Super League 1, Πανιώνιος-Ξάνθη 0-0: Δεν «Χ»άρηκε κανείς

Super League 1, Πανιώνιος-Ξάνθη 0-0: Δεν «Χ»άρηκε κανείς

Πανιώνιος και Ξάνθη έμειναν ισόπαλοι χωρίς σκορ σε μία αναμέτρηση με ελάχιστε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες για την 23η αγωνιστική της Super League 1

82
Γίνεται ένα ματς να λήγει χωρίς σκορ, δηλαδή ισόπαλο, και οι δύο ομάδες να... αισθάνονται...  χαμένες; Σε περιπτώσεις όπως η αποψινή της Νέας Σμύρνης ισχύει, καθώς Πανιώνιος και Ξάνθη έμειναν, σε ένα άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο, στο 0-0, αποτέλεσμα που δεν «κάνει» ούτε στους γηπεδούχους (παράμειναν χαμηλά), ούτε στους φιλοξενούμενους (δεν κατάφεραν να εδραιωθούν στην εξάδα).
 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρέντζα, Σταυρόπουλο, Ντομίνγκεζ, Λυμπεράκη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Οικονομίδη στον άξονα, τους Εμμανουηλίδη, Παπανικολάου στα άκρα και τον Τσιλούλη πίσω από τον προωθημένο Αραμπούλι.
 
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Αμπάντ στο τέρμα, τους Μπαριέντος, Καρασαλίδη, Κασάδο, Σόσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Τερκί στον άξονα, τους Τζουρίσκοβιτς, Στάρτζεον στα άκρα και τον Εντουάρντο πίσω από τον Κάστρο.
 
Κλείσιμο
Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο όψεις. Μέχρι το 25' οι γηπεδούχοι ήταν  καλύτεροι και το ματς δεν είχε σκορ ελέω Κασάσο και Αμπάντ. Ο πρώτος πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Αραμπούλι στο 12' και το 24', ενώ ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ του σουτ του Γεωργιανού στο 15'. Σε αυτό το διάστημα οι τελικές ήταν 5-1 υπέρ των «κυανέρυθρων», οι οποίοι είχαν τα ηνία και απειλούσαν. Κάπου εκεί όμως η εικόνα άλλαξε. Ισως γατί οι φιλοξενούμενοι «έσφιξαν» με την είσοδο του Μουλέν στον άξονα και την μετατόπιση του Τερκί στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ο Μπαριέντος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Ο Εμμανουηλίδης που ήταν δραστήριος «μπλοκαρίστηκε», ο Αραμπούλι απομονώθηκε και η Ξάνθη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να φτιάξει φάσεις και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.
 
Το δεύτερο μισό ήταν ένας «μονόλογος» των φιλοξενουμένων. Οι οποίοι είχαν τον έλεγχο και σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα, άρχισαν να επισκέπτονται ουσιαστικά τα καρέ του Κότνικ. Ο Σλοβένος όμως αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Κάστρο (50'), Στάρτζεον (59'), Τερκί (63'), ο τελευταίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 69' και κάπου εκεί οι τελικές ήταν πλέον 6-5 υπέρ τους. Δηλαδή οι «κυανέρυθροι» από το 20' και μετά δεν είχαν βγάλει κάποια. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων δεν ήταν σουτ, πλασέ ή κεφαλιά (στο 72' ο Αμπάντ απώλεσε τον έλεγχο της μπάλας αλλά ο Οικονομίδης δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί) και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι.
 
MVP: Ο Καμαρά. Ο χαφ της Ξάνθης, κυρίως μετά το 25', έδειχνε να βρίσκονταν.. παντού. Γύρναγε ανάμεσα στα δύο στόπερ, οργάνωνε το παιχνίδι από την άμυνα και ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να αναπτυχθεί κάθετα.
 
Στο ύψος του: Ο Κασάδο. Στο πρώτο 25λεπτο του ματς, όταν η Ξάνθη δέχθηκε πίεση, ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα του διατήρησε το μηδέν, με τα κομβικά του stop σε δύο φάσεις του Αραμπούλι. Ο Ισπανός στο δεύτερο μισό «καθάρισε» όποτε χρειάστηκε και έκανε πολύ καλό ματς.
 
Αδύναμος κρίκος: Στο δεύτερο ημίχρονο και σε ένα κομβικό για το μέλλον του ματς, ο Πανιώνιος δεν έβγαλε «μισή» φάση και δεν κατάφερε να παρουσιαστεί απειλητικός. Την εικόνα του χρεώνονται όλοι οι μεσοεπιθετικοί του παίκτες.  
 
Η «γκάφα»: Την έκανε ο Μπαριέντος στο 12', αλλά δεν κόστισε στην Ξάνθη. Τότε «έστρωσε» στον Αραμπούλι που βρέθηκε σε καλή θέση στα καρέ του Αμπάντ, όμως ο Κασάδο διόρθωσε το λάθος του συμπαίκτη του.
 
Το «στραγάλι»: Η όποια κουβέντα μπορεί να γίνει για τυχόν λάθη του Διαμαντόπουλου και των βοηθών του, αφορά κάποια φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αυτόματα η παρουσία τους κρίνεται πετυχημένη.
 
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ένα ματς όπου στη γενική «σούμα» η Ξάνθη ήταν καλύτερη. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 25' κυριάρχησαν, στο δεύτερο μισό έβγαλαν φάσεις, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας, Λυμπεράκης, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Τσιλούλης (85' Γρίβας), Κόρμπος (79' Μιλόγεβιτς), Οικονομίδης, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης (89' Σίντι Αλι), Αραμπούλι
ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Σόσα, Εντουάρντο, Καμαρά, Τερκί, Μπαριέντος (27' λ.τ. Μουλέν), Στάρτζεον (85' Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς (71' Ντε Αμορίμ), Κάστρο

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης