Super League 1, ΟΦΗ-Λαμία 3-0: Με περίπατο επέστρεψε στην Ευρώπη

Super League 1, ΟΦΗ-Λαμία 3-0: Με περίπατο επέστρεψε στην Ευρώπη

Με γκολ των Φιγκεϊρέδο στο 3', Ναμπί στο 9' και Σεμέντο στο 20', ο ΟΦΗ “καθάρισε” νωρίς το τρίποντο επί της Λαμίας, εξασφάλισε τη θέση στα play offs της Super League 1 και αν δεν προκύψει αναστολή της ποινής του Παναθηναϊκού οι Κρητικοί θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 20 χρόνια!

5048912
Το δικό του «πάρτι» διοργάνωσε απόψε ο ΟΦΗ. Οι κρητικοί με νίκη επί της Λαμίας θα «σφράγιζαν» την είσοδό τους στα πλέι οφ και κατά πάσα πιθανότητα ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» της επόμενης σεζόν, εκτός και αν «πέσει» η ποινή του Παναθιηναϊκού. Τελικά την πήραν με... εκκωφαντικό τρόπο, αφού κέρδισαν με 3-0 και σε συνάρτηση μάλιστα την ήττα του Αρη, τερμάτισαν στην 5η θέση της κανονικής περιόδου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιδο, Νέιρα στο «6» και «8» αντίστοιχα, τους Τσιλιανίδη, Σεμέδο στα άκρα και τον Ναμπί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Φιγκερέιδο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Επασί στο τέρμα, τους Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σκόνδρα, Δημούτσο στον άξονα, τους Βασιλόγιαννη, Ρόμανιτς στα άκρα και τους Αραβίδη, Καραμάνο στην επίθεση.

Γκολ στα 87 δευτερόλεπτα!
Το ματς ουσιαστικά τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει. Μόλις στα 87 δευτερόλεπτα ο Φιγκερέιδο με κοντινή προβολή μετά από παράλληλη του Τσιλιανίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το «Γεντί Κουλέ» πήρε... φωτιά. Οι κρητικοί συνχισαν να πρεσάραυν ψηλά και λίγο αργότερα (9') είδαμε ένα γκολ... μαγεία. Ο Ναμπί «πυροβόλησε» αρκετά μέτρα έξω από τα καρέ των φιλοξενουμένων και ο Επασί δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει. Αν και στην μπάλα όλα γίνονται και έχουμε δει πολλά, ήταν προφανές πια πως οι παίκτες του Γιώργου Σίμου κυριαρχούσαν και τα πάντα είχαν, σε μεγάλο βαθμό, κριθεί.

Μάλιστα παρέμειναν ψηλά. Πίεζαν, δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν, ενώ τα άκρα τους, Τσιλιανίδης, Σεμέντο παρουσιάζονταν ιδιαίτερα ορεξάτοι. Ο τελευταίος μάλιστα έδωσε στο 20' συνέχεια στον χορό των γκολ, καθώς τότε ξεκίνησε την ατομική του προσπάθεια από τα αριστερά, πέρασε 2 αντιπάλους του, συνέκλινε, πάτησε περιοχή και με σουτ σημείωσε ακόμη ένα όμορφο γκολ.

Ετσι η διαφαινόμενη νίκη του ΟΦΗ άρχισε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου και μέχρι την ανάπαυλα η αναμέτρηση είχε ρυθμό, αφού και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά. Μεγάλη φάση δεν είδαμε και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους κρητικούς μπροστά με 3-0, έχοντας εκμεταλλευτεί όλες τις on target τελικές τους και με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 68%.

Μπήκε ξανά φουριόζος
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όπως το πρώτο, αλλά με τη διαφορά πως οι κρητικοί δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Η Λαμία θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και με την είσοδο του Μπεχαράνο άλλαξε το 4-4-2 που δεν λειτούργησε, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Η αναμέτρηση ως επί το πλείστον παίζονταν στο μισό των φιλοξενούμενων, αλλά ο Επασί αντέδρασε σωστά σε δύο σουτ του Νέιρα, οι Μαρίνάκης, Σεμέντο αστόχησαν από καλή θέση και το σκορ παρέμενε στα επίπεδα του 3-0.

Κλείσιμο
Με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός έπεσε και λογικά. Οι φιλοξενούμενοι «έψαξαν» το γκολ της τιμής (είχαν μία καλή στιγμή με τον Ρόμανιτς), αλλά οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Αλλωστε και εκείνοι σκέφτονταν το... πάρτι που ετοιμάζονταν να γίνει.

MVP: Ο Ναμπί. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ και «κλείδωσε», ουσιαστικά, τη νίκη του. Ούτως ή άλλως ήταν καλός, αλλά το τέρμα που πέτυχε στο 9' ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Στο ύψος του: Ο Νέιρα. Ο ΟΦΗ δεν είχε παίκτη που να υστέρησε, αλλά ο Αργεντινός ήταν εκείνος που σε πολλά σημεία του αγώνα «άπλωνε» το παιχνίδι του όπως πρέπει. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φιγκερέιδο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ασίγκμπα. Ο Γκανέζος μπακ «έχασε» τον Φιγκερέιδο στη φάση του 1-0, ενώ από την πλευρά του σημειώθηκε το 3ο γκολ του ΟΦΗ.

Η «γκάφα»: Ο τρόπος που μπήκε η Λαμία στο ματς. Δέχθηκε γκολ μόλις στα 87 δευτερόλεπτα, στο 9' έχανε ήδη με 2-0 και η αντίδρασή της ήταν πάρα πολύ κακή.

Το «στραγάλι»: Χωρίς ιδιαίτερα λάθη «έβγαλαν» το ματς ο Κομίνης και οι βοηθοί του.Ο ρέφερι έδειξε στο 83' κόκκινη στον Αραβίδη για φάουλ στον Μεγιάδο, όμως μετά από υπόδειξη του VAR πήγε να δει τη φάση και σωστά την πήρε «πίσω».

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Ξεκίνησε δυνατά και πανηγύρισε την είσοδό του στα πλέι οφ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης (72' Μπράουν), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί (88' Στάικος), Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο (80' Μάνος)
ΛΑΜΙΑ: Επασί, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (46' Μπεχαράνο), Αραβίδης (87' Τιρόνε), Καραμάνος (57' Βιγιάλμπα).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης