Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1: «Κρέμασε» τους πράσινους ο Ζαχίντ, ζωντανοί οι Αρκάδες

Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1: «Κρέμασε» τους πράσινους ο Ζαχίντ, ζωντανοί οι Αρκάδες

Με πέναλτι του Μακέντα στο 51' - που καταλογίστηκε μέσω VAR και εκτελέστηκε σωστά δις - ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, αλλά οι Πράσινοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω ανόητης αποβολής του Ζαχίντ στο 64' με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Αστέρας ισοφάρισε στο 85' με κοντινό πλασέ του Χαουρέγκι - Τεράστια ευκαιρία ο Περέα στις καθυστερήσεις σε μια αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική της Super League 1  

5040369__1_
Έτσι έπαιξαν

Ο Αστέρας Τρίπολης που έπαιζε τα… ρέστα του για είσοδο στα πλέι-οφ ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Τασουλής, δεξί ο Κώτσιρας και ο Σουάρεθ με τον Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας. Ιγκλέσιας και Μουνάφο οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μαρκ Φερνάντεθ, Ντέλετιτς στα άκρα, ο Κρέσπι σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Χουαρέγκι!

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, παρατάχθηκε με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερό μπακ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξί ο Αποστολάκης και ο Νούνες με τον Πούγγουρα οι δύο στόπερ. Κουρμπέλης και Ανουάρ στην άξονα της μεσαίας γραμμής, στο αριστερό «φτερό» ο Χατζηγιοβάνης, στο δεξί ο Νατζ, ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο και «φουνταριστός» ο Μακέντα.

Λάθη και «ξύλο»

Όταν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας έχει ένα σουτ εκτός περιοχής του Μαρκ Φερνάντεθ(38’) και ο Παναθηναϊκός ένα σουτ από απόσταση με τον Χατζηγιοβάνη(36’), γίνεται εύκολα αντιληπτό το «ποιόν» του πρώτου ημιχρόνου.

Με τον αέρα και το χιονόνερο να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, οι δύο ομάδες κακοποίησαν το ποδόσφαιρο. Λάθη, πολλά «πουλήματα» της μπάλας εκατέρωθεν και μπόλικο ποδοσφαιρικό «ξύλο», με αποτέλεσμα τις τέσσερις κίτρινες που υπέδειξε ο ρέφερι της συνάντησης.

Κλείσιμο
Αν κάποια από τις δύο ομάδες πατούσε κάπως καλύτερα, αυτή ήταν ο Αστέρας. Το σύνολο του Ράσταβατς με πίεση ψηλά, κοντά τις γραμμές και απόλυτη συγκέντρωση ανασταλτικά «έσβησε» την δημιουργία του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν είχε ούτε έναν διακριθέντα.

Στον αντίποδα, όλοι οι παίκτες που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία, ήταν σαν να μην υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ροντέο «Χ»ωρίς νικητή!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός από ένα αχρείαστο μαρκάρισμα του Τασουλή πάνω στον Νατζ, κατάφερε από το… πουθενά, να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Μακέντα μπορεί να νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο στην πρώτη εκτέλεση, ωστόσο, ο ρέφερι ορθά έδειξε επανάληψη, ο Ιταλός έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται και έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» στο 51’!

Το «ξύλο», πάντως, πήρε και έδωσε, όπως και οι κάρτες από τον Μανούχο!

Από το 60’ και μετά το «τριφύλλι» είδε μια σειρά από γεγονότα να τον φέρνουν σε πολύ δύσκολο θέση! Ο τραυματισμός του Χατζηθεοδωρίδη έφερε την είσοδο του Αλεξανδρόπουλο, ο Δώνης γύρισε το σύστημα σε 5-3-2, όμως, μετά από πέντε λεπτά αναγκάστηκε να αλλάξει εκ νέου τα πλάνα του, λόγω της αποβολής του Ζαχίντ με δύο κίτρινες κάρτες! Ο Νορβηγός αποβλήθηκε μέσα σε ένα πεντάλεπτο εξαιτίας των νεύρων του!

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Αρκάδες πήραν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα για να πάρει ανάσες και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ράσταβατς έριξε στην «μάχη» όλα τα «όπλα» του, με την είσοδο των Λουίς Φερνάντεθ και Σίτο ενώ κι εκείνος έπαιξε 5-3-2, με σαφέστατα πιο επιθετικό χαρακτήρα.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στο επιθετικό τρίτο, έψαχναν βιαστικά και όχι με υπομονή τις προϋποθέσεις. Σε ένα από τα πολλά γεμίσματα, όμως, η μπάλα μετά από κόντρα στον Κουρμπέλη στρώθηκε ιδανικά στον Χαουρέγκι και ο Ισπανός στο δεύτερο δοκάρι έβαλε το ματς στα ίσια στο 85’!

Στις καθυστερήσεις το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά, καθώς το «τριφύλλι» έβγαινε πολύ καλά στο ανοιχτό γήπεδο και εκμεταλλεύθηκε τα άπειρα ρίσκα της Τρίπολης. Ο Περέα, όμως, στο 92’ σπατάλησε μια απίστευτη ευκαιρία για να πετύχει το 2-1 ενώ ο Χαουρέγκι από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ!

Τελικά το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα…

MAN OF THE MATCH: Χαουρέγκι. Ο σέντερ φορ του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και με ψύχραιμο πλασέ, έδωσε ένα υπερπολύτιμο βαθμό στην ομάδα του και την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι της εξάδας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Για τους γηπεδούχους ο Μαρκ Φερνάντεθ έκανε ένα καλό παιχνίδι, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα και να απειλήσει ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ντομινίκ Νατζ και ο Αχιλλέας Πούγγουρας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γκίας Ζαχίντ. Ο Νορβηγός «κρέμασε» απόψε την ομάδα του, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δει δύο κίτρινες, πληρώνοντας τα νεύρα του! Η πρώτη για απώθηση του Τασουλή, η δεύτερη για διαμαρτυρία.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Περέα βρέθηκε στο 92’ μόνος του απέναντι από τον Παπαδόπουλο αλλά πλάσαρε άστοχα και σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό σε ένα σημείο που δύσκολα θα έχανε το «τρίποντο».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μανούχος με την χρήση του VAR σωστά έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, καθώς ο Τασουλής πάτησε εντός περιοχής τον Νατζ. Επίσης, ορθά, υπέδειξε επανάληψη της εκτέλεσης, μιας και ο Παπαδόπουλος ήταν αρκετά εκτός εστίας την ώρα που ο Μακέντα σούταρε από τα έντεκα βήματα.

Προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι, με κατάχρηση κίτρινης κάρτας. Στο 56’ ο Ζαχίντ απώθησε εκτός φάσης τον Τασουλή, του έδειξε κίτρινη, θα μπορούσε και να τον αποβάλλει. Κάτι που έκανε δέκα λεπτά αργότερα για διαμαρτυρία του Νορβηγού μέσου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα παιχνίδι εντελώς… ροκ, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1. Το δεύτερο ημίχρονο είχε τα πάντα. Γκολ, αποβολή, κάρτες, «ξύλο» και χαμένες ευκαιρίες.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης