Γιατί τα social media τρολάρουν τον «Αλήτη» Stan

Γιατί τα social media τρολάρουν τον «Αλήτη» Stan

Το 2012, 24 ετών τότε, δεν κουβαλούσε ίχνος ντιβισμού πάνω του. Ηρθε στην ώρα του σε ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας, ίσως και νωρίτερα, δεν ζήτησε συγκεκριμένο στυλίστα, δεν είπε τίποτα off the record, δεν έκανε δημόσιες σχέσεις. Είχε όμως τον αέρα του ανθρώπου που ήρθε από την επαρχία στην Αθήνα για να πετύχει. Και πέτυχε. Σήμερα είναι 28 ετών, «παίζει πλέον Α' Eθνική», έχει βγάλει μέχρι και άρωμα (Eau de Stan), αλλά «τρώει πολύ ξύλο». Μια συνέντευξη ήταν η αφορμή για να γίνει ο πρωταγωνιστής των social media. Για τους λάθος λόγους

Γιατί τα social media τρολάρουν τον «Αλήτη» Stan
Μια τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «Τhe 2night Show», στάθηκε αφορμή για να γίνει ο Stan η χαρά του κάθε τρολ. Ο Stan χλευάστηκε για την τσίχλα που μασούσε και μετατράπηκε σε αυτόγραφο για θαυμάστρια, αλλά και για τις δηλώσεις του: «Ο Θεός μού έδωσε μια αποστολή, να γίνω τραγουδιστής». Γεγονός που συζητήθηκε διεξοδικά σε Twitter και πρωινά πάνελ. Αρνητικά. Τρολάρισμα έπεσε και για τον δικό του στίχο «γεννήθηκα μέσα στην αλητεία». Για την ιστορία, το κομμάτι «Δεν σου ανήκω» έχει περίπου 9.500.000 views στο YouTube και το «Με στεναχωρεί» ξεπερνά τα 10.000.000. Ο Stan δεν ξέρει να μιλά σαν τον Στέλιο Ράμφο, δεν είπε ποτέ ότι σπούδασε Φιλοσοφία και Πολιτικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ. Ηρθε στην Αθήνα 17 χρονών παιδί για να γίνει ηλεκτρολόγος και εντέλει έγινε ένα ακόμη φαινόμενο στο YouTube κι ένας τραγουδιστής που έχει ίνδαλμα τον Γιώργο Μαζωνάκη. 



Ο Στράτος Αντιπαριώτης 

Ο Στράτος έφτασε στην Αθήνα από την Πάρο το 2005, ήρθε για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος και έμενε στη Νέα Ιωνία. Είχε αφήσει πίσω του τις μέρες που σέρβιρε διάσημους, αναγνωρίσιμους και εφοπλιστές στην οικογενειακή επιχείρηση στο νησί, τη «Μαργαρίτα», λέγοντας στον εαυτό του: «Πρέπει να πετύχεις. Ειλικρινά έχω σερβίρει πολύ κόσμο που τώρα δουλεύουμε μαζί, να φανταστείς ο Ρέμος ήταν ο αγαπημένος μου πελάτης, αλλά και ο Ντέμης - ήμουν φανατικός Αεκτζής μικρότερος. Μη φανταστείς, όμως, ότι ήρθα ψωνισμένος να γίνω τραγουδιστής. Τυχαία βρέθηκα στον χώρο και ακόμη λέω ότι ήταν θέλημα Θεού». Σε πείθει εύκολα ότι μπορεί να πετύχει κάτι αν το βάλει στόχο, να δημιουργήσει νέες προσωπικότητες, να μάθει μόνος του να παίζει πιάνο και να γράφει μουσική. Το περίεργο είναι ότι το καταφέρνει χωρίς να υποδυθεί τον ρόλο του Ρίπλεϊ. «Εχω κάνει πολλές δουλειές, δεν ντρέπομαι καθόλου να το λέω, έγινα άντρας δουλεύοντας και τώρα εκτιμώ τη ζωή που έχω κατακτήσει. Μόνο στον στρατό πέρασα δύσκολα, αλλά μάλλον γιατί πιστεύω στο “make music not war”». Ομολογεί με περηφάνια ότι προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα, θεωρεί σημαντικό ότι βγάζει τόσα χρήματα ώστε δεν αναγκάζεται να ζητάει από τους γονείς του, σου περιγράφει πόσο άβολα ένιωσε στο πρώτο του live, όταν στο ταξίδι προς τη Ζάκυνθο το καράβι ήταν καλυμμένο με δικές του αφίσες και τον κοιτούσαν οι παππούδες περίεργα. Διηγείται ότι η μαμά του κλαίει όποτε τον παρακολουθεί στις ζωντανές εμφανίσεις του, ότι μετακόμισε γιατί τα κοριτσάκια είχαν μάθει πού έμενε και του πετούσαν ραβασάκια στο μπαλκόνι και του άφηναν σημειώματα στο αμάξι. Υπάρχει ειδική σελίδα για τις Staners, τις θαυμάστριες του Stan στο Facebook. 

Κλείσιμο


Η persona Stan 
Πώς βρέθηκε, λοιπόν, στον χώρο; «Ενας φίλος έκανε παραγωγές. Μια μέρα λοιπόν είμαστε στο στούντιό του και ετοιμάζουμε ένα demo που ήθελε να στείλει σε μια δισκογραφική. Μου λέει να τραγουδήσω το κομμάτι και μετά από μέρες μάς έπαιρναν τηλέφωνο να μάθουν ποιος το τραγουδάει και ποιος το έγραψε. Ετσι. Κανένας δεν ήξερε ότι τραγουδάω, ήξερα μέσα μου ότι το έχω, αλλά όταν έβλεπα στα διάφορα μουσικά ριάλιτι τι προωθούν απογοητευόμουν. Εγώ ήθελα να κάνω μουσική και έβλεπα να βγάζουν στο προσκήνιο ωραίες γκόμενες και παιδιά με καλογυμνασμένους κοιλιακούς. Ευτυχώς πλέον η εποχή τούς ξεπέρασε και ο κόσμος βαρέθηκε τη σάχλα.Στη συνέχεια βρέθηκα σε μια εταιρεία management, αυτοί ήθελαν να με στρέψουν στο λαϊκό. Είχε τόσο γέλιο όταν πήγαινα για casting μπας και με πάρουν στο πρόγραμμα του Κιάμου, με μισή καρδιά τραγουδούσα συνήθως το κομμάτι του Χατζηγιάννη “Να μείνεις εδώ”, έπαιρνα χειροκρότημα, αλλά δεν με επέλεγαν. Ξέρεις, τα μπουζούκια ψάχνουν συγκεκριμένο είδος τραγουδιστών. Ε, κατάλαβα το λάθος μου και σταμάτησα τη συνεργασία. Τα “όχι” είναι πιο σημαντικά από τα “ναι”». Δεν σνόμπαρε όμως τα μπουζούκια, το παιδί ήδη από το 2012 ήξερε τι θα κάνει στο μέλλον. Αποκλείει, τέλος πάντων, τα «ζούκια» και τα γαρίφαλα στην πίστα; «Αν γουστάρω τη συνεργασία, μπορώ να κάνω την ανατροπή. Θέλω να συνεργαστώ με άτομα που κουβαλούν την ίδια τρέλα με μένα, τον Μαζώ, την Πάολα, αυτοί είναι ροκ τύποι».

Ο Stan και ο Θεός 

Σκέφτηκε να τα παρατήσει; «Το όχι με κάνει να πεισμώνω, είναι σαν να μου κλείνει το μάτι ο Θεός για κάτι μεγαλύτερο. Ολη η αρνητική ενέργεια που εισέπραξα λειτούργησε θετικά σε μένα, αποφάσισα να στρωθώ στη δουλειά. Εγραψα το “Last Summer” του Γκάνου, γνώρισα τον Βο και κάναμε μαζί το κομμάτι “Θα ’θελα”, έγραψα τους στίχους του “Γιατί” των Vegas. Μπορεί να μην ήμουν γνωστός στο κοινό, αλλά με μάθαιναν οι άνθρωποι του χώρου. Με ήξερε, επί παραδείγματι, ο Νίκος Βουρλιώτης. Με λίγα λόγια, τότε δημιούργησα τον Stan. Είναι το tag μου, το όνομα που υπέγραφα σαν γκραφιτάς».

Ο Stan και η δημοσιότητα 

Εκτιμά τη δημοσιότητα; «Ναι, μου άρεσε στα Mad Awards που ο κόσμος ζητωκραύγαζε όταν άκουγε το όνομά μου, εκτίμησα το γεγονός ότι ο Σάκης μπήκε στη διαδικασία να ασχοληθεί μαζί μου, με τιμά. Εχω κάτσει 3,5 ώρες να υπογράφω αυτόγραφα μετά από συναυλία και τσακωνόμουν με μαγαζάτορες που ήθελαν να κλείσουν και να κοιμηθούν». Γιατί είναι εδώ; «Για να μετανιώνουν όλοι εκείνοι που δεν επένδυσαν πρώτοι πάνω μου και δεν πίστεψαν στο όνειρό μου. Κυρίως για να κάνω τον κόσμο να περνάει καλά». 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης