Πιτίνο: «Δεν με νοιάζει αν είναι Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ, στην Εθνική είμαστε όλοι Έλληνες»

Πιτίνο: «Δεν με νοιάζει αν είναι Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ, στην Εθνική είμαστε όλοι Έλληνες»

Ο Ρικ Πιτίνο, κατά τη βράβευση του από τον Σύνδεσμο Προπονητών, υπενθύμισε ότι το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μακριά από τις συλλογικές κόντρες

Pitino
Ο Αμερικανός κόουτς του «τριφυλλιού» βραβεύτηκε από τον ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του περσινού double και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα και το ταλέντο των Ελλήνων προπονητών.



«Σε ό,τι αφορά την απονομή των βραβείων, εδώ το κάνετε διαφορετικά και καλύτερα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Μιλώντας αρχικά για την όμορφη κοπέλα που μας δίνει τα βραβεία (γέλια)! Αναφέραμε νωρίτερα ότι πηγαίνουμε στην Αμερική για επιμορφωτικά σεμινάρια... Σε εμένα συνέβη το αντίθετο, ήλθα στην Ελλάδα για να μάθω. Κάνει καλό να ταξιδεύουμε και να μαθαίνουμε πράγματα... Έχω κοουτσάρει απέναντι σε προπονητές θρύλους όπως ο Φιλ Τζάκσον, ο Πατ Ράιλι και ο Μάικ Σιζέφσκι όμως αυτοί οι προπονητές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους προπονητές στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή. `Όλοι έχουμε το ίδιο βασικό συστατικό. Έχουμε πάθος, είμαστε πεινασμένοι για το μπάσκετ! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή του. Σας εύχομαι υγεία, χαρές και επιτυχίες... Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ, δεν μπλέκομαι σε αυτά. Όταν κοουτσάρω την Εθνική, είμαστε όλοι Έλληνες και θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!



Κλείσιμο
Κατά τα άλλα, περισσότεροι από διακόσιοι προπονητές έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν επιδράσει σημαντικά στο άθλημα, όπως ο Γιώργος Ζευγώλης, ο Νίκος Αποστολίδης, ο Ανδρέας Πολέμης και ο Μανώλης Δημητρίου. Επίσης, βραβεύτηκαν οι προπονητές που κατέκτησαν τίτλους και είχαν επιτυχίες την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε επίσης ο Μίλαν Τόμιτς που κατέκτησε τρεις τίτλους ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Δημήτρης Ιτούδης (EuroLeague & VTB League) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (Winner League) δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, ευχαρίστησαν όμως τον Σύνδεσμο για την τιμή μέσω video που προβλήθηκαν.





Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, κρατήθηκε εντός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ντέιβιντ Στερν και του Κόμπι Μπράιαντ, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή τις πρώτες ημέρες του 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης