Ο Καρλ Λάγκερφελντ και πάλι απογειώνεται

Ο Καρλ Λάγκερφελντ και πάλι απογειώνεται

Ο Κάιζερ δημιουργεί την πιο Instagram-άξια στιγμή του μήνα των Εβδομάδων Μόδας για την Ανοιξη/Καλοκαίρι 2016: ένα εισιτήριο για την πτήση της ζωής σας από  το αεροδρόμιο που σχεδίασε ο Καρλ Λαγκερφελντ. Οι αεροσυνοδοί της Chanel έδωσαν τον δικό τους luxury ορισμό της πρώτης θέσης 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ και πάλι απογειώνεται
Η Κένταλ Τζένερ, η Εντι Κάμπελ και η Μπινξ Γουάλτον ήταν τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της πτήσης transit. Η μούσα του Καρλ, η Κάρα Ντελεβίν, καθόταν στην αίθουσα αναχωρήσεων δίπλα στο επίσημο κορίτσι της, τη St. Vincent. Προφανώς ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι όντως σκέφτεται να παρατήσει τις πασαρέλες και να γίνει ηθοποιός. Η Κιάρα Φεράνι και η Aimee Song, διάσημες fashion bloggers, φόρεσαν τα τακούνια τους και έβλεπαν στην πρώτη σειρά την Κρις Τζένερ να ενθαρρύνει μέσω Twitter την κόρη της Κένταλ, ενώ η νέα μούσα του οίκου και brand ambassador Λίλι-Ρόουζ Ντεπ καθόταν στο πλευρό της μητέρας της Βανέσα Παραντί. 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ φαίνεται ότι λατρεύει το θέμα των αεροδρομίων και των πτήσεων. Το έχει, άλλωστε, αποδείξει και στο παρελθόν 


Ο φημολογούμενος σύντροφος της 19χρονης Κένταλ, Λιούις Χάμιλτον, έδωσε επίσης το «παρών». Η μαύρη PVC φούστα της Κένταλ δεν ξέρω αν θεωρείται φορέσιμη εκτός σελίδων περιοδικών, αλλά το σακάκι με τις ασημένιες παγιέτες ίσως γίνει sold out. Η Αννα Γουίντορ, πρωθιέρεια της πρώτης σειράς Chanel, θα φροντίσει για την ανάλογη προώθηση μέσω της «Vogue». Για το χρώμα που κυριάρχησε στις πασαρέλες, το μπλε ελεκτρίκ, δεν έχουν αποφανθεί ακόμη οι δημοσιογράφοι μόδας, αλλά τα ασημένια γάντια που φορούσε η Κένταλ ανήκουν μόνο στα χέρια του Καρλ Λάγκερφελντ. 
Κλείσιμο

Η Μαρία Σαράποβα επιβιβάστηκε στην πτήση Chanel Airlines


Το πιο ποθητό εισιτήριο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού είναι αυτό που σου εξασφαλίζει μια θέση στο Grand Palais. Αυτή τη φορά ο Καρλ  Λάγκερφελντ αποφάσισε να δείξει την κολεξιόν Spring/Summer 2016 σε ένα εξωπραγματικά αληθοφανές Chanel Airlines Terminal. 
Οι καλεσμένοι περνούσαν από τον έλεγχο εισιτηρίων δείχνοντας τα ρετρό αεροπορικά εισιτήρια-προσκλήσεις σε μια κάτασπρη αίθουσα αναμονής που είχε τις επώνυμες βαλίτσες στα check in deskς (όπου περίμεναν για έλεγχο άντρες μοντέλα). Οι παπαράτσι σχεδόν τύφλωσαν την Κάρα Ντελεβίν (στην ένθετη φωτό με τον μόδιστρο) γιατί στο συγκεκριμένο σόου οι φωτογραφίες της πρώτης σειράς πουλιούνται πιο ακριβά από τα ρούχα στην πασαρέλα. 
Δηλαδή καμιά εκατοστή από τις πιο πλούσιες γυναίκες παγκοσμίως που ντύνονται από την κορυφή ως τα νύχια (κυριολεκτικά, αφού κάνουν ειδικό μανικιούρ) με Chanel συναντιούνται μονάχα για τη φωτογραφία στα social media με τα iPhones και μετά δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα γιατί επιδίδονται σε people watching. Η πιο γνωστή στυλίστρια του πλανήτη, διευθύντρια του περιοδικού «Love» και σύζυγος του μπασίστα των Pulp, Κέιτι Γκραντ, σχολίαζε πόσο αληθοφανές μοιάζει το αεροδρόμιο του Καρλ, αφού «η φυλή των Chanel έτσι μοιάζει στα αεροδρόμια».

«Eβαλα κάτι λιτό και απέριττο» #hot


Μαζί της συμφωνεί και η Αννα Ντέλο Ρούσο, διευθύντρια της ιαπωνικής «Vogue», που βρέθηκε περικυκλωμένη από γυναίκες όλων των ηλικιών οι οποίες της ζητούσαν μια selfie. «Μου συμβαίνει συνεχώς στα αεροδρόμια. Αλλά εκεί δεν βλέπω δεκάδες γυναίκες ντυμένες σαν κι εμένα. Ο Καρλ δημιούργησε ένα λούνα παρκ, μια παιδική χαρά για ενήλικες γυναίκες. Ολοι περνούν υπέροχα και κάνουν πλάκα. Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα της μόδας». Φυσικά η πραγματικότητα αυτών των γυναικών μάλλον δεν έχει να κάνει με γεμάτες πτήσεις easyJet. Πώς άλλωστε; Ο Καρλ αναφέρει συνεχώς ότι πετάει με το δικό του τζετ και από τα αεροδρόμια έχει δει μονάχα τα upper class lounge. 

Chanel Bohemian Fantasy


Ο σχεδιαστής της Chanel φαίνεται ότι λατρεύει το θέμα των αεροδρομίων και των πτήσεων γιατί στο παρελθόν είχε καλέσει τους δημοσιογράφους μόδας σε ιδιωτικό αεροπλάνο και παρουσίασε την κολεξιόν στην ειδικά σχεδιασμένη καμπίνα. To 2008 παρουσίασε την Cruise Collection στη Σάντα Μόνικα, με τα μοντέλα να βγαίνουν από δύο Chanel ιδιωτικά τζετ. Για την Ανοιξη/Καλοκαίρι 2012 είχε προσκαλέσει τους καλεσμένους του σε μια επίδειξη σε ακριβές αντίγραφο ενός Airbus A380. 

Θεατρική εξτραβαγκάντζα σε VIP χώρους αναμονής


Το marketing της Chanel σκέφτεται να δείξει τα σόου σε μεγαλύτερο κοινό, με την έκθεση «Mademoiselle Privé» στη λονδρέζικη γκαλερί Saatchi. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς χρησιμοποιεί ο Κάιζερ στα σόου του τα αταξικά μέρη, όπως σούπερ μάρκετ και διαδηλώσεις. 

Η Σούζι Μένκες, η πιο επιδραστική κριτικός μόδας της βιομηχανίας, δεν παρέλειψε -ως γνήσια Αγγλίδα- να σχολιάσει την εξής ειρωνεία: την ημέρα του σόου της Chanel στο Παρίσι το μαινόμενο πλήθος των απολυμένων της Air France έσκισε τα ρούχα των διευθυντών προσωπικού. Κλείσιμο ματιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης