Κατάθλιψη, σχέση και σεξουαλική ζωή: Πώς συνδέονται;

Κατάθλιψη, σχέση και σεξουαλική ζωή: Πώς συνδέονται;

Ο άνδρας ή η γυναίκα που βιώνουν καταθλιπτικά συναισθήματα έχουν την τάση να επιζητούν περισσότερο τη μοναξιά και συχνά νιώθουν ότι δεν μπορούν να αφεθούν και να αισθανθούν ερωτευμένοι

Κατάθλιψη, σχέση και σεξουαλική ζωή: Πώς συνδέονται;
Η ψυχική μας υγεία είναι βασικός πυλώνας που στηρίζει τη σεξουαλική μας υγεία και τη συντροφική μας σχέση.

Για αυτό και η «ψυχική απορρύθμιση», όταν εμφανίζεται με την μορφή ενός - ψυχολογικού προβλήματος - μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που λειτουργούμε στο σεξουαλικό επίπεδο. Ανάμεσα στις διαταραχές που φαίνεται να παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην ερωτική ζωή του ανθρώπου είναι η κατάθλιψη... η οποία στις μέρες φαίνεται να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά.

Η κατάθλιψη πολλές φορές φέρνει αλλαγές στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του ατόμου. Ο άνδρας ή η γυναίκα που βιώνουν καταθλιπτικά συναισθήματα έχουν την τάση να επιζητούν περισσότερο τη μοναξιά και συχνά νιώθουν ότι δεν μπορούν να αφεθούν και να αισθανθούν ερωτευμένοι. Άλλες φορές, η καταθλιπτική διάθεση οδηγεί το άτομο σε επικριτικούς τρόπους ~ αντίδρασης, δυσθυμία ή ευερεθιστότητα.

Κλείσιμο
Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι το άτομο που υποφέρει από κατάθλιψη μπορεί να παραμελεί ~ την εικόνα, την εμφάνιση και την υγεία του.

Πολύ συχνά αυτή η συμπεριφορά δε γίνεται κατανοητή από τον/τη σύντροφο, που με τη σειρά του/ της δυσκολεύεται, δυσφορεί και απορεί για το πώς να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης