Αννα-Μαρία Βέλλη: Ζήτα της ό,τι θες κι έγινε

Αννα-Μαρία Βέλλη: Ζήτα της ό,τι θες κι έγινε

Γεννήθηκε στη Σίφνο, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ζει και βασιλεύει στην Αθήνα. Aρρωστη με την Ηρακλάρα, προσπαθεί να πάρει το πτυχίο της και παίζει μια πυγολαμπίδα που κάνει twerk στο Σύγχρονο Θέατρο. Είναι, επίσης, το κορίτσι που μπορείς να του ζητήσεις να πάρει μια φουσκωτή κούκλα από sex shop και να βγει στον δρόμο, αφού παρουσιάζει το διαδικτυακό «Ζήτα μου ό,τι θες». Φέτος ακούει και στον χαρακτηρισμό «κορίτσι του Θέμου»

Αννα-Μαρία Βέλλη: Ζήτα της ό,τι θες κι έγινε
«Δουλεύω. Δουλεύω τόσο που δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο, ούτε προσωπική ζωή. Αν βγαίνω μετά το θέατρο; Ιδρώνω τόσο πολύ πάνω στη σκηνή ώστε μετά δεν είμαι για πουθενά».

Η Αννα-Μαρία Βέλλη δεν είναι βαρετή, δεν είναι χαζοχαρούμενη, δεν είναι το εξόφθαλμα σέξι 24χρoνο κορίτσι που βρέθηκε στην τηλεόραση τυχαία. «Φέτος παίζω για πρώτη φορά στο θέατρο. Με τους απόφοιτους συμμαθητές μου της θεατρικής σχολής Δήλος ανεβάσαμε τα “Μάγια της πεταλούδας” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Σύγχρονο Θέατρο, σε μορφή μιούζικαλ για εφήβους και ενήλικες. Παίζω τον ρόλο μιας πυγολαμπίδας που μέχρι και twerking κάνει επί σκηνής σαν τη Μάιλι Σάιρους. Μπορώ να παίξω θέατρο ακόμη και για έναν θεατή. Δεν με πειράζει καθόλου».

Η Αννα-Μαρία είναι μοναχοπαίδι. Γεννήθηκε στη Σίφνο και μόλις τελείωσε το Δημοτικό μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε άλμα εις ύψος και άλμα εις μήκος στον Ηρακλή.

Κλείσιμο


Πέρασε σε μια πολύ καλή σχολή, το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, έκανε και λίγο μόντελινγκ για να πληρώνει τα λούσα της και όλα κυλούσαν χαλαρά. Ολα αυτά όμως μέχρι που αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό. «Κατέβηκα στην Αθήνα για να γίνω ηθοποιός.

Ηθελα να περάσω στο Εθνικό. Κόπηκα. Δύο φορές. Ως ηθοποιός δεν είμαι ούτε της κουλτούρας, ούτε όμως της υποκουλτούρας. Και θέατρο θα κάνω και θα το συνδυάσω με την τηλεόραση. Επίσης, να σημειώσω ότι η τηλεόραση μου πλήρωσε τα δίδακτρα της σχολής. Αυτή την εποχή θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τη νέα τηλεταινία της Lacta όπου θα λάβω μέρος. Δουλεύω πολύ. Ενα επτάλεπτο επεισόδιο στο “Ζήτα μου ό,τι θες” μπορεί να απαιτεί δεκάωρο γύρισμα. Στην προσωπική μου ζωή δεν θα έβγαινα στους δρόμους κρατώντας μια φουσκωτή κούκλα του σεξ, αλλά η εκπομπή του Netwix είναι ένας ρόλος. Oπως ρόλος είναι κι αυτό που κάνω στο “ΟΛΑ μπιπ”».

Πώς βρέθηκε εκεί; «Την ημέρα που αποφοίτησα από τη δραματική σχολή χτυπάει το τηλέφωνο. Μια αντρική φωνή μού λέει ότι είναι ο Βαγγέλης Περρής και θα ήθελε να κάνω δοκιμαστικό για το “ΟΛΑ μπιπ”. Είμαι σίγουρη ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Ημουν διστακτική. Ξέρεις γιατί; Φοβόμουν τις κριτικές. Το συζήτησα κυρίως με τον εαυτό μου και κατέληξα να πω το “ναι”.

Στους γονείς μου απλώς το ανακοίνωσα. Οχι, δεν πουλάω το σέξι. Και κανείς δεν μου ζήτησε να πουλήσω κάτι τέτοιο. Γιατί δέχτηκα; Ειλικρινά; Πρέπει κάπως να ζήσω. Ωραία η τέχνη, αλλά δυστυχώς δεν πληρώνει τους λογαριασμούς. Χαίρομαι όμως που συμμετέχω. Αυτοσχεδιάζω αρκετά και βάζω κομμάτια από την υποκριτική. Με βλέπω στην τηλεόραση και ούτε κι εγώ πιστεύω ότι βγαίνω τόσο ωραία. Αναρωτιέμαι: “Mα είμαι τόσο όμορφη;”. Στην καθημερινότητά μου κυκλοφορώ σαν τον λέτσο. Μου έρχονται μηνύματα στο Facebook. Και για συγχαρητήρια και πρόστυχα. Ωστόσο θέλω να πω σε αυτούς που στέλνουν πονηρά μηνύματα ότι αν με δουν να προχωράω στον δρόμο δίπλα τους με τα δικά μου ρούχα ούτε που θα με καταλάβουν», επισημαίνει.

Πιστεύει ότι είναι κωμική ηθοποιός; «Μια κλίση στην κωμωδία την έχω. Και είναι περίεργο στη δουλειά μας γιατί ο κόσμος έχει συνηθίσει τις κωμικούς είτε με παραπάνω κιλά είτε με χαρακτηριστικές εκφράσεις προσώπου -και κυρίως όχι όμορφες. Θα ήθελα να είμαι εξίσου καλή και στους κωμικούς και στους δραματικούς ρόλους. Είμαι στο ξεκίνημά μου. Οποιονδήποτε ρόλο κι αν μου δώσεις θα τον αγαπήσω. Μου είχαν δώσει ρόλο άντρα στη σχολή. Και καθόλου θηλυπρεπή. Είχα σπαστεί. Στο τέλος όμως τον έπαιζα καλύτερα και από άντρα», αναφέρει.



Ποια είναι η σχέση της με τη δημοσιότητα; «Οταν πέρυσι με είχαν καλέσει στην εκπομπή του Θέμου είχα ζητήσει από τον υπεύθυνο του Netwix να μην πάω, αν και ήταν κανονισμένο. Δεν είχα κάτι να πω. Αυτό πίστευα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλή διαφήμιση ήταν αυτή η εμφάνιση και πόσο καλό έκανε στη δουλειά μου. Με τις φωτογραφήσεις δεν έχω μεγάλο θέμα. Στις συνεντεύξεις κολλάω. Βέβαια έχω συνηθίσει να με φωτογραφίζουν. Εκανα το μοντέλο στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχα σε κάποια διαφημιστικά. Ηθελα να μετακομίσω μόνη μου και χρειαζόμουν τα χρήματα. Νοίκιασα το σπίτι, λοιπόν, αλλά δεν έμεινα ποτέ. Δεν μου ήταν εύκολο να απογαλακτιστώ. Στην Αθήνα είναι αλλιώς. Θεωρώ ότι δεν μπορώ να πω “όχι” εύκολα. Θα μου ζητήσουν από ένα site που έχει 15 άτομα επισκεψιμότητα μια συνέντευξη; Ε, δεν μπορώ να τους αρνηθώ γιατί θα φανεί ότι τους σνομπάρω. Και όταν σου ζητά ένα Μέσο με επισκεψιμότητα 500.000 πάλι δεν μπορείς να αρνηθείς».

Τελικά γιατί έγινε ηθοποιός; «Θα φανεί μεγάλο κλισέ, αλλά για το χειροκρότημα. Μη με παρεξηγείς, δεν θέλω να ακούω “μπράβο, τι καλή που είσαι” και συγχαρητήρια όλη την ώρα. Θέλω να μπορώ να περνάω συναισθήματα στον κόσμο. Χαρά, λύπη, οτιδήποτε. Θέλω να τον βγάλω από την καθημερινότητά του. Να μπορώ να τον αγγίξω. Εγώ πέρυσι είδα την “Ιλιάδα” και συγκλονίστηκα. Αντιλαμβάνομαι την κούραση των ηθοποιών και -πίστεψέ με- γι’ αυτούς το χειροκρότημα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή», παραδέχεται.

Μπορεί να δει τον εαυτό της στην τηλεόραση; «Μα φυσικά, με βλέπω για να διορθώνομαι. Να δω τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Δεν με βλέπω για να διαλέξω κραγιόν και να δω αν είμαι όμορφη ή άσχημη. Δεν υπήρξα ποτέ κοκέτα γυναίκα. Εχω κολλητούς φίλους άντρες. Βλέπω ποδόσφαιρο. Εχω φάει δακρυγόνα για τον Ηρακλή. Πάντα πίστευα ότι μια γυναίκα είναι γοητευτική όταν μπορεί και τσαλακώνεται. Ναι, η ομορφιά είναι δώρο Θεού και ανοίγει πόρτες, αλλά έχει και ημερομηνία λήξης. Εγώ μπορώ εύκολα να κάνω την όμορφη αλλά θέλω να νιώθω άνετα με τον εαυτό μου», μας λέει. Πιστεύει ότι μπορεί να ψωνιστεί με τη δημοσιότητα; «Η κρίση βοήθησε τους ηθοποιούς πολύ. Δεν ψωνιζόμαστε πλέον. Δεν υπάρχει λόγος», δηλώνει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης