Euroleague, ΤΣΣΚΑ - Μπαρτσελόνα 80-82: Το νικητήριο buzzer beater του Μίροτιτς που... ξέρανε τους Ρώσους

Euroleague, ΤΣΣΚΑ - Μπαρτσελόνα 80-82: Το νικητήριο buzzer beater του Μίροτιτς που... ξέρανε τους Ρώσους

Ο Νίκολα Μίροτιτς πήρε το τελευταίο σουτ της Μπαρτσελόνα και με ένα φοβερό fade away jumper χάρισε στην ομάδα του μέσα στη Μόσχα με 82-80

32111111_1
Απίστευτο παιχνίδι έγινε στη Μόσχα με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέσα σε οκτώ δευτερόλεπτα «μπήκαν» δύο… κρεμασμένα σουτ. Ο Μίροτιτς έβαλε το τελευταίο κι έτσι η Μπαρτσελόνα πήρε μια σπουδαία νίκη η οποία την διατηρεί στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, ουσιαστικά κλείδωσε την 3 θέση στην Ευρωλίγκα.

ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα είχαν αστάθεια στην απόδοσή τους στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς οι Καταλανοί απέκτησαν διαφορά επτά πόντων (0-7) σε 80’’, τόσα χρειάστηκαν και οι γηπεδούχοι για να ισορροπήσουν την κατάσταση. Η Μπαρτσελόνα στηρίχθηκε στην ευστοχία της στο μακρινό σουτ, αντέδρασε με επιμέρους σκορ 2-11 και προηγήθηκε με 9-18 (8’).

Η ΤΣΣΚΑ απέκτησε ισορροπία όταν ο Μάικ Τζέιμς κάθισε στον πάγκο. Χάκετ, Χίλιαρντ και Κώστας Κουφός αποδείχθηκαν παίκτες-κλειδιά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη η οποία αντέδρασε με 14-0 σερί και προηγήθηκε με 22-18 πριν τη συμπλήρωση δύο λεπτών στη δεύτερη περίοδο.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί ακόμη πιο ευνοϊκά αλλά ο Μπράντον Ντέιβιτς κράτησε την Μπάρτσελόνα με 2/2 τρίποντα. Οι Καταλανοί έφτασαν να είχαν 25% στα δίποντα κι έτσι βρέθηκαν στο -7 (38-31) λίγο πριν το ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με εξαιρετική εκτέλεση επίθεσης 3.5 δευτερόλεπτων και buzzer beater του Μίροτιτς (38-34).

Μίροτιτς και Μπράουν ήταν οι βασικοί εκφραστές της επιθετικής λειτουργίας της Μπαρτσελόνα και στο 3ο δεκάλεπτο, η ΤΣΣΚΑ είχε πολυφωνία και επί της ουσίας καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ (50-50, 26:30). Με 4-0 σερί η ΤΣΣΚΑ έκανε προσπάθεια… απόσπασης, αλλά με την υπογραφή του Κόρι Χίγκινς η Μπαρτσελόνα απάντησε με δικό της 0-9 (54-59, 28:30). Δύο τρίποντα του Νικίτα Κουρμπάνοφ κράτησαν τους γηπεδούχους και η περίοδος έκλεισε με σκορ 60-63.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο. Ο Κουρμπάνοφ έγινε παράγοντας του αγώνα για την ΤΣΣΚΑ, το ίδιο όμως και ο Κόρι Χίγκινς ο οποίος έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (72-76), μετά την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά.

Ένα καλάθι του Χίλιαρντ μείωσε τη διαφορά στον πόντο (77-78), 42’’ πριν το τέλος. Ο Κόρι Χίγκινς έκανε λάθος, η ΤΣΣΚΑ απέκτησε την κατοχή της μπάλας μέσω από τζάμπολ, αλλά ο Μάικ Τζέιμς ολοκλήρωσε την κακή παρουσία του στο παιχνίδι με δικό του λάθος, οκτώ δεύτερα πριν το φινάλε. Από τη γραμμή των βολών ο Μπράντον Ντέιβις διαμόρφωσε το 77-80. Ο Τζέιμς εξιλεώθηκε 5.4’’ πριν το τέλος μ’ ένα απίστευτο τρίποντο (80-80).

Κι εκεί που νόμισε κανείς ότι τα είδε… όλα στο παιχνίδι, ήρθε ο Νίκολα Μίροτιτς ο οποίος με σουτ εκτός ισορροπίας πέτυχε το καλάθι της νίκης (80-82) για την Μπαρτσελόνα 0.4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Κλείσιμο


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Λόγω της ατομικής ποιότητας του Νίκολα Μίροτιτς. Τι άλλο θα μπορούσε να ισχύσει για ένα παιχνίδι που κρίθηκε 0.4’’ πριν το τέλος.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Εκτός του τρομερού Μίροτιτς, εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν οι Κόρι Χίγκινς, Μπράντον Ντέιβις.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάλκολμ Ντιλέινι δούλεψε πολύ για τους συμπαίκτες του στην επίθεση, έβγαλε αποστολές και στην άμυνα

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Για την ΤΣΣΚΑ οι Μπέικερ, Στρέλνιεκς, Σαντ Ρος ήταν «άφαντοι». Αμπρίνες και Ρίμπας για την Μπαρτσελόνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τι άλλο; Το λάθος του Μάικ Τζέιμς οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Καμία από τις δύο δεν έβγαλε κρίσιμη άμυνα στα τελευταία οκτώ δευτερόλεπτα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τι άλλο; Το τρομερό καλάθι του Νίκολα Μίροτιτς που έκρινε τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 38-34, 60-63, 80-82

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης