Τηλεργασία - Facebook: Δουλειά από το σπίτι μέχρι και το τέλος του 2020

Τηλεργασία - Facebook: Δουλειά από το σπίτι μέχρι και το τέλος του 2020

Κορωνοϊός και Τηλεργασία: Από το σπίτι θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι του Facebook μέχρι το τέλος του χρόνου

facebook-london-offices534
Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  που ακούει στο όνομα Facebook  εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες από το διεθνή Τύπο, ότι οι εργαζόμενοι που απασχολεί θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους μέχρι και το τέλος του 2020, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να παρατείνουν το καθεστώς της τηλεργασίας σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ρεπορτάζ του CNBC τα περισσότερα γραφεία του ομίλου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας.

 H ίδια σημείωσε ότι η εταιρεία εξετάζει ακόμη το ποιοι υπάλληλοι θα κληθούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη κάποιες αποφάσεις. Οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Μάρκ Ζουκερμπεργκ αναμένονται σύντομα.

Ο κορωνοϊός, από τον οποίο μολύνθηκαν περισσότεροι από 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, έχει υποχρεώσει τις περισσότερες κυβερνήσεις να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς και έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων με την εξ αποστάσεως εργασία να αναδεικνύεται σε νέα τάση.

Το Facebook απασχολεί σήμερα 48.268 άτομα. 

facebook_cnbc_tilergasia
Κλείσιμο
Μάλιστα, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε πως μέχρι και τον Ιούλιο του 2021, τουλάχιστον, δεν θα πραγματοποιούνται επαγγελματικές συναντήσεις με αριθμό άνω των 50 ατόμων. 

Η Facebook ήταν ίσως, η πρώτη εταιρεία που ζήτησε από τους εργαζομένους της να ξεκινήσουν το μέτρο της τηλεργασίας. Ακόμη, έδωσε 1,000 ευρώ μπόνους σε γονείς για τις ανάγκες των παιδιών τους και σε άλλους εργαζόμένους, όπως κα συσκευές που χρειάζονταν για να εργάζονται από το σπίτι. 

Ειδήσεις σήμερα:

Huawei P40 και P40Pro: H απόλυτη φωτογραφική εμπειρία σε μια συσκευή

Κορωνοϊός - Apple: Δωρεά $10 εκατ. για την παραγωγή διαγνωστικών τεστ

Κορωνοϊός: Google και Apple παρουσιάζουν λεπτομέρειες για την εφαρμογή που θα ανιχνεύει τον COVID-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης