Κορακάκη: Τολμηρή και τιμητική απόφαση να είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος

Κορακάκη: Τολμηρή και τιμητική απόφαση να είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος

«Χάρηκα και για την επιλογή της Ολυμπιακής Επιτροπής να επιλέξει την Κατερίνα Στεφανίδη ως τελευταία λαμπαδηδρόμο. Γιατί και η Κατερίνα είναι μια σπουδαία αθλήτρια»

anan-kraka
Η Άννα Κορακάκη χαρακτήρισε τιμητική αλλά και τολμηρή την απόφαση να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα γίνει η πρώτη λαμπαδηδρόμος, ενώ μίλησε για τους στόχους της στο Τόκιο

Αναλυτικά η συνέντευξη της Αννας Κορακάκη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

-Κυρία Κορακάκη, η ΕΟΕ σας πρότεινε να είστε η πρώτη λαμπαδηδρόμος, μια μεγάλη τιμή, καθώς για πρώτη φορά στην Ιστορία ανατίθεται σε γυναίκα αυτή η αποστολή. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;
«Νομίζω ότι αυτό έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Το γεγονός ότι θα είναι για πρώτη φορά γυναίκα λαμπαδηδρόμος. Για εμένα ήταν μια τολμηρή απόφαση από την Ολυμπιακή Επιτροπή, γιατί έσπασε τα κατεστημένα. Οπως γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια είναι μια ανδροκρατούμενη περιοχή. Ηταν μια πάρα πολύ τολμηρή απόφαση από την πλευρά τους και είναι πάρα πολύ τιμητική για μένα. Πάρα πολύ συγκινητική. Στο άκουσμα, ένιωσα πολύ μεγάλο δέος και για το γεγονός ότι θα είμαι πρώτη λαμπαδηδρόμος και για το γεγονός ότι συμβαίνει για πρώτη φορά σε γυναίκα αθλήτρια».

-Αυτή η τιμή για εσάς έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς πέραν του άθλου στο Ρίο, τα τέσσερα αυτά χρόνια είχατε και συνεχόμενες επιτυχίες. Επομένως είναι μια δικαίωση και... αγωνιστική.
«Θεωρώ πως ναι. Από όποια πλευρά, όμως και να το δούμε είναι από μόνη της η πρόταση πάρα πάρα πολύ τιμητική. Επίσης χάρηκα και για την επιλογή της Ολυμπιακής Επιτροπής να επιλέξει την Κατερίνα Στεφανίδη ως τελευταία λαμπαδηδρόμο. Γιατί και η Κατερίνα είναι μια σπουδαία αθλήτρια. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, συνεχίζει ακάθεκτα με τις επιτυχίες της σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Diamond league. Αποτελεί πρότυπο για πολλούς νέους, γι αυτό χάρηκα και για τη δική της επιλογή».

-Πριν λίγες ημέρες στη Γερμανία κατακτήσατε ακόμη ένα μετάλλιο. Αυτές οι διακρίσεις, ανεβάζουν την ψυχολογία σας;
«Ναι εννοείται. Είναι μια επιβεβαίωση της δουλειάς μας. Δείχνει ότι το πλάνο και οι προπονήσεις πάνε καλά και φυσικά όσο πλησιάζουμε προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια επιβεβαίωση και νιώθεις καλύτερα ψυχολογικά, είσαι πιο αισιόδοξος».

-Επόμενος στόχος αγωνιστικός, είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ενας ευρωπαϊκός τίτλος είναι πάντα σημαντικός, αλλά είναι κι΄ ένα καλό τεστ ενόψει Τόκιο;
«Ακριβώς. Εφέτος, όλες οι μεγάλες διοργανώσεις είναι εξίσου σημαντικές, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι το Τόκιο. Επομένως, όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, εφέτος αποτελούν μια καλή προετοιμασία, αν μπορούμε να το πούμε έτσι»!

-Στο Ρίο είχατε ταξιδέψει ως μια ταλαντούχα αθλήτρια που θα συμμετείχε στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Τόκιο ταξιδεύετε ως ένας θρύλος, τουλάχιστον για τη χώρα μας. Θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να σας επηρεάσει;
Κλείσιμο
«Θεωρώ πως αυτό έχει να κάνει με το μυαλό και την σκέψη. Αν το αφήσεις θα σε επηρεάσει αρνητικά. Αν το σκεφτείς σωστά και όπως το δουλεύω, νομίζω ότι τουλάχιστον δεν θα με επηρεάσει σε αρνητικό βαθμό. Ως αθλητής, σε κάθε αγώνα πηγαίνεις με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Αν αυτό, όμως, δεν γίνει, γνωρίζω ότι τουλάχιστον είμαι... σε εισαγωγικά ασφαλής ότι έχω πετύχει τον στόχο μου και έχω ζήσει το όνειρο του να βρεθώ στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

-Στο Τόκιο έχετε θέσει ως στόχο και πάλι το βάθρο;
«Πρώτος μου στόχος είναι η οχτάδα. Θέλουμε πρώτα να μπούμε στους τελικούς. Από εκεί και πέρα, όπως είναι οι καινούργιοι κανονισμοί. Οι τελικοί είναι άλλη ιστορία. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί».

-Τον Μάιο υπάρχει ένας ιδιαίτερος αγώνας. Το Προολυμπιακό τουρνουά. Εκεί θα αγωνιστεί ο αδελφός σας, ο Διονύσης. Ονειρεύεσθε να πάρει μια πρόκριση και να αγωνισθείτε μαζί και στο διπλό;
«Αυτό είναι ένα μεγάλο όνειρο και επιθυμία μου να αγωνιστώ μαζί με τον αδελφό μου. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο».

-Πλέον είσθε πρότυπο όχι μόνο για τα νέα παιδιά, αλλά και για τους αθλητές, καθώς στους πρώτους σας Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτήσατε δύο μετάλλια. Τι θα θέλατε να συμβουλεύσετε τα παιδιά που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο Τόκιο;
«Θα προτιμούσα να το κάνω από κοντά αυτό. Από το τηλέφωνο είναι δύσκολο να σας εξηγήσω. Θα ήθελα να μιλήσω από κοντά μαζί τους. Να ακούσω τις δικές τους ανησυχίες, τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους. Ωστόσο αν τους έδινα μια γενικότερη συμβουλή, αυτή θα ήταν αν και ακούγεται κοινότυπο, να απολαύσουν πραγματικά τους Αγώνες και τη συμμετοχή. Εγώ με αυτό τον στόχο πήγα. Αν και ήμουν πολύ αγχωμένη, παρ΄ όλο που ήταν η πρώτη μου συμμετοχή. Αλλά αυτό σκεφτόμουν, να το απολαύσω. Νομίζω πως αν το έβλεπα διαφορετικά δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Επομένως θα τους πρότεινα να απολαύσουν την συμμετοχή τους!».

-Ως ανάμνηση από το Ρίο τι είναι αυτό που σας έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη;
«Η στιγμή της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στα 25 μέτρα. Δεν συγκρίνεται».

-Αμέσως μετά το Ρίο, κάνατε ένα τατουάζ στο χέρι, τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους. Μετά το Τόκιο να περιμένουμε νέα τατουάζ;
«(γέλια)... Νομίζω δεν θα το κάνω. Το Ρίο θα μείνει για πάντα χαραγμένο, ανεξάρτητα τι θα γίνει στο Τόκιο. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην Ιαπωνία, το Ρίο είναι για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης