Νίκη τίτλου (0-1) ο Ολυμπιακός στην Τούμπα - «Δεν έχει τελειώσει τίποτα» το μήνυμα του Μαρτίνς

Νίκη τίτλου (0-1) ο Ολυμπιακός στην Τούμπα - «Δεν έχει τελειώσει τίποτα» το μήνυμα του Μαρτίνς

Βίντεο με το «χρυσό» γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα - «Πάντα κατάφερνε ο αντίπαλος και έβαζε πολλούς ποδοσφαιριστές εκεί που ήταν η μπάλα», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ - Πού... αφιέρωσε ο Τσιμίκας τη νίκη των «ερυθρόλευκων»

5041812
Σπουδαία νίκη, η οποία του δίνει σαφές προβάδισμα για τον τίτλο, πέτυχε την Κυριακή ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Γιαννούλη, μετά από σπουδαίο σόλο του Τσιμίκα. Η ομάδα του Πειραιά στάθηκε όρθια στην καυτή Τούμπα, πέτυχε το γκολ και κατάφερε να ελέγξει τη ροή του αγώνα και να την φέρει στα μέτρα του.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον με πέντε βαθμούς διαφορά από τον αντίπαλό του ΠΑΟΚ, ενώ έχει αποκτήσει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει των play off.

Μετά από 25 αγώνες, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: 

vathm



Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση του αγώνα, ενώ ακολουθούν βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα: 


Κλείσιμο
Τα στιγμιότυπα του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - PAOK TV






Μαρτίνς: Δεν έχει τελειώσει τίποτε


Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 1-0 μέσα στην Τούμπα, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει κριθεί κάτι αναφορικά με την υπόθεση τίτλος αλλά και εκθειάζοντας το πνεύμα που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι»!

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρτίνς στη συνέντευξη τύπου:

Η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - PAOK TV


Για τη σημερινή νίκη του Ολυμπιακού: «Παρόλο που σήμερα είναι σημαντική η νίκη, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια, κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Δεν είναι τελικός, δεν είναι καθοριστικό, απλά είναι πολύ σημαντικό».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και το πλάνο που επέλεξε σήμερα: «Πολλές φορές το σύστημα το επιλέγουμε ανάλογα και με τον αντίπαλο, αλλά και την κατάσταση των παικτών μας. Έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως την Τότεναμ και την Μπάγερν για παράδειγμα. Είμαστε μία ομάδα που παίζουμε πολλά συστήματα. Ανάλογα με την κατάσταση της ομάδας μας, προσαρμοζόμαστε και στον αντίπαλο. Είχαμε ένα παιχνίδι με τον Άρσεναλ που μας κόστισε σε ενέργεια και σωματικά και ψυχολογικά μέσα στην εβδομάδα».

Για την απόδοση του Τσιμίκα και το αν ήταν το καλύτερο του παιχνίδι σήμερα: «Ο Τσιμίκας είναι ένας παίκτης που γενικά αποδίδει καλά. Είναι ένας παίκτης σταθερός, με υψηλή απόδοση σχεδόν πάντα κι απέδειξε και σήμερα ότι έχει πνεύμα νικητή και πάθος. Μας βοήθησε το γκολ σήμερα στην αρχή του δεύτερου μέρους. Μπήκαμε καλά, καταφέρναμε να σκοράρουμε, εκμεταλλευτήκαμε τις δυνάμεις μας και σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Επιβάλαμε το ρυθμό μας και είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί όπως είπα προερχόμαστε και από ένα δυνατό παιχνίδι με την Άρσεναλ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για το πνεύμα που είχαν σήμερα και πήραν τη νίκη».

Για το αν βοήθησε τον Ολυμπιακό το μεσοβδόμαδο παιχνίδι: «Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν χαλαρός σήμερα. Ήρθε δυνατός και προετοιμασμένος για αυτό το παιχνίδι. Εμείς έχουμε πολλά παιχνίδια συνεχόμενα και μας κρατάει αυτό σε εγρήγορση. Δεν είναι εύκολο αυτό. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις από Πέμπτη σε Κυριακή τη νοοτροπία σου. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και καταφέρνει να ανταπεξέρχεται, γιατί έχει μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό πάντως, δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Δεν τον είδαμε να είναι χαλαρός σήμερα, ήρθε αποφασισμένος».

Για τη διαφορά στα ντέρμπι φέτος με πέρυσι: «Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα περσινά ματς, είναι ότι τότε ο Ολυμπιακός ήταν μία καινούργια ομάδα. Ήταν ο Τσιμίκας, ο Σισέ, ο Μπα, ο Γκιγέρμε. Φέτος είναι πολύ πιο έμπειροι όλοι τους και ξέρουν τα ντέρμπι. Φέτος είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, για να αντιμετωπίσουμε τις αναμετρήσεις μας, με τους δυνατούς αντιπάλους».

Για το γεγονός ότι δύο Πορτογάλοι προπονητές διεκδικούν τον τίτλο: «Νιώθω υπερήφανος κι όμορφα. Νιώθω μεγάλο σεβασμό. Από ότι ξέρω και οι προηγούμενοι Πορτογάλοι προπονητές είχαν καλό έργο στην Ελλάδα, ξέρω την αγάπη που υπάρχει για τον Φερνάντο Σάντος. Νιώθω σεβασμό κι ικανοποίηση».




Φερέιρα: Θα είναι μάχη μέχρι τέλους

Σε αρκετά δύσκολη θέση βρέθηκε ο Άμπελ Φερέιρα μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, προσπαθώντας να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τη μέτρια εμφάνιση της ομάδας τους αλλά και τις επιλογές του σε πρόσωπα και τακτικές.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - PAOK TV


Σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μπήκε ο ΠΑΟΚ στην περιοχή του Ολυμπιακού. Κι όταν έφτανε, δεν επιχείρησε κάποιο σουτ με τόσα καλά πόδια που υπάρχουν. Για ποιο λόγο συνέβη αυτό;
«Θεωρώ ότι ο αντίπαλος κατάφερε και κλείστηκε καλά στην εστία του. Έβαζε ποδοσφαιριστές αρκετούς κοντά στην περιοχή του και έτσι μας μπλόκαρε. Σαν να μας οδηγούσε περισσότερο στα άκρα, δεν μας άφηνε να πλησιάσουμε από τον κεντρικό άξονα και πολλές φορές δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτά τα σουτ που θέλαμε. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα ματς που θα είχαμε λίγες ευκαιρίες, γνωρίζω ότι το σημαντικό προβάδισμα θα το είχε η ομάδα που θα ήταν πιο τυχερή και δυστυχώς αυτό συνέβη. Πάντα κατάφερνε ο αντίπαλος και έβαζε πολλούς ποδοσφαιριστές εκεί που ήταν η μπάλα. Ήταν πιο αποφασιστικός και έκανε αρκετά φάουλ. Με στατικές φάσεις δημιουργήσαμε τα μεγαλύτερα προβλήματα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν κάναμε τις ευκαιρίες που θέλαμε».

Δεν σας προβληματίζει η εικόνα κάποιων ποδοσφαιριστών; Ο Γιαννούλης για παράδειγμα δείχνει να μην έχει φρεσκάδα. Κι επίσης, ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο παίκτες όπως τον Μάτος;
«Θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω μαζί σας. Κι αυτό γιατί π.χ. για τον Γιαννούλη, πιστεύω ότι ο αντίπαλος προπονητής, αν παρατηρήσατε, έκανε μόνο τη μία αλλαγή στο σχήμα που χρησιμοποιούσε τελευταία. Έβαλε έναν εξτρέμ για να περιορίσει τον Γιαννούλη. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, έχουμε 22 παίκτες, μόνο 11 μπορούν να ξεκινήσουν και μέχρι 3 αλλαγές μπορούμε να κάνουμε. Δουλειά μου είναι να ξεκινήσω τους πιο έτοιμους. Επέλεξα να χρησιμοποιήσω την ενδεκάδα που είχα επιλέξει με τον Παναθηναϊκό όπου κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Είναι εύκολο να λέμε μετά από έναν αγώνα ότι μας έλειψε ο ένας παίκτης ή ο άλλος»

Στον ΠΑΟΚ έλειπε η συγκέντρωση. Δεν είχαν καθόλου καλές συνεργασίες οι παίκτες. Το είδατε εσείς αυτό και πού οφείλεται;
«Δεν μπορώ να πω ψέματα. Δεν μπορώ να πω ότι κάναμε καλό παιχνίδι επιθετικά ή ότι δημιουργικά ήμασταν πολύ καλοί. Πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν παραπάνω την μπάλα από τη στιγμή που ο αντίπαλος μας περίμενε στο δικό του μισό. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία ανισορροπία και να περάσουμε την μπάλα. Και ο άλλος παράγοντας ήταν η ποιότητα του αντιπάλου που έκλεισε τους χώρους. Από τη στιγμή που δεν τον πιέσαμε εμείς να διασπάσουμε την άμυνά του, κάναμε πιο εύκολα τη δουλειά του. Ο αντίπαλος έβαλε ένα γκολ που έπρεπε να αποφύγουμε εύκολα. Ενώ εμείς όταν σκοράραμε, ακυρώθηκε το γκολ και δεν ξέρω ακόμα για ποιο λόγο. Θέλω να δω το βίντεο».

Ποια η λογική της αλλαγής του Ελ Καντούρι και όχι ο Αουγκούστο που μπορεί να σουτάρει και να πασάρει και να διασπάσει τέτοιες άμυνες; Και επίσης, ποια η λογική της εισόδου του Λάμπρου;
«Σε σχέση με το πώς έπαιζε ο αντίπαλός μας και πόσο κλειστά έπαιζε, αυτό που θέλαμε με τον Ελ Καντουρί ήταν να έρθει από τη δεύτερη γραμμή για να διασπάσει την άμυνα. Όπως ακιρβώς έγινε η φάση την οποία δημιουργήσαμε με τον Μπίσεσβαρ και τον Ελ Καντουρί να μην μπορεί να βάλει το πόδι του. Ο Αουγκούστο μένει περισσότερο στη θέση του, απλώνει αριστερά – δεξιά το παιχνίδι και χρησιμοποιεί τη βαθιά μπαλιά μόνο όταν είναι πιο ανοιχτή η άμυνα. Ο Ελ Καντουρί μπορεί να κάνει πιο πολλές κάθετες κινήσεις. Αυτό προσπάθησα να κάνω με την κίνηση του Ελ Καντουρί. Όσο για τον Λάμπρου, μπήκε στη θέση του Λημνιού. Ίσως θα μπορούσε και πιο νωρίς. Δεν νομίζω ότι θα έκανε και μεγάλη διαφορά. Όταν μπήκε βοήθησε την ομάδα, αλλά το πρόβλημά μας είναι ότι ο αντίπαλος είχε μπλοκάρει καλά τους διαδρόμους και είχε κατέβει με σαφή αμυντικό προσανατολισμό και να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση. Πέτυχε ένα τυχερό γκολ και τον βοήθησε στο πλάνο που είχε επιλέξει. Μας έλειψε η δημιουργικότητα».

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει μόνο ένα ντέρμπι. Τι φταίει και τι μπορείτε να αλλάξετε;
«Πρέπει να τα παίξουμε τα ντέρμπι. Όταν θα έρθουν, θα είμαστε έτοιμοι. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να έχουμε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα επ’ αυτού».

Στο ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ υπάρχουν δύο παίκτες οφσάιντ. Πώς συμβαίνει αυτό; Δεν είναι η πρώτη φορά από φάουλ να υπάρχουν με ευκολία παίκτες οφσάιντ.
«Για το γκολ έχω αμφιβολίες για το τι σφύριξε ο διαιτητής. Όσο για αυτό που λέτε, είναι πώς θες να δεις το ποτήρι. Μισοάδειο ή μισογεμάτο; Εχουμε πετύχει πολλά γκολ από στατικές φάσεις. Επίτηδες βάζουμε κάποιους παίκτες οφσάιντ για να παίζει πιο ψηλά η αντίπαλη άμυνα και να ερχόμαστε από πίσω».

Πώς βλέπετε το γεγονός ότι υπάρχουν δύο Πορτογάλοι προπονητές που παλεύουν για τον τίτλο; Πώς έχετε προσαρμοστεί εσείς ο ίδιος;
«Θα είναι μία μάχη μέχρι τέλους. Με τον Μαρτίνς γνωριζόμαστε από το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Γνωρίζει καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα. Πιστεύω οτι θα είναι μία μάχη για τον τίτλο μέχρι τέλους».

Ο Σφιντέρσκι έχει δυσκολίες όταν παίζει με πιο δυναμικούς αντιπάλους. Έχετε σκεφτεί να ξεκινάτε τον Άκπομ;
«Είναι αλήθεια ότι έχει δυσκολίες, αλλά ήταν δική μας επιλογή. Ο Άκπομ μπήκε αρκετά νωρίς για να μας δώσει επιπλέον παρουσία στην αντίπαλη περιοχή. Τα δικά μας στόπερ πήγαν πολύ καλά επίσης απέναντι σε Ελ Αραμπί και Χασάν. Δεν ήταν αυτός ο καθοριστικός παράγοντας. Ο αντίπαλος ήταν πιο τυχερή και αποτελεσματική σε αυτό που δημιούργησε».

Θα ήταν υπερβολή αν βάζατε τον Λημνιό απέναντι στον Ομάρ που δεν πατούσε καλά;
«Ηταν η πρώτη φορά που είδατε τον Ολυμπιακό να παίζει τόσο αμυντικά; Αν συμβαίνει αυτό, σίγουρα αυτό κάτι δείχνει. Δείχνει ότι ο Ολυμπιακός όσο ποτέ άλλοτε σεβάστηκε τον αντίπαλό του. Πολλές φορές αμυνόταν ακόμα και με τα εξτρέμ να είναι στην ίδια γραμμή με την αμυντική του γραμμή. Στο δεύτερο μέρος αυτό κάναμε. Ο Λημνιός πήγε από τα αριστερά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Αλλάξαμε εσωτερικά κάποιους ρόλους, αλλά τίποτα δεν πέτυχε. Η άμυνα του Ολυμπιακού μπλόκαρε όλες μας τις ενέργειες. Αν και πάλι θεωρώ ότι αν βάζαμε ένα γκολ, σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να ανοιγόταν περισσότερο. Θεωρώ ότι το παιχνίδι δεν άξιζε να το κερδίσει ο αντίπαλος. Θεωρώ άδικο το αποτέλεσμα».

Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός που είχε παιχνίδι το βράδυ της Πέμπτης, είχε περισσότερη ενέργεια; Και θα σας φέρω παράδειγμα το γκολ που ο Τσιμίκας πέρασε ένα σωρό παίκτες.
«Είναι ένα πράγμα ο Τσιμίκας, είναι μία ατομική ενέργεια που σίγουρα εμείς θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε καλύτερα. Σίγουρα το πώς τελείωσε η φάση, δείχνει ότι ήμασταν πολύ άτυχοι. Νομίζω όμως ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειαζόταν να τρέξει πολύ. Στο δεύτερο μέρος κόντρα στη ροή του αγώνα έβαλε ένα γκολ, μετά κλείστηκε ακόμα πιο πίσω, σε έναν χώρο περίπου 40 με 40 και εκεί δεν χρειάζεται να έχεις πολλά τρεξίματα για να ανταπεξέλθεις. Αν εμείς σκοράραμε πρώτοι και ο αντίπαλος ανοιγόταν, τότε θα φαινόταν το πλεονέκτημα της δικής μας φυσικής κατάστασης. Το παιχνίδι πήγε καλά στον Ολυμπιακό».

Τσιμίκας: Αφιερώνουμε τη νίκη σε εκείνους πιυ έφτιαξαν  το πανό

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0, Κώστας Τσιμίκας αφιέρωσε τη νίκη των «ερυθρόλευκων» στους εμπνευστές των πανό που σηκώθηκαν στην Τούμπα κατά των φιλοξενούμενων.

23 Φεβρουαρίου 2020


«Είμαστε Ολυμπιακός και παίζουμε σε όλη την Ελλάδα σαν Ολυμπιακός. Όσον αφορά τα πανό που ανέβηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, καλό είναι να μην υπάρχουν. Αφιερώνουμε, λοιπόν, αυτή τη νίκη στους δημιουργούς αυτών των πανό», ανέφερε ο διεθνής μπακ.

Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ υπήρξε πανό κατά -μεταξύ άλλων- του Βαγγέλη Μαρινάκη, Σάββα Θεοδωρίδη και Κώστα Καραπαπά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης