Europa League, Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Πρώτη μάχη κόντρα στους παλιόφιλους

Europa League, Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Πρώτη μάχη κόντρα στους παλιόφιλους

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός βρίσκει στον δρόμο του ως αντίπαλο την Άρσεναλ (22:00, Cosmote Sports 2) - Ερυθρόλευκοι και κανονιέρηδες αναμετρώνται σήμερα το βράδυ στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης στον πρώτο αγώνα για τους 32 του Europa League

3857796
Τον όρο «διαβολοβδομάδα» τον έχουμε συνδυάσει τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά με το μπάσκετ και εκείνες τις εβδομάδες που υπάρχει διπλή αγωνιστική στην Euroleague.

Ωστόσο για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό η αλήθεια είναι ότι οι επόμενες 8 ημέρες μοιάζουν με κανονική διαβολοβδομάδα, καθώς αρχής γενομένης από σήμερα αντιμετωπίζουν διαδοχικά Άρσεναλ (22:00, Cosmote Sports 2),  ΠΑΟΚ (24/2) και πάλι Άρσεναλ (27/2) σε μαι σειρά αγώνων που θα κρίνουν πολλά για την προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά και το μέλλον του στην Ευρώπη.

«Όλη η συγκέντρωσή μας είναι στην Άρσεναλ. Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι μακριά. Μετά θα δούμε το επόμενο ματς, που είναι σημαντικό. Όμως τώρα έχουμε προτεραιότητα την Άρσεναλ. Μετά θα δούμε την διαχείριση και το τι θα κάνουμε για τον ΠΑΟΚ», φρόντισε να ξεκαθαρίσει ο Πέδρο Μαρτινς ο οποίος και πέρσι είχε φτάσει με τους ερυθρόλευκους στο ίδιο σημείο (32 Europa League) και θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει να ξεπεράσει την απώλεια του τραυματία Σουντανί, εδώ κι ένα μήνα έχει μάθει να ζει χωρίς την παρουσία του Ποντένσε, αλλά έδωσε και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα του.

«Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να μας αντιμετωπίσει στην έδρα μας. Είχαμε μόνο μια ήττα στα τελευταία 12 ματς, από την Μπάγερν που διεκδικεί τίτλο. Εάν παίξουμε με θάρρος και κουράγιο αύριο έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε μία πολύ καλή ομάδα», ήταν τα λόγια του ενώ παρόλο που απέφυγε να μιλήσει για την ενδεκάδα όλα δείχνουν ότι θα παίξει με τρία χαφ και μοναδικό ερωτηματικό είναι το αν θα έχει τον Φορτούνη στο βασικό σχήμα ή στον πάγκο (επιλέγοντας τον Μασούρα).

Στα θετικά για τους ερυθρόλευκους η παράδοση που έχουν χτίσει την τελευταία δεκαετία με τους κανονιέρηδες, όπου μετρούν τρεις νίκες και μία ήττα (εκείνη το 2015 που τους κόστισε και την πρόκριση στους 16 του Champions League).

Όσον αφορά την Άρσεναλ, του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (ο οποίος χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως την καλύτερη ελληνική ομάδα) οι Λονδρέζοι και φέτος έχουν μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα με τον Μίκελ Αρτέτα να είναι στον πάγκο από τα τέλη του χρόνου, προσπαθώντας να δώσει μια σταθερότητα στην ομάδα που βρίσκεται στην 10η θέση της Premier League (με 3 νίκες στα τελευταία 18 ματς!), ωστοσο είναι στο -6 από την 5η θέση (που αν ισχύσει η τιμωρία της Σίτι οδηγεί στο CL).

Ταξίδεψε στην Αθήνα με δύο σημαντικές απουσίες καθώς ο Τορέιρα ανέβασε πυρετό κι ο Εζίλ έμεινε στο πλευρό της ετοιμόγεννης γυναίκας του, ενώ το σημερινό θα είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό ματς του Αρτέτα στον πάγκο της με τον Ισπανό να πλέκει το εγκώμιο του Ολυμπιακού.

«Έχω εντυπωσιαστεί από τον Ολυμπιακό. Από την συνολική του απόδοση. Όχι μόνο ατομικά. Πρόκειται για μία ομάδα με δυναμική και ένταση, η οποία δεν συμβιβάζεται ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και έχει σαφείς αρχές στο παιχνίδι της. Ξέρουμε το τι πρέπει να περιμένουμε», ήταν τα λόγια του...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης