Δάφνη Γκίνες: Η πρώην σύζυγος του Σπύρου Νιάρχου μιλάει για την «χρυσή» φυλακή, το διαζύγιο και την ζωή μετά

Δάφνη Γκίνες: Η πρώην σύζυγος του Σπύρου Νιάρχου μιλάει για την «χρυσή» φυλακή, το διαζύγιο και την ζωή μετά

Στα 56 της χρόνια η πολυπράγμων ex του Έλληνα μεγιστάνα απολαμβάνει τη ζωή, κυκλοφορεί νέα τραγούδια και δηλώνει ερωτευμένη με την τέχνη

daphne-guinness-m
Η νεαρή 19χρονη κοπέλα, χαμογελούσε ευτυχισμένη δίπλα στο πλευρό του Σπύρου Νιάρχου, εκείνη την Τρίτη 6 Οκτωβρίου του 1987 έχοντας μόλις βγει από την εκκλησία.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά η 56χρονη πλέον Δάφνη Γκίνες, γόνος της πάμπλουτης οικογένειας στη οποία ανήκει η ομώνυμη διάσημη μπίρα, δεν θυμίζει σε τίποτε εκείνο το νέο κορίτσι που παντρεύτηκε τον γιο του Έλληνα μεγιστάνα.

Μιλώντας στον Guardian η εκκεντρική κληρονόμος μίλησε για όλα, σκιαγραφώντας με δικά της λόγια μια συναρπαστική διαδρομή στον χώρο του διεθνούς jet set.

Και πως να μην είναι όταν σε ηλικία μόλις πέντε ετών βρέθηκε να μένει για αρκετούς μήνες μαζί με τον πατέρα της Τζόναθαν Γκίνες και τη μητέρα της Σούζαν σε ένα παλιό ισπανικό μοναστήρι.

Ο μεγιστάνας της μπύρας το αγόρασε επειδή του άρεσε το κτίσμα που ήταν απομονωμένο και στο οποίο έφτανες από ένα κακοτράχαλο μονοπάτι, ενώ δεν υπήρχε ηλεκτρικό και αυτοκίνητα να ενοχλούν. Ήταν επίσης πολύ κοντά στο σπίτι του Σαλβαντόρ Νταλί, ο οποίος όπως είπε η Δάφνη Γκίνες της μάθαινε πως να είναι άτακτη ενώ την άφηνε να βλέπει τους αστακούς που διατηρούσε στην πισίνα του!

Daphne Guinness gives an tour of her New York City apartment - The New Yorker
Κλείσιμο


Δεν έχει καν κλείσει τα δεκαεννιά της, όταν παντρεύεται τον Σπύρο Νιάρχο και εισέρχεται σε έναν άλλο κόσμο, που απαιτεί νέα δεδομένα από ένα κορίτσι.

Θα του χαρίσει τρία παιδιά μέσα σε μια δωδεκαετή πορεία κοινής ζωής, μέχρι το 1999, όταν το ζευγάρι χωρίζει και οι φήμες για τους λόγους δίνουν και παίρνουν, ενώ τα media βρίσκουν το αγαπημένο τους θέμα. Σύμφωνα με τα όσα γράφονταν η Γκίνες «σώθηκε» από μια «χρυσή» φυλακή, αλλά είχε περιορισμένη επαφή με τα παιδιά της, τα οποία πήγαν να ζήσουν με τον πατέρα τους.

Η ίδια παρά τα τριάντα εννιά εκατομμύρια δολάρια που έλαβε μέσω διακανονισμού βρέθηκε να κάνει Χριστούγεννα μόνη της, ενώ στην αναμενόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου για τον πρώτον σύζυγο της απάντησε διπλωματικά: «Ω, είμαι πραγματικά πολύ καλή φίλη τώρα με τον...» είπε χωρίς να αναφέρει το όνομα του, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι σε όλη την μέχρι τότε ζωή της προσπάθησε να είναι αυτό που εννοούμε ιδανική σύζυγος.

«Αυτό που θέλω είναι ευτυχία για την οικογένεια μου» πρόσθεσε κλείνοντας το κεφάλαιο «γάμος με τον γιο Έλληνα μεγιστάνα» που τελικά δεν ταίριαζε σε αυτή την γυναίκα.

Η μεταμόρφωση

Απελευθερωμένη από τον ρόλο της socialite συζύγου η Γκίνες βουτάει στο glam της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου και γίνεται κολλητή με τον Αλεξάντερ Μακουίν και την Ιζαμπέλλα Μπλόου.

Θα γίνει το μοντέλο τους, ενώ αργότερα θα σχεδιάσει κοσμήματα και συλλογές ρούχων ενώ οι αυτοκτονίες των δύο σχεδιαστών-ο Μακουίν το 2007 και η Μπλόου το 2010- θα την συγκλονίσουν.

Η εικόνα της να βαδίζει με τις απίστευτες «πλατφόρμες» του πρώτου γράφει το δικό της fashion κεφάλαιο ενώ στο λήμμα που την αφορά στη Wikipedia άνθρωποι λένε ότι έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τον σατανά.

Η απόδειξη; Τα περίεργα παπούτσια-πλατφόρμες του Μακουίν που φοράει παντού και όπως είπε η ίδια στον Guardian «μια φωτογραφία μου που βρήκαν όπου πίνω ντοματοχυμό και ισχυρίστηκαν ότι πίνω αίμα».

Στην συνέντευξη αποκάλυψε ακόμη ότι στην ηλικία των πέντε ένας οικογενειακός φίλος που ήταν ψυχοπαθής προσπάθησε να την σκοτώσει, βάζοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της.

«Ξέρεις πολλά μπορούν να συμβούν όταν είσαι παιδί, αλλά τελικά πρέπει να πω ότι είχα μια πολύ παράξενη ζωή, αν και ποτέ δεν ένιωσα ότι ήμουν το θύμα ή κάτι παρόμοιο».

Μιλάει για τα παιδιά της με απίστευτη τρυφερότητα, λέγοντας πόσο καλά και σπουδαία είναι πριν περάσει στο κεφάλαιο μουσική που μπήκε στην ζωή της πριν από εφτά χρόνια, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, αθόρυβα.

Λίγους μήνες μετά ξαπλωμένη νωχελικά σε έναν καναπέ, φορώντας ακόμη κι εκεί τα εμβληματικά παπούτσια του αείμνηστου Αλεξάντερ Μακουίν, η Δάφνη Γκίνες «αφέθηκε» στον φακό του εμβληματικού φωτογράφου Μικ Ροκ.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό για μια περσόνα με μια ιδιαίτερη μενταλιτέ την οποία λάτρεψαν πολλοί, αφού η πρώην σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα Σπύρου Νιάρχου, εξακολουθεί με άνεση να «σαγηνεύει» τον φακό.

Κάτι που διαπίστωσε τότε ο Μικ Ροκ, ένας εμβληματικός φωτογράφος διάσημων σταρ της ροκ εντός και εκτός στούντιο, για τον οποίο έχουν ποζάρει όλοι.


Φιλοσοφικό ειδύλλιο

Όταν ένιωσε ελεύθερη απελευθέρωσε και όλη την έντονη προσωπικότητά της, με κινήσεις που πάντοτε συζητιούνται, όπως το ειδύλλιό της με τον Γάλλο φιλόσοφο Μπερνάρ Ανρί Λεβί.

Για την ίδια αυτή η σχέση ήταν ο έρωτας της ζωής της ενώ όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό cd δεν δίστασε να δηλώσει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τον γάμο της με τον Σπύρο Νιάρχο.

Φέτος είπε ότι είναι πολύ καλοί φίλοι πλέον, παίζοντας ένα παιχνίδι με τα ΜΜΕ το οποίο γνωρίζει πολύ καλά.

Ο Καρλ Λάγκεργφελντ την λάτρευε, ο Μακουίν την θεωρούσε μούσα του και η ίδια εξακολουθεί να κάνει αυτό που της αρέσει και την εκφράζει, κινούμενη μεταξύ Λονδίνου Νέας Υόρκης και Καραϊβικής από όπου παραχώρησε την συνέντευξη.

Daphne Guinness - Remember to Breathe (Official Video)


Daphne Guinness - Marionettes (Official Video)


Μιλώντας για την μουσική της θυμήθηκε τον Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος της είπε να ασχοληθεί σοβαρά και την επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά το 2015 στο στούντιο, εκτελώντας άτυπα τον ρόλο του παραγωγού.

«Ο Μπόουι ήταν ο μεγάλος μου πρωταθλητής» τόνισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν τόσο καλός. Εννοώ ότι ασχολούμασταν και οι δύο με τα ίδια πράγματα και μπορεί να ήταν τυχαίο αλλά διαβάζαμε και οι δύο τα ίδια βιβλία ή τις ίδιες παρτιτούρες».

Πρόσφατα νοίκιασε ένα σπίτι στο Λονδίνο παρόλο που έλεγε ότι δεν γυρίσει ποτέ ξανά στην πρωτεύουσα της Βρετανίας ενώ πούλησε το διαμέρισμά της στο Μανχάταν.

Το τίμημα ήταν δέκα εκατομμύρια δολάρια και το έκανε μετά από συνεχή παράπονα των ενοίκων από κάτω της ότι τα νερά από τα μπάνια της υπερχείλιζαν και διάβρωναν τα ταβάνια τους.

Το σώμα της παραπέμπει σε αυτό ενός 20χρονου μοντέλου, τρέφεται κυρίως με βιταμίνες και δεν τρώει σχεδόν ποτέ ενώ η προσωπική της περιουσία ανέρχεται στα εκατό εκατομμύρια δολάρια. Κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να διάγει μια glam ζωή, την οποία υπαγορεύει η δική της-extreme πολλές φορές-αισθητική και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ότι δηλαδή θα έκανε οποιοσδήποτε βρισκόταν στην θέση της...



Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023: Ο Άρειος Πάγος έκοψε το κόμμα Κασιδιάρη, κατεβαίνει το κόμμα Κανελλόπουλου

«Στο σφυρί» 35 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα - Ποια βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Ιβάν Σαββίδης: Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για το όπλο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης