Κύπελλο Ελλάδας: Σήμερα οι πρώτοι ημιτελικοί (ΑΕΚ-Άρης και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός)

Κύπελλο Ελλάδας: Σήμερα οι πρώτοι ημιτελικοί (ΑΕΚ-Άρης και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός)

Η ΑΕΚ υποδέχεται στις 18:30 τον Άρη (Cosmote Sport 2) και ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, στις 21:30 (Cosmote Sport 1)

kypello
Στην πιο ενδιαφέρουσα φάση έχει εισέλθει η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, καθώς σήμερα διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν σε ικανό ποσοστό το πιθανό ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 18:30 (Cosmote Sport 2) στο ΟΑΚΑ μεταξύ της γηπεδούχου ΑΕΚ και του φιλοξενούμενου Άρη.

Η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν πόσο καθοριστικό θα είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ματς -ιδιαίτερα όταν είναι εντός έδρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μάσιμο Καρέρα έχει ζητήσει από τους παίκτες του να κρατήσουν το «0» αμυντικά, ώστε να χτίσουν πάνω σε αυτό το σκορ πρόκρισης.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ολιβέιρα, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπάρκα και Γαλανόπουλο, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ωστόσο μπορεί να υπολογίζει στις σημαντικές επιστροφές των Λιβάγια και Βράνιες, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους, αλλά και του Λόπες που αποθεραπεύτηκε.

Την πιθανή ενδεκάδα αποτελούν οι: Τσιντώτας – Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Μπακάκης – Κρίστισιτς, Σιμάνσκι - Λιβάγια, Μάνταλος, Βέρντε – Αραούχο.

Στον Άρη δηλώνουν έτοιμοι για το πρώτο βήμα με το σύνολο του Μίκαελ Ένινγκ να την πρόκριση στον τελικό δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά.
Κλείσιμο
Ο Γερμανός προπονητής είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει πέντε παίκτες του στο περασμένο ματς με τον Ατρόμητο και αναμένεται να παρουσιάσει φρέσκια ενδεκάδα, χωρίς αλλαγές.

Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του, όμως ο Ένινγκ δεν μοιάζει διατεθειμένος να κάνει αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που συνηθίζει το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το πιθανό σχήμα αποτελούν οι: Κουέστα , Ροζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Λάρσον, Γκάμα, Ιντέγε.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 21:30 (Cosmote Sport 1), στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με απουσίες, αλλά φουλ ψυχολογία στην Τούμπα δέκα ημέρες μετά το πέρασμά του από την έδρα του ΠΑΟΚ και τη τη μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ και την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά επιτυχιών σε μια ακόμα διοργάνωση και αναζητούν δεύτερο διαδοχικό «διπλό» στην καυτή έδρα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον Κώστα Φορτούνη, που έμεινε για τρίτο παιχνίδι εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας, καθώς και τους Μορ, Καφού, Άλεν και Χριστοδουλόπουλο.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Ζοσέ Σα, ο οποίος ταξίδεψε με την ομάδα στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν έχει προπονηθεί λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του. Συνεπώς, ο Πορτογάλος προπονητής ενδέχεται να επιλέξει τον 17χρονο Κώστα Τζολάκη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Σα ή Τζολάκη, Τσιμίκα, Σεμέδο, Μπα και Ομάρ ή Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς και Χασάν.

Θέση διεκδικεί ο Ελ Αραμπί και δεν αποκλείεται να παίξει μαζί με τον Χασάν. Σε αυτήν την περίπτωση θα μείνει έκτος ο Μπουχαλάκης. Όπως επίσης, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Βαλμπουενά και να μείνει εκτός ένας εκ των Μασούρα και Ραντζέλοβιτς εκτός αρχικού σχήματος.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βγάλει αντίδραση καθώς η ήττα από τους «ερυθρόλευκους» πριν δέκα μέρες στο πρωτάθλημα, αλλά και η απώλεια βαθμών της Κυριακής στα «Πηγάδια» έχει επιβαρύνει αρκετά το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η ανάγκη να παραμείνει στον… θρόνο του στο Κύπελλο, όπου μετράει τρεις διαδοχικές κατακτήσεις.

Στην προσπάθεια αυτή, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Ξάνθη και αφήνει μεγάλο κενό στα στόπερ, ενώ εκτός μένουν και οι τραυματίες Κρέσπο και Ζαμπά.

Στην αποστολή επέστρεψε ο Δημήτρης Πέλκας ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Πασχαλάκης – Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Μάτος – Μίσιτς, Μαουρίσιο – Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Βιεϊρίνια – Σφιντέρσκι.

Οι διαιτητές

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την Τρίτη τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους ημιτελικούς του Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Άρη και του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Στο ματς του ΟΑΚΑ ορίστηκε ο Πορτογάλος Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας, κατηγορίας Elite της UEFA και σε αυτό της Τούμπας, ο Ισπανός Ισπανός Σαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ, από την πρώτη κατηγορία της UEFA.

Βοηθοί του Πορτογάλου στο ΟΑΚΑ θα είναι οι -επίσης- Πορτογάλοι, Ρουί Λιτσίνιο, Πάουλο Σοάρες, 4ος ο Τσαγκαράκης και στο VAR οι επίσης Πορτογάλοι Τιάγκο Μαρτίνς και Πέδρο Μότα. Παρατηρητής θα είναι ο Γιάννης Σπυρόπουλος.

Στην Τούμπα βοηθοί θα είναι οι Ισπανοί, Αλόνσο Φερνάντε Ρομπέρτο και Σομπρίνο Μαγκάν Τεοντόρο, 4ος ο Παπαπέτρου και στο VAR οι Γκονζάλεθ Χοσέ Λουίς, Ντίας Πέρεθ ντελ Παλομάρ Ρομπέρτο. Παρατηρητής τους ο Κωνσταντίνος Δάλλας.

Οι επαναληπτικοί αγώνες θα οριστούν το επόμενο διάστημα από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης