Premier League, Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 : Το VAR έσωσε τους Κόκκινους Διάβολους - Δείτε τα γκολ

Premier League, Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 : Το VAR έσωσε τους Κόκκινους Διάβολους - Δείτε τα γκολ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέτυχε να φτάσει τις τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, με τον διαιτητή να ακυρώνει (μέσω VAR) το γκολ της νίκης στην Έβερτον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων

000_1PH800
Η Έβερτον έψαχνε την τρίτη νίκη της στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για να μπει δυνατά στην μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τρίτη σερί επιτυχία της για να πλησιάσει και άλλο την πρώτη τετράδα.

Αμφότερες έμειναν με την όρεξη, μετά από μια συναρπαστική ισοπαλία (1-1), με γκάφες τερματοφυλάκων, απίθανες ευκαιρίες και μια αμφισβητούμενη απόφαση στο φινάλε μέσω VAR που έκανε έξαλλο τον προπονητή της Έβερτον, Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος είδε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία μετά το τέλος του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε (αρνητικά) από τους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι φέρουν καίρια ευθύνη για την διαμόρφωση του σκορ σε 1-1, ειδικά ο Νταβίδ Ντε Χέα, ο οποίος μόλις στο τρίτο λεπτό προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αυτή εξοστρακίστηκε στον Ντόμινικ Κάλβερτ - Λιούιν και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας των Κόκκινων Διαβόλων, με τον νεαρό Άγγλο να φτάνει τα οκτώ γκολ από τότε που ανέλαβε ο Αντσελότι.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, από την πλευρά του, έφτασε τα εφτά λάθη που οδήγησαν απευθείας σε γκολ του αντιπάλου από τις αρχές της προηγούμενης σεζόν, όσα έχουν δηλαδή και οι Μάρτιν Ντουμπράβκα (Νιουκάστλ) και Μπερντ Λένο (Άρσεναλ).

Ο Ντε Χέα ρέφαρε (εν μέρει έστω) με μια σωτήρια απόκρουση σε πλασέ του Κάλβερτ – Λιούιν μόλις δύο λεπτά αργότερα, με την Γιουνάιτεντ να ξυπνάει και να απαντά άμεσα με σουτ του Νεμάνια Μάτιτς που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Συναρπαστικό πρώτο 45λεπτο με πολύ καλό ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν λίγο μετά την συμπλήρωση του ημιώρου (31'), με συρτό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες έξω από την περιοχή, στο οποίο ο Τζόρνταν Πίκφορντ θα μπορούσε να κάνει σαφώς περισσότερα.

Κλείσιμο
Ο Πορτογάλος μέσος, ο οποίος έχει προσαρμοστεί άψογα στη νέα του ομάδα, έφτασε αισίως τα τρία γκολ με την Γιουνάιτεντ, αν και αυτό ήταν το πρώτο που δεν σημειώθηκε από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Η ένταση «χτύπησε κόκκινο» στα τελευταία λεπτά, μετά από σκληρό τάκλιν του Κάλβερτ – Λιούιν στον Λουκ Σο, με τον Τομ Ντέιβις να προστίθεται στο... καυγαδάκι, αλλά να παίρνει κίτρινη κάρτα (όπως οι άλλοι δύο) λίγο αργότερα για φάουλ στον Μάτιτς.

Δοκάρι, Ντε Χέα, Πίκφορντ και... VAR

Το δεύτερο μέρος, παρ' ότι δεν ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, επεφύλασσε επίσης πολλές συγκινήσεις, με πρώτη ένα δοκάρι του Γκίλφι Σίγκουρντσον, με τον Ριτσάρλισον να αποτυγχάνει στο ριμπάουντ να νικήσει τον Ντε Χέα.

Ο Ισπανός είπε εκ νέου «όχι» στον Κάλβερτ – Λιούιν λίγο πριν από το τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Πίκφορντ να πραγματοποιεί στο 90' μια καταπληκτική, διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Φερνάντες και Όντιον Ιγκάλο.

Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν πίστευαν πως χάθηκε αυτό το γκολ, όπως δεν πίστευαν οι συνάδελφοί τους στην Έβερτον το γκολ που ακυρώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από προσπάθεια του Κάλβερτ – Λιούιν που κόντραρε στον Χάρι Μαγκουάιρ και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο διαιτητής Κρις Κάβανα συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε «no goal», υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Σίγκουρντσον, ο οποίος δεν φαίνεται να ακουμπάει την μπάλα, αλλά βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του Ντε Χέα και δεν του επιτρέπει να την δει να... έρχεται.

Μετά από την ισοπαλία στο «Γούντισον Παρκ», η Γιουνάιτεντ παραμένει πέμπτη και τρεις βαθμούς μακριά από την τέταρτη Τσέλσι, ενώ η Έβερτον είναι ενδέκατη, πέντε βαθμούς μακριά από την Γιουνάιτεντ. Και η μάχη συνεχίζεται...

Έβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Πίκφορντ – Κόουλμαν (28' λ. τρ. Σιντιμπέ), Κιν, Χολγκέιτ, Μπέινς – Γουόλκοτ (63' Μπερνάρ), Ντέιβις, Γκόμες (82' Κεν), Σίγκουρντσον – Κάλβερτ - Λιούιν, Ριτσάρλισον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα – Γουάν Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο – Μάτιτς – ΜακΤόμινεϊ (72' Μάτα), Φρεντ – Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ (72' Ιγκάλο) – Μαρσιάλ (89' Γουίλιαμς).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης