Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Πρόταση έκπληξη από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αγγλία

Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Πρόταση έκπληξη από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αγγλία

Με την Premier League να βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καθώς η πανδημία του κορωνοϊού την απειλεί με οικονομική καταστροφή, Sky και BT Sport κατέθεσαν μια εναλλακτική πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα

skysports-premier-league-hero-image_4744315
Από τη στιγμή που η Premier League αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναστέλλοντας όλες τις δραστηριότητες της (πριν η κυβέρνηση Τζόνσον πάρει το οποιοδήποτε μέτρο) το οικονομικό επιτελείο της Λίγκας είχε αρχίσει να κάνει τους... υπολογισμούς για τις πιθανές ζημιές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για χασούρα που θα ξεπερνούσε το 1 δις ευρώ και όσο οι ομάδες παραμένουν εκτός δράσης οι φόβοι για οικονομική καταστροφή εντείνονται με την Premier League και τις ομάδες ξεχωριστά να έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων για περικοπές.

Το μεγαλύτερο μέρος των χαμένων εσόδων αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα οποία έχουν Sky Sports και BT Sport, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν με τη σειρά τους τεράστιες απώλειες καθώς χιλιάδες συνδρομητές έχουν παγώσει τις συνδρομές τους.

Ωστόσο οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί αντιλαμβανόμενοι ότι πιθανή κατάρρευση του οικοδομήματος θα ήταν καταστροφική και γι' αυτούς έριξαν στο τραπέζι μια διαφορετική πρόταση η οποία αφήνει μια (μεγάλη) χαραμάδα αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση (που αποφέρει 5 δις ευρώ στην Premier League) το Sky Sports έχει το δικαίωμα μετάδοσης 128 αγώνων ανά σεζόν και το BT Sport 52, με τους δύο σταθμούς να προτείνουν την επόμενη σεζόν να αποκτήσουν το δικαίωμα να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες και ως αντάλλαγμα θα φροντίσουν οι όποιες μειώσεις προκύψουν για τη φετινή σεζόν να είναι πολύ μικρότερες.

Κλείσιμο
Μια τέτοια αλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί από την OfCom, τη ρυθμιστική αρχή για ζητήματα τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία, ωστόσο οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν προφανώς θα βοηθήσουν στο να υπάρξει συναίνεση κι από την συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η συγκινητική έκπληξη του Αλντερβάιρελντ σε νεαρή νοσοκόμα οπαδό της Τότεναμ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόσφερε 100.000 ευρώ στον τηλεμαραθώνιο του ΠΣΑΠ-Gazzetta!

Χειροπέδες στον Πρίγιοβιτς γιατί έσπασε την καραντίνα στην Σερβία

Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω πρόσβαση σε μπασκέτα - Κάνω ποδήλατο και βάρη για να είμαι σε φόρμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης