Κορωνοϊός - ΕΠΟ: Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως ανακοινώθηκαν

Κορωνοϊός - ΕΠΟ: Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως ανακοινώθηκαν

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αφότου συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, με την συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA, Μάριου Γεωργίου, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της

επο
Η Εκτελεστική Επιτροπή εξέτασε διεξοδικά την δυσμενή κατάσταση που εξελίσσεται στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την πανδημία του covid-19 που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναστολή του συνόλου των εθνικών και διεθνών αγωνιστικών διοργανώσεων συλλόγων και Εθνικών ομάδων, καθώς και τις επακόλουθες συνέπειες στη λειτουργία του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και αποφάσισε ομόφωνα:

Α. Την λήψη μέτρων στήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου: Αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η ισχύς του άρθρου 11, παράγραφος 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020 η πάσης φύσεως υποχρέωση πληρωμών των Π.Α.Ε. και επαγγελματικών λιγκών προς την Ε.Π.Ο. Εξουσιοδοτήθηκαν η Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. να ολοκληρώσει τη διαβούλευση με την UEFA αναφορικά με την αναπροσαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης και το νέο πλαίσιο ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, καθώς και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., προκειμένου να επικυρώσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης από την Super League 1, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις ποινές που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης.

Β. Την επ' αόριστον αναβολή των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στις 22 και 23 Απριλίου, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται με αποφάσεις της Πολιτείας, κατά της εξάπλωσης του covid-19.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2020: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Κορωνοϊός: Βίντεο δείχνει τι γίνεται αν φορέας του ιού βήξει σε σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης