follow Her Love


Κλείσιμο
Παρακολουθήστε κι άλλα ενδιαφέροντα Google Doodle ΕΔΩ



Δείτε το  σημερινό Google Doodle
bare_google_doodle




Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει αν «κοκκινίσει» η Αττική

Η ιστορία της δυναστείας: Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι Ρότσιλντ;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης