Europa League: Όρθια η Γιουνάιτεντ - «Απόδραση» για την Ίντερ - Σοκ για Άγιαξ - Δείτε όλα τα γκολ

Europa League: Όρθια η Γιουνάιτεντ - «Απόδραση» για την Ίντερ - Σοκ για Άγιαξ - Δείτε όλα τα γκολ

Η Γιουνάιτεντ δεν κέρδισε τη Μπριζ (1-1) στο Βέλγιο, ωστόσο το γκολ του Μαρσιάλ της έδωσε το πάνω χέρι - «Καθάρισε» η Ίντερ - Την έκπληξη η Χετάφε, βήμα πρόκρισης έκαναν Άιντραχτ και Σπόρτινγκ στα πρώτα παιχνίδια για τους 32 του Europa League

000_1P58SI
Σπουδαία ματς με αρκετά γκολ, θέαμα, και δυνατές συγκινήσεις επεφύλασε το πρώτο πιάτο των αγώνων για τη φάση των "32" του Europa League, με την ομάδα που έκλεψε τις εντυπώσεις να είναι η Χετάφε.

Το πάνω χέρι η Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε την παράδοση, να μη χάνει σε νοκ άουτ ματς του Εuropa League (τελευταία ήττα από τη Λίβερπουλ το 2016). Οι «Κόκκινοι» απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο Βέλγιο από τη Μπριζ και απέκτησαν το πάνω χέρι στη μάχη της πρόκρισης για τους «16» της διοργάνωσης. Η Μάντσεστερ με τον Μπρούνο Φερνάντες στον πάγκο και τους Μάτιτς – Μάτα στο χώρο του κέντρου είδαν τους Βέλγους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο 15' με τον Ντένις. Ο Μινιολέ έκανε την ασίστ με βολέ, ο Ρομέρο έκανε κάκιστη έξοδο και ο Ντένις με πλασέ πέτυχε το 1-0. Από γκάφα του Μέχελε στο 36', ο Μαρσιάλ, έκλεψε, και με υπέροχη ενέργεια πέτυχε το 1-1. Μάλιστα, πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Γάλλος επιθετικός είχε και δοκάρι! Κακό το β' μέρος, με τη Μπριζ να είναι που πλησίασε πιο κοντά στο γκολ, αλλά ο Κοσουνού στο 79' δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Είναι τρελοί αυτοί οι Μαδριλένοι!

Η ιστορία ΔΕΝ παίζει ποδόσφαιρο. Η Χετάφε με χαμηλότατο προϋπολογισμό και με (σχεδόν) μηδενικές ευρωπαϊκές περγαμηνές, το απέδειξε στον μεγάλο Άγιαξ (2-0). Ο Ντέιβερσον, ολοκληρώνοντας μια ωραία ομαδική προσπάθεια, σημείωσε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης (38'), δεχόμενος στα πλευρά ένα αντικείμενο από τους οπαδούς του Αίαντα στους πανηγυρισμούς.
Άφαντοι οι Ολλανδοί στο πρώτο μέρος, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αντιδράσουν στο δεύτερο, όπου όμως ο Κένεντι, με ένα τυχερό γκολ (η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Σερζίνιο Ντεστ) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έβαλε με την πλάτη στον τοίχο τον περυσινό ημί – φιναλίστ του Champions League.

Τεσσάρα με ιστορικό Καμάντα
Κλείσιμο

Ζάλτσμπουργκ χωρίς Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ) και Τακούμι Μιναμίνο (Λίβερπουλ) μοιάζει σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Αυτό το απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι (4-1). Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Νταΐτσι Καμάντα, ο οποίος έγινε ο πρώτος Ιάπωνας και παίκτης των Αετών που σημειώνει χατ – τρικ (12', 43', 53') στο Europa League. Ο Φίλιπ Κόστιτς έβαλε το κερασάκι (56'), με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν με πέναλτι το γκολ της... ελπίδας (;) με τον Χι Τσαν Χβανγκ στο 85'.

Βήμα πρόκρισης η Σπόρτινγκ

Βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης έκανε η Σπόρτινγκ, η οποία επικράτησε 3-1 στο José Alvalade της Μπασακσεχίρ. Τα «Λιοντάρια» ήταν καλύτερα σε όλη τη διάρκεια, είχαν ουσία και πήραν αυτό που ήθελαν. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Κόατες από ασίστ του Ακούνια πέτυχε το 1-0. Οι Πορτογάλοι πίεσαν, δημιούργησαν κινδύνους και στο 44' ο Σπόραρ σημείωσε το 2-0. Στο 51΄ο Βιέτο έβαλε θεμέλια πρόκρισης πετυχαίνοντας το 3-0. Ωστόσο, η Μπασάκ έμεινε ζωντανή, αφού στην... πρώτη ευκαιρία, στο 77' μείωσε σε 3-1. O Nέτο ανέτρεψε τον Μπα και ο Βίτκσα από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε.

«Καθάρισε» η Ίντερ

Ήταν ανώτερη, κυνήγησε περισσότερο το γκολ και δικαιώθηκε. Παρ' ότι ζορίστηκε, η Ίντερ πέρασε με νίκη από την έδρα της Λουντογκόρετς (2-0) και. ουσιαστικά, «καθάρισε» ήδη την πρόκρισή της στους «16» του Europa League. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με την ήττα από την Λάτσιο στο πρωτάθλημα, αλλά είχε τον πρώτο λόγο, ειδικά μετά από ένα πρώτο κάκιστο ημίχρονο, όπου συνολικά έγιναν τέσσερα (!) σουτ και από τις δύο ομάδες, τα λιγότερα σε αγώνα της φετινής διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, είχαν δοκάρι σε τακουνάκι του Αλέξις Σάντσες (50') και, λίγο μετά την είσοδο στο τελευταίο εικοσάλεπτο (71'), ο Κρίστιαν Έρικσεν με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ολοκλήρωσε ιδανικά ομαδικό συνδυασμό και πάσα του Ρομελού Λουκάκου.Το πρώτο του γκολ ως Νερατζούρο ανέβασε τον Δανό μέσο, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα είδε έναν «κεραυνό» του από τα 25 μέτρα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και μέσω VAR, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Ανισέτ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λουκάκου.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Σεβίλλη

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Κλουζ και Σεβίλλη στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των 32 του Europa League, αποτέλεσμα που δίνει, φυσικά, προβάδισμα πρόκρισης στην ισπανική ομάδα ενόψει τη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα της. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Έπειτα από ένα ημίχρονο με το αποτέλεσμα να παραμένει στο 0-0, ο Τσίπριαν Ντικ με πέναλτι στο 59’ άνοιξε το σκορ για την Κλουζ. Η ομάδα της Ρουμανίας κρατούσε το υπέρ της αποτέλεσμα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο. Κι όπου «ξενοδόχος», βάλτε τον Γιούσεφ. Ο Μαροκινός σκόραρε στο 82’ για να διαμορφώσει το τελικό 1-1, που χρήζει ως φαβορί για την πρόκριση τη Σεβίλλη.

«Λύγισε» την Μπενφίκα και πήρε προβάδισμα η Σαχτάρ
Προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Europa League πήρε η Σαχτάρ Ντόνετσκ! Οι Ουκρανοί «λύγισαν» την Μπενφίκα με 2-1 και πήραν κεφάλι, ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στην Πορτογαλία. Το ματς ήταν εξαιρετικό, με καλό ρυθμό. Η Σαχτάρ είχε τον έλεγχο, απειλούσε και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος αλλά το... VAR είχε άλλη άποψη και το γκολ του Μάρλος δεν μέτρησε. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα όπως ξεκίνησαν το παιχνίδι, χωρίς τέρματα. Ωστόσο, το δεύτερο μέρος είχε... γκολ και θέαμα! Στο 56’ ο Άλαν Πάτρικ με άψογο πλασέ μετά το στρώσιμο του Μάρλος νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0, αλλά δέκα λεπτά μετά η Μπενφίκα βρήκε την... απάντηση και το έφερε στα ίσα με πέναλτι του Πίζι. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με σκόρερ τον Κοβαλένκο στο 72ο λεπτό, πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ και κράτησαν μέχρι το φινάλε του αγώνα το υπέρ τους 2-1 που τους δίνει έστω και μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ραντεβού πρόκρισης στη... Σκωτία
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Κοπεγχάγη και Σέλτικ στη Δανία, μιας και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Ματς με φουλ ρυθμό, πολλές ευκαιρίες και τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι! Ο Εντουαρντ στο 14' άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο Ν'Ντόι στο 52' πέτυχε το 1-1. Στο 79' η Κοπεγχάγη κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Στέιτζ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 83' η Σέλτικ απάντησε, αλλά ο Γιόνσον είχε τεράστια επέμβαση στην προσπάθεια του Φόρεστ.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης