Ολυμπιακοί Αγώνες: Τσιτσιπάς ή Αντετοκούνμπο ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για το Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τσιτσιπάς ή Αντετοκούνμπο ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για το Τόκιο

Χθες η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων του 2020 ανακοίνωσε τη διαδρομή για τη λαμπαδηδρομία - Ένας εκ των  Γιάννη Αντετοκούνμπο, Στέφανου Τσιτσιπά θα πάρει πρώτος της Φλόγα, ενώ ως εναλλακτική επιλογή είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη όπως αποκαλύπτει το Sportsfeed.gr

Tsip_Cunbo
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην αρχαία Ολυμπία και η τελετή παράδοσης στις 19 Μαρτίου 2020 στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλει να έχει ως πρώτο λαμπαδηδρόνο έναν παγκόσμιο σταρ καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χορηγός της λαμπαδηδρομίας και βασικός χορηγός της ΕΟΕ είναι μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε μια διαδικασία όπου ο στίβος έχει τη μερίδα του λέοντος με εννέα λαμπαδηδρόμους, αλλά την κολύμβηση με τον Γιαννιώτη το 2012 και η γυμναστική το 2016 με τον Πετρούνια, ήταν τα αθλήματα που πήραν πρώτα τη φλόγα.

Μπάσκετ ή τένις θα είναι η επόμενη επιλογή καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχουν προκριθεί ως οι ιδανικότεροι. Όσο μεγαλύτερος είναι όμως ένας σταρ, τόσο πιο δύσκολο είναι το πρόγραμμα του.

O Αντετοκούνμπο θα έχει υποχρεώσεις με τους Μιλγουόκι Μπακς εκείνη την περίοδο, ενώ ο Τσιτσιπάς θα είναι και αυτός στις ΗΠΑ για το τουρνουά του Ίντιαν Γουέλς. Ο μεν Αντετοκούνμπο μπορεί να πάρει άδεια από την ομάδα του, ο δες Τσιτσιπάς να μην αγωνιστεί σε ένα μάστερς.

Αυτοί οι δύο είναι ο διακαής πόθος ΕΟΕ και χορηγού και θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα να είναι ένας από τους δύο στις 12 Μαρτίου στην αρχαία Ολυμπία. Σε περίπτωση που κανένας από τους δύο δεν καταφέρει να είναι παρών, υπάρχει και η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία θα προέρχεται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και η εκδήλωση πέφτει στο κενό της.
Πηγή:www.sportsfeed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα