Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Καμία εκδήλωση με κόσμο στη Γερμανία έως 31/8

Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Καμία εκδήλωση με κόσμο στη Γερμανία έως 31/8

Ενώ στη Bundesliga ετοιμάζονται για πιθανή επιστροφή στη δράση αρχές Μαΐου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύονται, λόγω κορωνοϊού, όλες εκείνες οι μαζικές εκδηλώσεις που συνήθως προσελκύουν χιλιάδες θεατών

Bundesliga_15_04_2020
Οι γερμανικές ομάδες εδώ και δέκα ημέρες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, με τον προγραμματισμό της Λίγκας να προβλέπει σέντρα στις 9 Μαΐου, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν μια σχετική παγωμάρα.

«Η Bundesliga δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης σήμερα. Σύντομα θα συζητήσουμε αν και κυρίως το πως μπορούν να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, καθώς γνωρίζουμε ότι η Λίγκα έχει κάνει μια μεγάλη προεργασία σε θέματα ασφαλείας», είπε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σένερ ο οποίος είχε την ευθύνη των ανακοινώσεων των μέτρων.

«Μέχρι τις 31 Αυγούστου απαγορεύονται όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι. Ακόμη κι ο αριθμός των 800 θεατών που έχει ακουστεί θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλος και η πρόληψη είναι πολύ πιο σημαντική» συμπλήρωσε ο Σένερ με τη σημείωση ότι τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί χώροι άθλησης παραμένουν κλειστοί.

Ωστόσο τα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα των επαγγελματικών ομάδων θεωρούνται χώροι εργασίας και έτσι έχουν ειδική άδεια, ενώ κι οι παράγοντες των ομάδων δεν έδειξαν να ανησυχούν από τις σημερινές εξαγγελίες.

«Ο στόχος μας δεν αλλάζει και είναι να παίξουμε μπάλα στις αρχές Μαΐου και ξέρουμε ότι αυτό θα συμβεί χωρίς θεατές...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Φορτούνα Ντίσελντορφ Τόμας Ρέτγκερμαν.



Ειδήσεις σήμερα:

Θετικοί στον κορωνοϊό πέντε εργάτες σε τρία γήπεδα του Μουντιάλ στο Κατάρ

Υπουργός Αθλητισμού Λευκορωσίας: «Αν χειροτερέψουν τα πράγματα θα διακόψουμε το πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται»

Σπουδαία κίνηση από τον Κονέ: Προσέφερε έξι αυτοκίνητα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης