Κύπελλο ποδοσφαίρου, Άρης-Ατρόμητος 0-0: Ανοιχτοί λογαριασμοί

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Άρης-Ατρόμητος 0-0: Ανοιχτοί λογαριασμοί

Ισόπαλοι χωρίς σκορ έμειναν  Άρης και Ατρόμητος για τα προημιτελικά του Κυπέλλου  και έτσι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Πέμπτης στο Περιστέρι - Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους - Ο Γκάμα στο 64' έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι

5026317
Φαβορί μεν ο Άρης, αλλά ο Ατρόμητος στάθηκε όρθιος στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι δύο ομάδες σε ένα ματς με λίγες φάσεις και πολλή τακτική, έμειναν στο 0-0 στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου κι έτσι όλα θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη (13/2) στο Περιστέρι, εκεί που η ομάδα του Σάββα Παντελίδη θα θέλει μόνο νίκη, ενώ οι «κίτρινοι» του Μίκαελ Ένινγκ θα επιζητήσουν το εκτός έδρας γκολ, ώστε να βολεύονται και με οποιαδήποτε ισοπαλία.

Μοιραίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπρούνο Γκάμα, καθώς ο Πορτογάλος στο 64' σε εκτέλεση πέναλτι (αμφισβητούμενη φάση, με όλα τα ριπλέι να μην βοηθούν στο ξεκαθάρισμα της φάσης αν όντως ο Βέλλιος είχε ανατρέψει τον Ματίγια) σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μέγερι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές ευκαιρίες στο 30' και το 75' με τους Μπουσούλατζιτς και Ούμπιντες αντίστοιχα.

Κορυφαίος του αγώνα ο σέντερ μπακ του Ατρόμητου, Στέφανος Στρούγγης, που κέρδισε όλες τις μονομαχίες και ήταν αλάνθαστος σε όλες τις παρεμβάσεις του.

Το ματς

Από το πρώτο λεπτό η πίεση του Άρη ήταν έντονη στα καρέ του Ατρόμητου, το πρόβλημα όμως της απουσίας ενός κλασικού σέντερ-φορ (αφού ο Ντουρμισάι ήταν στον πάγκο) ήταν εμφανές, με τους Στρούγγη και Γούτα να πιάνουν από πολύ νωρίς δουλειά στο κέντρο της άμυνας. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού μάλιστα άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Βέλλιος στο 13’ επιχείρησε τη λόμπα από μακριά, αλλά η μπάλα δεν είχε κατεύθυνση εντός στόχου.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε μέσω στατικής φάσης τρία λεπτά αργότερα, με τον Ντιγκινί να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση εντός περιοχής των Περιστεριωτών, αλλά το πλασέ του απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Στρούγγης.

Κλείσιμο
Σε αυτό το εξαιρετικά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε την επόμενη καλή ευκαιρία, με στατική φάση στο 30’. Ο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια, ο Στρούγγης πήρε την πρώτη κεφαλιά που βγήκε σε ασίστ στον Μπουσούλατζιτς, αλλά ο Βόσνιος αντί να την σπρώξει στα δίχτυα, λειτούργησε σαν αμυντικός, δίώχνοντάς την μακριά.

Το μοτίβο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Προφανώς ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά τόσο τα μπακ (Κιβρακίδης, Κατράνης) ήταν σε καλή μέρα αμυντικά, ενώ και οι Γούτας, Στρούγγης ήταν αλάνθαστοι στις τοποθετήσεις τους.

Η καθοριστική φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 63’. Σύμφωνα με τον Βάτσιο (αφού κανένα ριπλέι δεν ήταν κατατοπιστικό) ο Βέλλιος ανέτρεψε τον Ματίγια στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα και την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα. Ωστόσο, ο Πορτογάλος προτίμησε να στείλει ψηλά την μπάλα, σημαδεύοντας τελικά το οριζόντιο της εστίας του Μέγερι.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον Ατρόμητο στο 75’. Ο Βέλλιος με υπέροχο τρόπο πήρε τη μονομαχία από τον Βέλεθ, έβγαλε την μπαλιά για τον Ανδρούτσο, εκείνος προτίμησε να μην τελειώσει τη φάση, αλλά να πασάρει στον Ούμπιντες, με τον Αργεντινό τελικά μέσα από την περιοχή να σουτάρει πάνω στον Δεληζήση.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης