Χριστίνα Ωνάση: Η τελευταία εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες και η μοιραία νύχτα

Χριστίνα Ωνάση: Η τελευταία εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες και η μοιραία νύχτα

Η κόρη του μυθικού Σμυρνιού ήταν ευτυχισμένη ξανά και ετοιμαζόταν να παντρευτεί - Ο θάνατος την πρόλαβε ένα βράδυ, πριν από είκοσι εννιά χρόνια, σφραγίζοντας την «κατάρα» της δυναστείας

Στις 14 Νοεμβρίου του 1988 ημέρα Δευτέρα η Χριστίνα Ωνάση ξύπνησε με την συνήθη καλή διάθεση που είχε το τελευταίο διάστημα. Ήταν ερωτευμένη με τον Γιώργο Τσομλεκτσόγλου, αδερφό της κολλητής της φίλης Μαρίνας Δοδέρο, εδώ και λίγες εβδομάδες και ετοιμάζονταν να παντρευτούν. Ήξερε τον Γιώργο πάνω από είκοσι χρόνια, μίλαγαν συχνά για τα προβλήματά της και ίσως ποτέ να μην φανταζόταν ότι θα ερχόντουσαν τόσο κοντά.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι

Η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση είχε αναζωογονηθεί μόλις άφησε πίσω της την μουντή Γενεύη για το κοσμοπολίτικο Μπουένος Άϊρες. Ήθελε να είναι παρούσα στα γενέθλια της φίλης της η οποία έκλεινε τα σαράντα της χρόνια και σε εκείνο το πάρτι όπως είπε η ίδια χρόνια μετά, διαπίστωσε ότι ο αδερφός της και η φίλη της χόρευαν σφιχταγκαλιασμένοι όλο το βράδυ.

«Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα παρόλο που γνωρίζονταν είκοσι τρία χρόνια και ήταν φίλοι. Μέσα σε δεκαπέντε μέρες ανακοίνωσαν τον γάμο τους» είχε γράψει η ίδια σε άρθρο που δημοσίευσε το Paris-Match. 
Έρωτες με ημερομηνία λήξης
Γάμος. Μια έννοια που θαρρείς δεν ταίριαξε ποτέ με την κόρη του Αρίστου, το κορίτσι με τα εκφραστικά μάτια που μεγάλωνε πάντα στην «σκιά» του αδερφού της Αλέξανδρου, σε ό,τι αφορούσε την πατρική αγάπη.

Αυτή η «σκιά» την συνόδευσε κατά γενική ομολογία από τα παιδικά της χρόνια, στα καλοκαίρια στον Σκορπιό ή στις κρουαζιέρες με την «Χριστίνα». Ο πρωτότοκος Αλέξανδρος ήταν τα πάντα για τον Έλληνα μεγιστάνα και η Χριστίνα, μια κόρη στην οποία έδινε την ανάλογη σημασία για λίγα λεπτά της ώρας. Απασχολημένος διαρκώς με τις δουλειές του ανά την υφήλιο, και τα ειδύλλια με την Μαρία Κάλας και την Τζάκι Ωνάση - δυο γυναίκες που δεν συμπάθησε ποτέ η Χριστίνα, η οποία λάτρευε παθολογικά την μητέρα της Τίνα - ο Ωνάσης νόμιζε ότι «καθάριζε» με τα πανάκριβα δώρα που της αγόραζε.Όμως δεν είχε καθαρίσει καθόλου και το διαπίστωσε με τον πλέον σκληρό τρόπο, όταν η ενήλικη πλέον Χριστίνα παντρεύτηκε. Χωρίς να ζητήσει την άδειά του έπεσε στην αγκαλιά ενός  κτηματομεσίτη, του Τζόζεφ Μπόλκερ, που ήταν είκοσι εφτά χρόνια μεγαλύτερός της, διαζευγμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο Ωνάσης έγινε έξαλλος, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε.  

Η κόρη του είχε κάνει την αρχή και δεν σκόπευε να σταματήσει. Στα χρόνια που ακολούθησαν παντρεύτηκε κατά σειρά τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη για 14 μόλις μήνες και ακολούθως τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ - οι φήμες έλεγαν ότι ήταν πράκτορας της KGB - με τον οποίο έμεινε για λίγους μήνες στην Μόσχα. Το φτωχικό του διαμέρισμα, της προκάλεσε γρήγορα αφόρητη πλήξη, όπως και η ζωή στο κομμουνιστικό καθεστώς της τότε Σοβιετικής Ένωσης, την οποία δεν μπορούσε με τίποτε να συνηθίσει. 

Εκτός από όλα αυτά υπήρχε και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Στην Μόσχα δεν υπήρχε πουθενά η αγαπημένη της Coca-Cola, που λάτρευε να πίνει σε ποσότητες που ξεπερνούσαν τα τρία λίτρα ημερησίως. Είναι χαρακτηριστική η ιστορία με το lear jet  που έστειλε ο Ωνάσης από τον Σκορπιό στην Αμερική, προκειμένου να μεταφέρουν κούτες με την αγαπημένη της diet Coke, η οποία δεν υπήρχε τότε στην Ελλάδα!
Το τελευταίο βράδυ
Οι ψυχολογικές διακυμάνσεις που βίωνε, την μεταμόρφωναν συχνά σε μια υπέρβαρη γυναίκα, η οποία έτρωγε πολύ και όταν μετά έβλεπε τις φωτογραφίες της στα περιοδικά έβαζε τα κλάματα και υπέβαλλε τον εαυτό της σε εξαντλητικές δίαιτες.

Μετά από κάποια ειδύλλια με ημερομηνία λήξης, η κόρη του Έλληνα μεγιστάνα πίστεψε ότι βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του Τιερί Ρουσέλ. Ο γοητευτικός Γάλλος  playboy με τις δεκάδες μέχρι τότε κατακτήσεις είναι υπεύθυνος για την μοναδική ίσως χαρά στην ζωή της Χριστίνας. Ήταν αυτός που της χάρισε την κόρη της, την Αθηνά Ωνάση και έβαλε σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα, σβήνοντας ή απαλύνοντας τις πληγές του παρελθόντος. Τον θάνατο του Αλέξανδρου που την συγκλόνισε, την απώλεια του πατέρα της στο Παρίσι, μια μέρα του Μάρτη του 1974 που έβρεχε ασταμάτητα και όλους τους έρωτες που την πλήγωσαν.

Μόνο που δεν φανταζόταν ποτέ, ότι ο Ρουσέλ αγάπησε πολύ περισσότερο τους τραπεζικούς της λογαριασμούς από την ίδια και ότι παράλληλα με τον γάμο τους διατηρούσε σχέση με μια Σουηδή καλλονή, η οποία του είχε χαρίσει ήδη δύο παιδιά. Το δέχτηκε και αυτό η Χριστίνα, μέχρι ενός σημείου.

Το διαζύγιο ήταν η αναμενόμενη κατάληξη και η συνέχεια της ζωής της χάρισε κάποιες μικρές στιγμές ευτυχίας σε ένα κορίτσι που είχε τα πάντα.

Δεν ήταν όμως σχεδόν ποτέ ευτυχισμένη, με εξαίρεση εκείνο το φθινόπωρο στην Αργεντινή, όπου ένοιωσε ότι η ζωή της χαμογελάει πάλι. Στις 15 Νοεμβρίου πήγε μαζί με τον Γιώργο Τσομλεκτσόγλου και την Μαρίνα να δουν μια θεατρική παράσταση και να δειπνήσουν μετά όλοι μαζί. 

Το τελευταίο βράδυ της ζωής της στην κατοικία της Μαρίνας και του Γιώργου η βραδιά ήταν ζεστή. Το τελευταίο βράδυ της ζωής της, η ζέστη στην κατοικία των Δοδέρο δεν την άγγιζε, το αντίθετο μάλιστα. «Κρυώνω» είπε στην Μαρίνα, λίγο πριν καθίσουν για φαγητό, στο τελευταίο όπως έμελλε να αποδειχτεί δείπνο για την κόρη του Έλληνα μεγιστάνα.

'Οταν μπήκε στην μπανιέρα, η νύχτα είχε τυλίξει την κατοικία στο αριστοκρατικό προάστιο της πόλης και λίγη ώρα αργότερα, ο θάνατος τύλιξε με το πέπλο του την 38χρονη γυναίκα.

Το ημερολόγιο έγραφε Σάββατο 19 Νοεμβρίου 1988.

«Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά, να κοιτάνε το άπειρο…» ήταν τα λόγια της Μαρίνας Δοδέρο που βρήκε την Χριστίνα νεκρή εκείνη την ημέρα στο Μπουένος Άϊρες, όπου σφραγίστηκε το πεπρωμένο μιας γυναίκας που έφυγε, χωρίς να βρει ποτέ σχεδόν την ευτυχία που τόσο αναζητούσε.

Η Χριστίνα Ωνάση είχε φτάσει στο δικό της Ω…

ΣΧΟΛΙΑ (23)

dora

Αυτό που βλέπουμε στην περίπτωση της οικογένειας αυτής έχει να κάνει καθαρά με πνευματικούς νόμους. Η οικογένεια ξεκληρίζεται γιατί ο πατέρας εισεπραξε από τις ασφαλιστικές πνίγοντας κόσμο κ έτσι οι κατάρες των μαναδων πιάνουν γιατί ο πατέρας είναι υπεύθυνος. Τα υπόλοιπα μέρη της οικογένειας δε φταίνε όμως πάνε μάρτυρες κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε κ έτσι σώζονται σκανδαλωδώς. Όταν βλέπουμε συνήθως ξεκλήρισματα πλουσίων κατά 99 % έχουν να κανουν με κατάρες ανθρώπων που αδικήθηκαν. Έτσι συνετίζονται κ οι υπόλοιποι αφού βλέπουν την κατάληξη όσων αδικούν κ δεν αμαρτάνουν. Εγώ πιστεύω έτσι μου λέει ο λογισμός ότι η κατάρα θα πιάσει κ την Αθηνά γιατί οι αμαρτίες του γέρου είναι πολύ βαριές κ μετά θα σταματήσει εκεί αφού η Αθηνά δεν έχει απογόνους. Μόνος τρόπος να απαλλαγεί η Αθηνά από τη κατάρα είναι να ξεφορτωθεί όλα τα χρήματα της που είναι βαμμένα με αίμα κ να τα δώσει σε φτωχούς κ πάλι δε ξέρω αν θα τα καταφέρει. Αλλά η Αθηνά δεν έχει ιδέα από ορθοδοξία κ για να ξεφορτωθεί καποιος τόσα λεφτά δεν είναι εύκολο μόνο ο Ιωάννης ο Βατατζής ήταν τελείως αμερόληπτος κ φιλόπτωχος. Δυστυχώς Μακαρι να διαψευστώ αλλά η Αθηνά η τελευταία της οικογένειας ωναση θα έχει άδοξο τέλος.

@

Ψηφίζεις;;

dora

Ναι

TALIBAN

Μόνο ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει τίποτ' άλλο!!!

menelaos

Σχετικά με το αιμιγματικό θάνατο της Χρτιστίνας, ακόμα υπάρχουν ορισμένες σκοτεινές πτυχές, εφόσον γράφει στο κείμενο, και δεν αμφιβάλλω γι αυτό, ότι ήταν ευτυχισμένη, και ήταν έτοιμη να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, γιατί τότε πήρε ναρκωτικά, είτε αμφεταμίνες, είτε παυσίπονα σε μεγάλη ποσότητα? τι επεδίωκε με αυτή τη πράξη? εφόσον όντως τα πήρε, ήταν μια απόπειρα ...αυτοκτονίας, πως γίνεται αυτό όταν είναι κανείς ευτυχισμένη? άραγε εδω δεν μιλάμε για ...κατάρα, αλλά για συνειδητή επιλογή, η ίδια επεδίωκε το...θάνατο! παρόλο τα συμπερασματά μου, ακόμα αμφιβάλλω ότι όντως έχω δίκιο...

Ταραγμένη χωρίς αντιστάσεις

Η Χριστίνα Ωνάση δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τις τραγωδίες της οικογένειας, τον ύποπτο θάνατο μάνας, θείας, αδελφού και στο τέλος του πατέρας της, του δαιμόνιου Αριστοτέλη Ωνάση. Για τη ταραγμένη ζωή τους οι γιατροι των πλουσίων τους δίνουν φάρμακα, αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, διεγερτικά, υπνωτικά, μέχρι που ο ασθενής χάνει εντελώς το κοντρόλ της ζωής του, και οδηγείται στα ναρκωτικά και το θάνατο. Ο Ωνάσης την έβλεπε από ενωρίς να ζει χωρίς κίνητρα και σχέδια και της έλεγε -Δεν έχεις φιλοδοξίες? Εγώ κάθε πρωί που ξυπνάω νοιώθω να κατακτήσω το κόσμο. Εσύ γιατί είσαι έτσι?

Δεν σφραγίσθηκε ακόμα η κατάρα της δυναστείας ...

..με το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση. Η κατάρα έχει πιάσει και την κόρη της Χριστίνας Αθηνά. Αμαρτίαι Γονέων Παιδεύουσι Τέκνα, ο Θεός μόνο ξέρει τι κακό είχε κάνει ο Αριστος για να πληρώνουν όλοι τους την κατάρα αυτή. Ο παράς δεν φέρνει ευτυχία

@ Οταν ο παράς δεν φέρνει ευτυχία....

Μωρέ ο παράς φέρνει την ευτυχία...την εξυπνάδα είναι που πρέπει να την έχεις εκ γεννησιμιού σου!!!!

Αναστάσιος

"Αμαρτίαι Γονέων Παιδεύουσι Τέκνα"αυτό μεταφράζεται ως: τα λάθη των γονιών κάνουν (διδάσκουν) τα παιδιά καλύτερα ....

Δεν σφραγίσθηκε ακόμα η κατάρα της δυναστείας ...

Κατ αρχήν να πούμε ότι αυτό, όπως λέγεται και όπως γράφεται, δεν έχει γραφεί στην Αγία Γραφή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να πούμε τι σημαίνει. Το τι σημαίνει όμως εξαρτάται από το τι σημαίνει αμαρτία, και από το τι σημαίνει παιδεύω. Αν αμαρτία σημαίνει αποτυχία και αστοχία στην επίτευξη των στόχων που έθεσε κάποιος στη ζωή του, με αποτέλεσμα να πέσει έξω, και αν παιδεύω σημαίνει παιδαγωγώ, τότε μπορούμε να πούμε τα εξής: Τα λάθη των γονέων, οι αποτυχίες τους, και γενικά αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι ίδιοι ή τα έκαναν λάθος, είναι δυνατόν να γίνουν αφορμή ώστε τα τέκνα τους να παιδαγωγηθούν, και το πάθημα των γονέων τους να γίνει γι αυτά μάθημα. Έτσι θα παιδαγωγούνται και θα φροντίζουν να μη κάνουν ό, τι έκαναν οι γονείς τους, αλλά να προκόβουν ώστε, κατά το δη λεγόμενο, και κατά κάποιο τρόπο, να τους ξεντροπιάσουν και οπωσδήποτε να τους ικανοποιήσουν. Αν όμως αμαρτία σημαίνει αυτό που εννοούν όλοι, δηλαδή κάθε είδους ασυδοσία και ό, τι κακό μπορεί να φαντασθεί κανείς, τότε δεν είναι δυνατόν το παιδεύω να σημαίνει παιδαγωγώ, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Τότε το παιδεύω μάλλον σημαίνει ταλαιπωρώ και παιδεύω, όπως το εννοούμε, όταν λέμε μη με παιδεύεις άλλο. Πώς είναι δυνατόν π. χ. να παιδαγωγούνται τα τέκνα που γεννήθηκαν παράλυτα εξ αιτίας των αμαρτιών των γονέων τους; Είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι γι αυτά παιδεμός. Έτσι αυτού του είδους οι αμαρτίες των γονέων, πράγματι ταλαιπωρούν, βασανίζουν αφάνταστα και παιδεύουν τα τέκνα τους. Εδώ το "αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα" ισχύει όπως γίνεται αντιληπτό από όλους, δηλαδή υποφέρουν τα τέκνα. Ας σημειωθεί όμως ότι τα τέκνα δεν έχουν ευθύνη για τις αμαρτίες των γονέων τους. Αντιθέτως μάλιστα, εάν τα όποια βάσανα που τους κληρονόμησαν αυτοί, τα υπομείνουν ως σταυρό, θα τους βγουν σε καλό.

Σωκράτης

Η φτώχεια πλάθει ανθρώπους, ο πλούτος τέρατα. Όλοι αυτοί που σήμερα μνημομένουμε και διδασκόμαστε την σοφία και το ηρωισμό τους, δεν άφησαν ούτε ένα τούβλο πίσω.

Από καρδιά πως πας?

Ο Αριστοτέλης Ωνάσσης του Σωκράτους το έφτιαξε.

Η Φατμέ στο Γενί-Τζαμί

Ρε άιντε που θ' ασχοληθούμε με το [...]!..

Nikolas

με lear jet απο τον Σκορπiό;;;; χαχαχα

Εκάλη 85%

Τα τρία λίτρα κόκα κόλας ημερησίως που τα πάτε;

Άσχημη και πλούσια

ο χειρότερος συνδυασμός για μια γυναίκα!

vlakas....

eno gia enan antra.... sth periptosh sou eisai kai vlakas, pera apo pithanotata asxhmos (kai se kamia periptosh plousios!!!)

@ vourlo!

Η άσχημη γυναίκα, χωρίς λεφτά, θα βολευτεί με κάποιον αντίστοιχο άσχημο και άφραγκο. Η πλούσια και άσχημη, επειδή έχει λεφτά, ψάχνει να βρει τον ωραίο και να τον δελεάσει με τα χρήματά της, εξου και ο χαρακτηρισμός "προικοθήρας". Για τις γυναίκες δεν υπάρχει αντίστοιχος. Αντίστοιχα ένας άσχημος άντρας έχει πολλές πιθανότητες να βρει μια ωραία γυναίκα. Αν είναι και πλούσιος, η επιτυχία είναι σίγουρη. Οι γυναίκες δίνουν πολύ λίγη σημασία στην εμφάνιση και πολύ μεγάλη στην οικονομική κατάσταση του ανδρός. Ο κόσμος είναι γεμάτος παραδείγματα. Και μια συμβουλή δωρεάν για το γεγονός ότι με θεωρείς βλάκα και άσχημο: μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια..

Τρολ

Οι γυναίκες δίνουν πολύ λιγη σημασία στην εμφάνιση είναι η αλήθεια!Για αυτό ο Σπαλιάρας και ο Αλεξάνδρου,ο Μανίκας,ο Πετρετζικης τρώνε τόσες χυλόπιτες και δε μπορούν να σταυρωσουν γκομενα σε αντίθεση με σένα που αν και άσχημος έχεις οποια θες και δεν είσαι πχ παρθενος!Δε κοιτάνε καθόλου την εμφάνιση,αλήθεια!

Η αλήθεια

Η γυναίκα και η πολύ άσχημη βρίσκει με τόσα λιγουρια που κυκλοφορούν!Αντίθετα ένας άντρας φτωχός μόνο αν είναι ωραίος θα βρει γκομενα-ες αλλιώς αν είναι και ασχημος και φτωχος δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει να τον κοιταξει κάποια ούτε καν πολύ ασχημη!Αν πάλι είναι πλούσιος και άσχημος θα το κοιτάξει μια μόνο για τα λεφτά και θα τον απαταει ως συνήθως

@Τρολ

γιατί δεν γράφεις ως vlakas και παιδεύεσαι.. ξυδάκι για τις άσχημες και άφραγκες. Έτσι είναι η ζωή, τι να κάνουμε

ΧΑΠΙΑ

Δεν είναι "κατάρα" είναι ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ. Πολλές γυναίκες που είχαν πρόβλημα βάρους και πάσχιζαν να διατηρηθούν ή ανεβοκατέβαιναν στα κιλά τους, πέθαναν νέες από την "καρδιά" τους (π.χ. Μαρία Κάλας).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

The-Great-Migration-and-Early-Slavic-History

Ποια είναι η κοιτίδα των Σλάβων – Πότε έγιναν οι πρώτες επιδρομές των Σλάβων στο Βυζάντιο; - Οι μαρτυρίες για τους Σλάβους στη Μακεδονία

14
meghan-queen_main01

Την Πέμπτη η δούκισσα του Σάσεξ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημη εκδήλωση, χωρίς τον πρίγκιπα Χάρι, στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ - Φαίνεται πως η Μέγκαν πέρασε τις «εξετάσεις» και η μονάρχης την αντάμειψε με ένα όμορφο δώρο

2
eleu8_arthrooo

«Μετά από μένα το χάος», έλεγε στα τελευταία του ο Κίτσος Τεγόπουλος, κληροδοτώντας την «Ελευθεροτυπία» στη Μάνια, η οποία φρόντισε να μην τον διαψεύσει. Στα 59 της και με βαριά κίρρωση του ήπατος, η απρόβλεπτη και αντιφατική κληρονόμος της ιστορικής εφημερίδας έφυγε μόνη και οργισμένη, όπως ακριβώς έζησε.

69
stoukas_stories_arthro

Ποια είναι η διαφορά εθνισμού και εθνικισμού;-Τι είναι ο εθνομηδενισμός και τι πρεσβεύουν οι οπαδοί του;-Η ιστορία των λέξεων. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ότι όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Οι νέες τεχνολογίες, η πρόοδος των επιστημών και, φυσικά, το διαδίκτυο, έχουν τεράστια συμβολή σε αυτή την εξέλιξη.

66