Ρίτα Σούπερμαν: Η Κύπρια υπαστυνόμος που βράβευσαν οι ΗΠΑ

Ρίτα Σούπερμαν: Η Κύπρια υπαστυνόμος που βράβευσαν οι ΗΠΑ

Η υπαστυνόμος βραβεύτηκε για το έργο της στον αγώνα κατά της εμπορίας προσώπων

Ρίτα Σούπερμαν: Η Κύπρια υπαστυνόμος που βράβευσαν οι ΗΠΑ
Iδιαίτερη τιμή για την Κύπρο αποτελεί η απονομή, από τις ΗΠΑ, του τίτλου «Trafficking in Person 2016 Hero» στην Κύπρια υπαστυνόμο, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της κυπριακής Αστυνομίας.

Η κ. Σούπερμαν βραβεύτηκε στο πλαίσιο προγράμματος των ΗΠΑ για άτομα ανά τον κόσμο που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αγώνα κατά της εμπορίας προσώπων.

Κλείσιμο

H Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν βραβεύτηκε από
τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης Τζον Κέρι

Εξάλλου, στην ετήσια έκθεση των ΗΠΑ για την εμπορία προσώπων για το 2016, που δημοσιεύθηκε χθες, 30 Ιουνίου, η Κυπριακή Δημοκρατία κατατάσσεται στην πρώτη βαθμίδα, καθώς μέσα σε δύο χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου στον τομέα αντιμετώπισης της εμπορίας προσώπων.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η Κύπρος έχει αυξήσει σημαντικά την προσαγωγή και καταδίκη των εμπόρων, έχει θεσμοθετήσει τη διαδικασία χειρισμού των θυμάτων, έχει ενισχύσει τις δομές της για πάταξη του φαινομένου, έχει βελτιώσει τις διάφορες μορφές στήριξης που παρέχονται στα θύματα και έχει προχωρήσει σε σημαντική κατάρτιση των προσώπων που χειρίζονται περιπτώσεις θυμάτων.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης