Super League 1, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0: «Πράσινος τυφώνας» γκρέμισε τον Δικέφαλο του Βορρά από την κορυφή

Super League 1, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0: «Πράσινος τυφώνας» γκρέμισε τον Δικέφαλο του Βορρά από την κορυφή

Ο ανώτερος Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ, τον οποίο έριξε από την κορυφή για την 22η αγωνιστική της Super League 1 - Μακέντα (με πέναλτι στο 49') και Χατζηγιοβάνης (στο 56') τα γκολ της νίκης - Στο 45+1' οι πράσινοι σκόραραν με τον Μακέντα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Ιταλού - Δείτε σε βίντεο όλα τα γκολ

paok0
Έτσι έπαιξαν

Ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Γιαννούλης, δεξί ο Μάτος και ο Ίνγκασον με τον Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας. Εσίτι και Μαουρίσιο στο κέντρο του άξονα. Αριστερό εξτρέμ ο Βιερίνια, δεξί ο Λημνιός, ο Μίσιτς σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Σβιντέρκσι.

Για τον γηπεδούχο ο Παναθηναϊκό, ο Δώνης επέλεξε τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ ο Γιόχανσον, αριστερό ο Ινσούα και ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα το δίδυμο στα στόπερ. Κουρμπέλης και Δώνης οι κεντρικοί μέσοι. Στο αριστερό φτερό ο Χατζηγιοβάνης, στο δεξί ο Νάγκι, ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο και… φουνταριστός ο Μακέντα.

Ανώτερος o Παναθηναϊκός, μοιραίος ο Μακέντα!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν εκείνος που ἐφτασε πρώτος κοντά στο γκολ με το τετ α τετ του Σβιντέρκσι στο 10᾽, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους. Το σύνολο του Δώνη κυριάρχησε στην κυκλοφορία της μπάλας(63-37) και κατάφερε να χαλάσει την ανάπτυξη του αντιπάλου, πιέζοντας σωστά και συγχρονισμένα στο αμυντικό τρίτο των φιλοξενούμενων. Ο δικέφαλος δεν κατάφερε να βρει… αντίδοτο, δεν είχε σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια και αναγκάστηκε να παίξει με μακρινές μεταβιβάσεις, τις οποίες οι πράσινοι καθάριζαν με σχετική ευκολία. Ο μόνος που κατάφερε να διασωθεί δημιουργικά από τον ΠΑΟΚ, ήταν ο Μίσιτς, από τα πόδια του οποίου δημιουργήθηκαν οι δύο καλές στιγμές της ομάδας του(η δεύτερη με το σουτ του Μαουρίσιο στο 29᾽).

Το Τριφύλλι κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, τις πιο πολλές δεύτερες μπάλες και σε αρκετές επιθέσεις του έβαλε την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΟΚ. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ αν ο Μακέντα ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια. Στο 11᾽από το ύψος της μικρής περιοχής η προβολή του πήγε πάνω στον Ζίβκοβιτς ενώ στο 16᾽έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ σε μοναδικό τετ α τετ απέναντι στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Ειδικά ο Ζαχίντ σπάταλησε αρκετές καλές προϋποθέσεις και στην μία που πέρασε σωστά την μπάλα, ο Μακέντα σκόραρε με το χέρι στο φινάλε του ημιχρόνου, τέρμα που σωστά ακυρώθηκε από το VAR σε αντίθεση με το παρατεταμένο πάτημα του Γιαννούλη στο γόνατο του Νάγκι. Μία φάση, όπου ο μπακ του ΠΑΟΚ έπρεπε να δει απευθείας κόκκινη.

Τριφύλλι από τα παλιά!

Κλείσιμο
Το ΟΑΚΑ από τους έξαλλους πανηγυρισμούς… πάγωσε από την ακύρωση του γκολ, όμως, στην έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό που άξιζε βάσει της εικόνας του. Ο Ίνγκασον ανέτρεψε τον Δώνη εντός περιοχής, ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 49᾽ για το Τριφύλλι!

Η ομάδα του Δώνη πατούσε καλύτερα, πήρε τεράστια ώθηση και επτά λεπτά αργότερα ένα τραγικό λάθος του Ίνγκασον που ως τελευταίος παίκτης έκανε… δώρο την κατοχή στον Χατζηγιοβάνη, έφερε και το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ο Έλληνας εξτρέμ… έσκαψε τον Ζίβκοβιτς πάνω στην έξοδό του και έβαλε φωτιά στην Καλογρέζα. 2-0!

Ο Φερέιρα έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί αντιδράσει και προσπάθησε να αλλάξει κάτι από τον πάγκο. Μέχρι το 70᾽ έκανε και τις τρεις αλλαγές, με την είσοδο των Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Άκπομ. Ο Δώνης… απάντησε με τον Ανουάρ αντί του Κουρμπέλη για να ᾽᾽φρεσκάρει᾽᾽ την μεσαία του γραμμή και τον Νούνες αντί του Χατζηγιοβάνη για να θωρακίσει την ανασταλτική του συμπεριφορά, παίζοντας με πέντε στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να οπισθοχώρησε, να έδωσε μπάλα στον ΠΑΟΚ αλλά είχε τόσο καλή συνοχή, οργάνωση και συγκέντρωση ανασταλτικά που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από έναν ΠΑΟΚ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Μοναδική εξαίρεση το τετ α τετ του Μίσιτς που εξουδετώρωσε ο Διούδης εντυπωσιακά και ένα μακρινό σουτ του Λημνιού στις καθυστερήσεις που έβγαλε ο Έλληνας πορτιέρο.

Το 2-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά πήρε με κυριαρχία το ντέρμπι και θα γιορτάσει αύριο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 112ά γενέθλιά του…

PANATHINAIKOS - PAOK ( 2 - 0 ) | SUPERLEAGUE 2019/20 | 2/2/2020

Super League :Highlights: Panathinaikos 2 vs 0 PAOK Thessaloniki - Παναθηναϊκός 2vs0 ΠΑΟΚ 02-02-2020


MAN OF THE MATCH: Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο Έλληνας εξτρέμ ταλαιπώρησε την άμυνα του ΠΑΟΚ, ήταν αρκετά δραστήριος και χάρη στην δική του ποδοσφαιρική οξυδέρκεια, ο Παναθηναϊκός έβαλε θεμέλια νίκης πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού. Ήταν εκείνος που… μυρίστηκε το λάθος του Ίνγκασον και με άψογο ᾽᾽τσίμπημα᾽᾽στην μπάλα διαμόρφωσε το 2-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εμάνουελ Ινσούα. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Αργεντινό μπακ. Απροσπέλαστος αμυντικά, ουσιώδης επιθετικά, έβγαλε αυτό το πάθος, τον τσαμπουκά, την… τρέλα που χρειάζονται όλες οι ομάδες στα μεγάλα παιχνίδια.

Από κοντά σε απόδοση τόσο ο Ματίας Γιόχανσον όσο και ο Ντομινίκ Νάγκι.

Για τον ΠΑΟΚ, ο μόνος που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν ο Μίσιτς. Όαση για ένα σύνολο που πελαγοδρομούσε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άντερσον Εσίτι. Ο μέσος του ΠΑΟΚ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο με την μπάλα στα πόδια, δεν βοήθησε καθόλου στην ανάπτυξη της ομάδας του ενώ είχε θέματα και ανασταλτικά. Δικαίως αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του προπονητή του.

Η ΓΚΑΦΑ: Η συγκεκριμένη κατηγορία, θα έπρεπε για απόψε να είναι ‘’ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ’. Αμφότερες τις έκανε ο Ίνγκασον στο χειρότερό του παιχνίδι από την ημέρα που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ποδοσφαιρικά ανόητο πέναλτι πάνω στον Δώνη, απίθανο λάθος στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, όπου αντί να βγει πάνω στην μπάλα, έδωσε την ευκαιρία στον Χατζηγιοβάνη να σκοράρει σαν σε προπόνηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μακέντα σκοράρει με το χέρι και ορθά ακυρώνεται μέσω VAR το γκολ του Ιταλού. Ο Αγκάγεφ θα έπρεπε να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Γιαννούλη για το πάτημα στο γόνατο του Νάγκι. Δεν τον βοήθησαν οι διαιτητές VAR σε αυτή την φάση. Από κει και πέρα, ο Αζέρος σωστά δίνει πέναλτι στην ανατροπή του Δώνη στον Ίνγκασον ενώ λανθασμένα βγάζει κίτρινη στον Λημνιό για θέατρο. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα στα όρια της περιοχής.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εξαιρετικός, τιμώρησε τα λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με κυριαρχική εμφάνιση νίκησε τον δικέφαλο 2-0 σε ένα ΟΑΚΑ που για πρώτη φορά φέτος είχε αρκετό κόσμο(25.000). Κόσμο που έφυγε απόλυτα ικανοποιημένος.

Από την άλλη, η ομάδα του Φερέιρα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με έντονο προβληματισμό και έχοντας απωλέσει την κορυφή της βαθμολογίας. Πλέον βρίσκεται δύο πόντους μακριά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - παοκ 2-0 | Στιγμιότυπα - 22η Αγ. Superleague {02.02.2020}


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης