Δώνης: Κόκκινη στον Πέλκα, ανύπαρκτο το πέναλτι

Δώνης: Κόκκινη στον Πέλκα, ανύπαρκτο το πέναλτι

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, εξέφρασε τα παράπονά του συνολικά για την διαιτησία, μίλησε για όσα έγιναν στην Τούμπα, ενώ αναφέρθηκε και στην κόπωση που υπάρχει στο τριφύλλι

5025701
Αναλυτικά όσα είπε ο 50χρονος κόουτς στην κάμερα της NOVA:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την κόπωση στο δεύτερο ημίχρονο είπε:“Δεν θεωρώ ότι είναι έτσι τα πράγματα θα σας πω λίγο… γιατί απαντάω έτσι. Όταν ένα παιχνίδι κυλάει και το βλέπεις ζωντανά είναι πολύ διαφορετικό από όταν κάτσεις μετά και το μελετήσεις. Επίσης είναι πολύ διαφορετικό όταν αφορά ένα παιχνίδι πρωταθλήματος να γίνεται σύγκριση με ένα παιχνίδι, το οποίο αφορά το κύπελλο και εξηγώ.

Στο κύπελλο έχεις στο μυαλό σου ότι είναι το πρώτο παιχνίδι, πρέπει να είσαι λίγο πιο συγκρατημένος πιο συγκεντρωμένος γιατί μετράει το αποτέλεσμα, ώστε να έχεις πιθανότητες να διεκδικήσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είχαμε δύο αλλαγές στην 11άδα με τον Ανουάρ που ήτανε φρέσκα τα πόδια του και τρέχει πολύ. Ακόμα ο Νάγκι ήταν καταπονημένος και έμεινε έξω και στη θέση του έπαιξε ο Μπουζούκης . Εάν κάποιος δει το παιχνίδι και το μελετήσει θα δει ότι μέχρι το 70′ όπου ο ΠΑΟΚ κάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Λάμπρου, το ποσοστό κατοχής μπάλας από τις δύο ομάδες και είναι 50-50, 6 τελικές υπέρ μας 4 κατά. Αυτό δείχνει μία εικόνα στο παιχνίδι.

Επίσης αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο παιχνίδι είναι ότι παρότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να μας πιέσει και να παίξει αρκετά δυνατά και από την αρχή με πολύ μεγάλη πίεση και ενώ στο 5ο λεπτό για μένα υπάρχει μία φάση, η οποία είναι ξεκάθαρη κόκκινη του Πέλκα πάνω στον Πούγγουρα όπου ο διαιτητής δεν πηγαίνει καν στο var εμείς έχουμε ισορροπήσει απόλυτα το παιχνίδι είμαστε ομάδα που έχει τις περισσότερες προϋποθέσεις . Μέχρι το 34′-35′ όπου δίνεται ένα ανύπαρκτο πέναλτι, σκεφτείτε λίγο διαφορετικά το σενάριο στο 35′ να πάρουμε εμείς ανύπαρκτο πέναλτι και να προηγηθούμε 0-1 μέσα στην Τούμπα ενώ ήδη ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται και να αποδοκιμάζει μέχρι το 34′. Πόσο διαφοροποιείται το παιχνίδι και πως πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ μετά; Γιατί μπαίνοντας στο ημίχρονο το 1-0 είναι καλό σκορ αλλά θα πρέπει να λειτουργήσεις ανάλογα. Πρέπει να κοιτάξεις λίγο να επιτεθείς περισσότερο να πιέσεις πιο ψηλά τον αντίπαλο και λογικό είναι χάνεις λίγο τη σταθερότητα στο μυαλό, όπου θεωρώ ότι μετά στο επόμενο στάδιο αν πούμε εκεί που δεν λειτουργήσαμε καλά είναι όταν μπήκε ο Λάμπρου στον αγωνιστικό χώρο όπου στο transition σε μία φάση και μία εξαιρετική προσπάθεια του Γιαννούλη και χάθηκε η ευκαιρία από τον Λάμπρου. Μετά δεχτήκαμε την φάση από την στημένη μπάλα”.

Για την ρεβάνς στο Κύπελλο δήλωσε: “Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, πρώτα από όλα να διευκρινίσω κάτι επειδή παρουσιάζονται κάποιες δηλώσεις ότι θα κερδίσουμε 3 ή 4-0 τον ΠΑΟΚ, νομίζω ότι όλοι οι οποίοι δουλεύουμε εδώ πέρα είμαστε σοβαροί άνθρωποι και δεν θα είχε καμία λογική να βγούμε και να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις που εγώ δεν έχω κάνει ποτέ ούτε έχω μεταφέρει και τέτοιες δηλώσεις στους παίκτες, το πρώτο κομμάτι είναι αυτό ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχτεί 3-4 γκολ ούτε σε παιχνίδια champions league. Άρα όταν μιλάμε για μία ομάδα η οποία έχει τόσο μεγάλη σταθερότητα τα τελευταία τρία χρόνια και έχει πάρει ένα τόσο σημαντικό προβάδισμα είναι λογικό να είναι το απόλυτο φαβορί. Αυτό δεν σημαίνει ότι από τη δικιά μας την πλευρά δεν θα μπούμε σε ένα παιχνίδι να προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε ,αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την Τετάρτη ασχέτως ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Όταν μία ομάδα έχει ένα προβάδισμα 2-0 και είναι τόσο καλή ομάδα όσο είναι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούν να βγαίνουν προς τα έξω πράγματα που δεν ισχύουν δεν γίνεται να μην είμαστε ρεαλιστές”.

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κόπωση: Είναι βασικό να είσαι σταθερός και συγκεντρωμένος μέσα στο παιχνίδι φάνηκε και στο ημίχρονο με κάποιους ποδοσφαιριστές μας που είχαν νεύρα. Νομίζω όμως ότι το δεύτερο ημίχρονο χωρίζεται σε δύο μέρη ότι από το 45ο έως το 65-68ο πάλι η ομάδα ακολούθησε σοβαρά το πλάνο της, δεν είχαμε ιδιαίτερες προϋποθέσεις είχαμε τρεις τέσσερις φάσεις. Το βασικό κομμάτι νομίζω είναι εκεί που χάσαμε το μυαλό μας στο τελευταίο εικοσάλεπτο που άνοιξε και έγινε πολύ επικίνδυνο το παιχνίδι.

Κλείσιμο
Τα τελευταία 20 λεπτά εμείς χάσαμε εντελώς το μυαλό μας, λειτουργούσαμε πάρα πολύ βιαστικά με συνέπεια να δίνουμε πράγματα στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ όμως ότι η εικόνα του παιχνιδιού μέχρι το 68-69 ήτανε πάρα πολύ καλή για ένα παιχνίδι. Τώρα το πρόβλημα της κούρασης για κάποιους ποδοσφαιριστές είναι φυσιολογικό να συμβαίνει ,γιατί στο Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πρώτη φορά που παίζουμε τόσα παιχνίδια συνεχόμενα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που διατηρούνται σε ένα καλό επίπεδο, άλλοι όχι. Λογικό είναι να υπάρχει μεγάλη καταπόνηση αλλά αυτό για μένα είναι φυσιολογικό και συμβαίνει και σε όλες τις ομάδες, όπως αντίστοιχα μπορεί να το είχαμε εμείς μπορεί να το έχει και ο ΠΑΟΚ“.

Για την διαιτησία: “Έγιναν δύο παιχνίδια μέσα στο Καραϊσκάκη και μέσα στην Τούμπα που η διαιτησία αν μη τι άλλο δεν ήταν δίκαιη. Δηλαδή και στο Καραϊσκάκη θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αν είχαμε πάρει τα δύο πέναλτι και προχθές όπως προείπα στο ματς κυπέλλου. Επίσης πολύ σοβαρό είναι ότι υπάρχει μία φάση η οποία είναι για μένα στο 3′ είναι καθαρή κόκκινη ο τρόπος που πηγαίνει ο Πέλκας πάνω στον Πούγγουρα. Το μαρκάρισμα του Ινσούα πάνω στον Πέλκα δεν ήταν πέναλτι. Επίσης σε μαρκαρίσματα δικών μας αμυντικών δηλαδή η πρώτη κίτρινη στον Κουρμπέλη που δεν υπάρχει , στη φάση του πέναλτι κίτρινη στον Ινσούα. Νομίζω είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση και στα δύο παιχνίδια και Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά έγινα με ξένους διαιτητές απλώς, θα ήθελα δώσω προσοχή πως όταν γίνονται τέτοια παιχνίδια, οι διαιτητές θα πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου και όχι χαμηλού επιπέδου γιατί αυτοί οι διαιτητές που μας παίξανε ήταν χαμηλού επιπέδου όχι champions league”.

Για το VAR: Είμαι υπέρ, γιατί θεωρώ ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όπου όλα τα πράγματα είναι τόσο προβλέψιμα αν δεν υπήρχε το VAR θα είχαμε τουλάχιστον 10-15 λιγότερους βαθμούς”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης