Premier League, Τσέλσι-Τότεναμ 2-1: Την έκανε πελάτισσα - Δείτε τα γκολ

Premier League, Τσέλσι-Τότεναμ 2-1: Την έκανε πελάτισσα - Δείτε τα γκολ

Όπως νίκησε στο ματς του πρώτου γύρου, έτσι και στο δεύτερο μεταξύ τους ντέρμπι, η Τσέλσι έφτασε στο 2-1 επί της Τότεναμ και ο Φρανκ Λάμπαρντ πανηγύρισε για δεύτερη φορά απέναντι στον Ζοσέ Μουρίνιο για την 27η αγωνιστική της Premier League

Chelsea2
Ο Φρανκ Λάμπαρντ κατάλαβε ξανά πως ίσως και να πρέπει να παραδεχθεί το λάθος που έκανε όλη τη σεζόν με τον Ολιβιέ Ζιρού. Γιατί αυτές οι ενέργειες που έλειπαν στην επίθεση των «μπλε» και η αποτελεσματικότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία, είναι στοιχεία που ούτως ή άλλως τα έχει ο Γάλλος στράικερ.

Οι «μπλε», αν και ήταν εκείνοι οι πρώτοι που ανησύχησαν με ένα σουτ του Λούκας Μόουρα που έδιωξε ο Καμπαγιέρο, έδειχναν να έχουν τον έλεγχο και να προσπαθούν να χτίσουν από τους Ζορζίνιο και Κόβασιτς στα χαφ, τις κινήσεις των Μάουντ και Μπάρκλεϊ αλλά και ό,τι επιχειρούσαν να κάνουν από τις πτέρυγες οι Τζέιμς και Αλόνσο.



Στο 15ο λεπτό, λοιπόν, ο Ζιρού αφού πρώτα είδε τον Γιορίς να του απομακρύνει το δεξί σουτ και τον Μπάρκλεϊ στην επαναφορά να πετυχαίνει το δοκάρι, κατέβασε και σούταρε δυνατά με το αριστερό στην κλειστή γωνία για το 1-0. Τα «σπιρούνια», όσο θα έφτανε η μπάλα στους Μπέργκβαϊν και Λούκας έδειχναν να μπορούν να φτιάξουν κάτι, αλλά κι αυτό έμενε ημιτελές...

Με ταχύτατες διαδικασίες στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ για ν' αποκτήσει σιγουριά και ασφάλεια για το θετικό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν η Τότεναμ πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά παρέμενε παντελώς ανούσια και ακίνδυνη.

Κλείσιμο
Στο 48ο λεπτό του ντέρμπι, ο Μάουντ από δεξιά άφησε τη μπάλα στον Μπάρκλεϊ, εκείνος στην ευθεία έστρωσε στον Μάρκος Αλόνσο κι εκείνος με άπιαστο χαμηλό σουτ στην απέναντι γωνία του Γιορίς έγραψε το 2-0 για τους «μπλε» της πρωτεύουσας. Στο 51ο λεπτό ο Λο Σέλσο ήταν τρομερά τυχερός και ο VAR τρομερά... ανεξήγητος με την απόφαση να μην αποβληθεί ο Αργεντινός για το πολύ άσχημο και επικίνδυνο πάτημα στην κνήμη του Αθπιλικουέτα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έβλεπε ότι πράγμα δεν έβγαινε, έβαλε και τον Λαμέλα μήπως και αναθαρρήσει επιθετικά η ομάδα του, η Τσέλσι πάλι ήλεγχε δίχως να έχει την κατοχή της μπάλας τόσο πολύ και είχε τον τρόπο να μην απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Καμπαγιέρ.
Στο 79' ο Άμπραχαμ από τρομερή ενέργεια του Μάουντ δεν μπόρεσε ούτε απλά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, στο 82' ο Μάρκος Αλόνσο είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 89' από το πουθενά και από κόντρα στον Ρούντιγκερ και αλλαγή της πορείας της μπάλας από σουτ του Λαμέλα, διαμορφώθηκε το τελικό 2-1...

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Μπάρκλεϊ (77' Γουίλιαν), Μάουντ, Ζιρού (71' Άμπραχαμ).

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Τανγκάνγκα, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ (78' Οριέ), Βερτόνχεν, Ντέιβις, Γουίνκς, Ντομπελέ (62' Λαμέλα), Λο Σέλσο, Μπέργκβαϊν (78' Ντέλε Άλι), Λούκας Μόουρα.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης