Θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ το πρώτο δείγμα του αρσιβαρίστα Γιώργου Μαρκούλα

Θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ το πρώτο δείγμα του αρσιβαρίστα Γιώργου Μαρκούλα

Ο 38χρονος αρσιβαρίστας έκανε προσπάθεια να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο - Θετικό το πρώτο δείγμα, δεν έχει κλείσει η υπόθεση

markoulas1
Θετικό στη χρήση αναβολικών ουσιών βρέθηκε, το πρώτο δείγμα του ελέγχου που έκανε ο αθλητής της άρσης βαρών Γιώργος Μαρκούλας.

Ο 38χρονος αρσιβαρίστας, ο οποίος το 2004 ήταν τέταρτος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 85 κιλών, πίσω από τους Γκιόργκι Ασανίτζε, Αντρέι Ριμπάκου και Πύρρο Δήμα, βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη Μεθυλοτεστοστερόνης.

Ο Μαρκούλας, ο οποίος είχε αποσυρθεί για ένα διάστημα από την ενεργό δράση, προσπαθούσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην καλοκαιρινή Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών (International Weightlifting Federation) αναφέρει σχετικά:

«Το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεση Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ.

Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης