Κορωνοϊός: Πώς θα διεξάγονται τα αθλητικά γεγονότα τις επόμενες δύο εβδομάδες

Κορωνοϊός: Πώς θα διεξάγονται τα αθλητικά γεγονότα τις επόμενες δύο εβδομάδες

O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες λόγω του κορωνοϊού - Τι θα ισχύσει για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γουλβς για το Europa League την προσεχή Πέμπτη

ΠΑΟΚ_ΟΣΦΠ_8
Νέα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε ό,τι αφορά στον αθλητικό χώρο, αποφασίστηκε η διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες. Συνεπώς χωρίς την παρουσιά κόσμου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τα playoffs την επόμενη Κυριακή, αλλά και το Ολυμπιακός-Ρεάλ για την Ευρωλίγκα τη μεθεπόμενη εβδομάδα (20/2).

Τα νέα μέτρα για την, όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη, πρόληψη κατά του κορωναϊου επηρεάζουν σίγουρα όλες τις εγχώριες διοργανώσεις αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει και με το Ολυμπιακός-Γουλβς.

Και λέμε μένει να δούμε γιατί αυτήν την απόφαση πρέπει να την πάρει η UEFA μέσω επίσημης ανακοίνωσής της. Θα δεχτεί τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης (αρκετά πιθανό) ή θα αποφασίσει να γίνει με κόσμο.

Πριν από δύο μέρες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με επίσημη ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως τόσο το Βαλένθια-Αταλάντα για το Champions League, όσο και το Ιντερ-Χετάφε για το Europa League, όπως επίσης και όλα ματς για το Youth League της UEFA.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η UEFA, έλαβε υπόψιν της τα μέτρα σε Ισπανία και Ιταλία και πήρε της αποφάσεις της. Βέβαια, η UEFA αποφάσισε επίσης πως το Σεβίλλη-Ρόμα θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο...

Κλείσιμο
Tην ίδια ώρα στην Δανία η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε από μόνη της (χωρίς να υπάρχει απόφαση-ανακοίνωση της UEFA) πως το ματς με την Μπασάκσεχιρ για το Europa League θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών»!

Σε κάθε περίπτωση οι Ερυθρόλευκοι θα περιμένουν αύριο (Δευτέρα, 9/3) την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Επισημαίνεται ότι είναι ήδη πολύ "προχωρημένη" η πώληση των εισιτηρίων για τον πρώτο αγώνα εναντίον της Γουλβς.

Αναλυτικά η Κυβέρνηση αποφάσισε τα εξής:

Μετά και τη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μέσα σε δύο ημέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων:

1) Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά για τέσσερις εβδομάδες.

2) Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες.

3) Δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η εφαρμογή των μέτρων ισχύει από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης