Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής Aphrodite Cupστέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής Aphrodite Cupστέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Οι δράσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο θα κάνουν και φέτος ξεχωριστό το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup 2020, που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, με την συμμετοχή 260 αθλητριών από 22 χώρες

ανακυκλωση
Η διοργάνωση, που διεξάγεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης “Green Sports League”. Όπως και τα προηγούμενα έτη, το Aphrodite Cup θα στείλει μήνυμα οικολογικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης τόσο των θεατών, όσο και των πολυάριθμων αποστολών, μέσα από πρωτοβουλίες που δεν συναντώνται σε κανένα άλλο τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής στον κόσμο.
 
Κατά τις ημέρες των αγώνων θα υπάρξει πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (πλαστικό, χαρτί, χαρτόνι, κ.λπ.), με την τοποθέτηση 50 κάδων προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης και να μειωθεί κατά πολύ ο όγκος των απορριμμάτων που θα προωθηθούν για υγειονομική ταφή.
 
Σε συνεργασία και με οικονομική υποστήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, η διοργάνωση επιδιώκει να συμβάλλει στην ευρωπαϊκή και εθνική προσπάθεια για τη μείωση και αποφυγή των πλαστικών μίας χρήσης. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα διανέμεται εμφιαλωμένο νερό στις αθλήτριες, στις κριτές και στους εθελοντές, αλλά θα τοποθετηθούν ψύκτες νερού σε όλο το στάδιο, από τους οποίους θα μπορούν να εξυπηρετούνται με επαναγεμιζόμενα μπουκάλια που θα μοιρασθούν. Φέτος, στην προσπάθειά αυτή έχουμε και τη συνδρομή του χορηγού της διοργάνωσης «Εργαστήρι Καπόλα».
 
Κλείσιμο
Προκειμένου να ενδυναμωθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, στο κοινό και στις αθλήτριες του τουρνουά θα διανεμηθεί δίγλωσσο ενημερωτικό υλικό, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.
 
Επιπλέον, θα συνεχιστεί το καθιερωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών και ρούχων σε ειδικά κουτιά, ώστε στην συνέχεια αυτά να προσφερθούν σε κοινωνικές δομές της χώρας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο φέρει την ονομασία «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υλοποιείται, όπως και οι άλλες δράσεις, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προτρέποντας όσους βρεθούν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου να δωρίσουν κάποια από τα παλιά, ελαφρώς μεταχειρισμένα αθλητικά τους είδη προς όφελος συνανθρώπων μας που θα τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

ρυθμικη

 
Η διοργάνωση επίσης συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για αποτροπή της κλιματικής αλλαγής με δύο δράσεις:
- Με το εθελοντικό πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τις αποστολές που έρχονται από το εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό, κάθε αποστολή μπορεί με εξειδικευμένο λογισμικό που παρέχει η Οργανωτική Επιτροπή, να υπολογίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούνται από τη μετάβασή της στην Ελλάδα και να υποστηρίξει οικονομικά ένα έργο προστασίας του κλίματος.
- Με τη δενδροφύτευση από συμμετέχουσες στο 6ο Aphrodite Cup αθλήτριες, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με απώτερο στόχο τη δημιουργία του «Δάσους της Ρυθμικής».
 
«Για έκτη συνεχή χρονιά, το ΑPHRODITE CUP αφήνει μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα χάρις στη δέσμευση των διοργανωτών αλλά και των συνεργαζόμενων φορέων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», αντιπρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aphrodite Cup, Γιώργος Καζαντζόπουλος.
 
Η Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη επισήμανε ότι «οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το APHRODITE CUP, αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό “όχημα” για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ειδικά σε θέματα όπως αυτό της αποφυγής των πλαστικών μίας χρήσης, στο οποίο το Ίδρυμά μας δραστηριοποιείται εντατικά τα τελευταία χρόνια».
 
Το 6o Aphrodite Cup διοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» από κοινού με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με θεσμικό υποστηρικτή την Περιφέρεια Αττικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

αφροδιτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης