Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών: Δωρεάν ψηφιακές δεξιότητες

Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών: Δωρεάν ψηφιακές δεξιότητες

Στόχος είναι «να μην μείνει κανένας Έλληνας πολίτης πίσω στην μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή» εξηγεί στο Protothema ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγορης Ζαριφόπουλος

zarifopoulos_main_again
Πάνω από 156 μαθήματα σε 29 θεματικές ενότητες και 1.500 ώρες εκπαίδευσης προσφέρει δωρεάν η «Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών», η οποία ξεκίνησε το έργο της ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, με την αλλαγή κυβερνητικής σκυτάλης.







Ζαριφόπουλος: Κανένας πολίτης πίσω

Ο στόχος είναι «να μην μείνει κανένας Έλληνας πολίτης πίσω στην μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή» εξηγεί στο Protothema ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγορης Ζαριφόπουλος, καθώς η Ακαδημία προσφέρει μαθήματα για όλα τα επίπεδα (από τους αρχάριους μέχρι ενότητες για γλώσσες προγραμματισμού). «Θέλουμε ο πολίτης από την Κίθνο μέχρι την Αλεξανδρούπολη» να έχει ισότιμη πρόσβαση στην πληροφορία και μάλιστα με τη σφραγίδα 10 ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά και εταιριών- leaders παροχής εκπαιδευτικού υλικού, όπως η Microsoft ή η Oracle, οι οποίες έχουν προσφέρει δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό. «Μας αξίζει κάτι καλύτερο σαν χώρα. Το έκαναν άλλες χώρες, γιατί όχι και εμείς;» τονίζει ο κ. Ζαριφόπουλος και προσθέτει ότι «εγώ θα ήθελα να πάμε όχι μόνο οριζόντια σε όλους, αλλά να συνεχίσουμε και με κάθετες πληροφορίες, δηλαδή ειδικά μαθήματα για γεωργούς, για τον τουρισμό». «Λέμε ότι θελουμε «έξυπνη Γεωργία», αλλά θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουν διαθέσιμες τις απαιτούμενες ψηφιακές δεξιότητες οι γεωργοί μας», επισημαίνει ο κ. Ζαριφόπουλος, την ώρα που ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων με τη συνδρομή του ΕΚΔΔΑ,

εισαγωγή των ψηφιακών δεξιοτήτων από την υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι τα προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων και

στο βάθος και κεντρική πιστοποίηση για τις ψηφιακές δεξιότητες.


Η Ακαδημία στο Μαξίμου

Μάλιστα, στη δεύτερη έκδοση της Ακαδημίας, η οποία θα παρουσιαστεί εντός Ιουνίου (και στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη) θα περιλαμβάνεται ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ, ώστε ο κάθε πολίτης να ανιχνεύει το επίπεδο του και να επιλέγει μαθήματα, για την αυτοβελτιωσή του.

Προτεραιότητα Μητσοτάκη


Η επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες, ως μοχλός ανάπτυξης έχει τεθεί από την αρχή της διακυβέρνησης ως προγραμματικός στόχος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποίησε χθες για το θέμα τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής της Google στην Ευρώπη.

Κλείσιμο
Στη διάρκειας της, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παροχή πιστοποίησης από μία εταιρεία του διαμετρήματος της Google προσδίδει πρόσθετη αξία και αναγνώριση.

«Συγκεντρώσαμε όλο το διαθέσιμο υλικό, το αξιολογήσαμε με ειδική Επιτροπή αξιολόγησης και το ταξινομήσαμε, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους. Μπορεί κανείς να βρει εφαρμογές για την αξιοποίηση του έξυπνου κινητού μέχρι τη γλώσσα προγραμματισμού Python» περιγράφει ο κ. Ζαριφόπουλος, ενώ οι 150.000 μοναδικοί επισκέπτες που παρακολούθησαν ήδη μαθήματα στην Ακαδημία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο ίδιος και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν πολλαπλά νέα μαθήματα στην δεύτερη έκδοση της Ακαδημίας προσεχώς.


Ειδήσεις σήμερα

Πολιτική «θύελλα» για τον Τραμπ εν μέσω των ταραχών - Δεν θα τον στηρίξουν Μπους και Ρόμνεϊ στις εκλογές

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου «κάνει αόρατους» τους νεκρούς της πανδημίας

Bloomberg: Οι αεροπορικές απογειώνονται… στα τυφλά προς τις παραλίες της Ισπανίας και της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης